airpods pro tok

Most akkor vízálló-e az új USB-C AirPods Pro? Gyakori kérdés megválaszolva és egy AirPods Pro tok ajánlás

Ha iPhone, akkor iGlass, de ha AirPods, akkor is! Szerezd be prémium AirPods tok és AirPods Pro tok kiegészítőinket eszközeid stílusos védelméhez a webshopon, mielőtt tovább olvasol:

 

A múlt hónapban az Apple csendben kiadta a népszerű második generációs AirPods Pro frissített változatát, amely új USB-C töltőházzal és néhány más kisebb, de érdekes fejlesztéssel rendelkezik. Ezek között szerepel a Lightning verzióhoz képest valamivel magasabb IP54-es besorolás, ami arra késztethet, hogy elgondolkodj azon, vajon az új AirPods Pro vajon tényleg jobban bírja-e a vizet, mint elődei. Most többek között erre is választ adunk és mutatunk egy AirPods Pro tok tippet is, ami minden más viszontagságtól, így az ütésektől, a karcoktól és a portól is megóvja szeretett eszközödet, legyen az az új vagy a régi változat.

 

Akkor mit jelent az IP54-es besorolás?

 

Mint a legtöbb elektronikai eszköz, a rövid válasz az, hogy az Apple AirPods Pro cseppálló, de egészen biztosan nem vízálló, és az új besorolás nem változtat ezen az egyenleten, ha a vízállóságról van szó; az izzadságot és a fröccsenő vizet nagyjából ugyanolyan jól kezelik, mint az összes többi AirPods, egészen a 2019 elején megjelent második generációs AirPodsig visszamenőleg, de arra ne számíts, hogy túlélnek egy merülést a medencében, és semmiképpen ne próbáld meg folyóvíz alatt mosni őket.

Az elmúlt négy évben kiadott összes Apple AirPods IPX4-es minősítést vagy vízállóságot kapott, beleértve a Lightning AirPods Pro tok kiegészítővel ellátott második generációs AirPods Pro-t is. Az USB-C-s AirPods Pro-val az Apple ezt IP54-es minősítésre emelte, de ez nem a vízállóságon változtat, hanem azon, hogy a porral és más apró szilárd részecskékkel szemben is ellenállóak. Az IP-besorolás két számból áll, amelyek közül az első a szilárd idegen tárgyakkal, például porral szembeni ellenállást jelzi. A második a vízállóságot jelöli.

Az Apple AirPods esetében ez az USB-C AirPods Pro és az összes többi jelenlegi AirPods esetében egyaránt “4”, ami azt jelenti, hogy a víz nagyon kis nyomáson ellenáll a rájuk fröccsenő vagy akár fröccsenő víznek. Ez lehetővé teszi, hogy az izzasztó edzéseken és esőben való sétákon is használhasd őket, és azt is jelenti, hogy nem kell aggódnod, ha a medencénél vagy egy csónakázás alkalmával viseled őket – feltéve, hogy nem esnek ki. Az Apple azonban világossá teszi, hogy a vízállósági besorolás “nem vízi sportokhoz és edzéshez” szól, és semmiképpen ne viseld őket a zuhany alatt, és ne vidd őket úszni.

Az IPX4/IP54-es besorolás még mindig eléggé elmarad az iPhone IP68-as minősítésétől, ami a legtöbb csúcskategóriás okostelefonra jellemző. A 2018-as iPhone XS óta minden iPhone modell IP68-as minősítéssel rendelkezik, és legalább két méter mélységben 30 percig bírja a vízbe merülést; az iPhone 12 és a későbbi modellek ezt a mélységet hat méterre növelik. Ezt jelenti a “8” az IP68-ban. Ezzel szemben jó, ha tudod, hogy az AirPods Pro egyáltalán nem bírja a vízbe merülést.

Ami az első számot illeti, az USB-C AirPods Pro extra védelmet kapott a por és más szilárd tárgyak ellen, az “5” azt jelzi, hogy némi por és szennyeződés még mindig bejuthat – itt jön a képbe ismét az AirPods Pro tok használata. Érdemes megjegyezni, hogy a Lightning tokozású AirPods Pro IPX4-es minősítésében szereplő “X” nem azt jelenti, hogy nem porállóak – az egy nulla lenne. Az “X” csak azt jelenti, hogy az Apple nem tesztelte vagy tanúsította őket a por behatolása ellen.

Mit tehetsz, ha vizes lesz?

 

Amellett, hogy az Apple azt javasolja, hogy ne merítsd vízbe az AirPods készüléket, illetve ne tedd folyó víz alá, kerüld a szaunában vagy gőzfürdőben való használatot is, illetve az olyan helyzeteket, ahol nagy sebességű víznek lehet kitéve, például vízisíelés, kajakozás vagy vadvízi evezés közben. Az Apple azt javasolja, hogy még egy kiadós edzés vagy esőben való futás után is töröld le az AirPods készüléket, mielőtt visszatennéd a tokba. Ehhez használj puha, száraz, szöszmentes ruhát. Ha attól tartasz, hogy nedvesség került az AirPods Pro tok és a készülék közé, vedd ki egy időre a tokból, hogy megszáradjon. Ne alkalmazz semmiféle hőt vagy sűrített levegőt a folyamat felgyorsítására. Soha ne próbáld meg feltölteni az AirPods készüléket, és ne tedd be a töltőtokba, amíg nem vagy biztos benne, hogy teljesen kiszáradt, és soha ne használj a tisztításhoz mást, mint tiszta, friss vizet egy nedvesített ruhán.

 

Köszönjük a figyelmed. AirPods Pro eszközöd mellé szerezd be prémium AirPods Pro tok kiegészítőnket is a webshopunkról IDE kattintva, hogy kütyüdet teljes biztonságban tudhasd.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük