iPhone 15 Plus tok

Napi több millió dollárt fektet az Apple a mesterséges intelligenciába – Vajon mire készülnek?

Oké-oké, most mindenkit az iPhone 15 és az Apple újdonságai izgatnak (na meg a mi kiegészítőink, mint az iPhone 15 Plus tok és sok más, reméljük), szóval ha Te le is csapsz egyre, akkor itt beszerezheted iPhone 15 Plus tok és más MagSafe tokjainkat új befektetésed védelméhez:

 

…De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az Apple-nek bizony más, hosszú távú tervei is vannak. Az ezekkel kapcsolatos hírek pedig ráadásul eléggé izgalmasnak tűnnek, ugyanis az Apple állítólag egyre csak felpörgeti a beszélgetés alapú mesterséges intelligenciára fordított kiadásait, “napi több millió dollárt” költve – derül ki a The Information új jelentéséből, amely betekintést nyújt az Apple gépi tanulással és mesterséges intelligencia fejlesztésével kapcsolatos tevékenységébe. Ha már megnézted az új iPhone 15 Plus tok és más kiegészítőinket, akkor itt az idő, hogy erről is olvass egy kicsit.

Bár az Apple AI vezetője, John Giannandrea azt mondta, hogy “szkeptikus” az AI chatbotokkal kapcsolatban, négy évvel ezelőtt létrehozott egy társalgási AI csapatot a technológia lehetőségeinek feltárására. Az Apple-nek egy mindössze 16 fős “Foundational Models” csapata dolgozik a társalgási mesterséges intelligencián. Az Apple azonban naponta több millió dollárt költ a nyelvi modellek képzésére. Ez a folyamat nem olcsó, mivel meglehetősen drága hardvereket igényel. Viszonyításképp, Sam Altman, az OpenAI munkatársa szerint cége több mint 100 millió dollárt költött a GPT-4 fejlesztésére.

 

Készül a ChatGPT vetélytársa?

 

Júliusban Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arról számolt be, hogy az Apple jelenleg saját “Apple GPT” mesterséges intelligencia projektjének fejlesztésén dolgozik, amelynek célja, hogy versenyre keljen az OpenAI ChatGPT-jével. Gurman szerint a projekt az elmúlt hónapokban vált prioritássá a cupertinói cégnél, mivel a chatbot-szolgáltatások és az alkalmazásokban található AI-funkciók egyre nagyobb teret hódítanak.

A chatbot piac meglehetősen versenyképessé vált azóta, hogy az OpenAI 2022-ben először bemutatta a ChatGPT-t. A Google és a Microsoft is kínálnak saját chatbotokat, de egészen a közelmúltig nem láttunk arra utaló jeleket, hogy az Apple a közeljövőben tervezné a Siri chatbot-helyettesítőjének debütálását. Bár az Apple állítólag kipróbálta az OpenAI technológiáját, úgy döntött, hogy valójában nem köt szerződést az OpenAI-val. Gurman forrásai szerint az Apple saját “Ajax” keretrendszerének kifejlesztésén dolgozik a nagyméretű nyelvi modellekhez. A vállalat néhány alkalmazottja jelenleg hozzáférhet egy belső chatbothoz, amelyet egyes mérnökök “Apple GPT”-nek hívnak.

Az Apple azonban még nem dolgozott ki “egyértelmű stratégiát” az Apple-ügyfelek számára készült, mesterséges intelligenciával kapcsolatos termékek fejlesztésére. Az Apple chatbotja jelenleg a vállalat által betanított adatok alapján tud válaszolni a kérdésekre. Az Apple bevallottan le van maradva más technológiai cégek mögött, amikor az AI-alapú technológiákról van szó, amelyek képesek megváltoztatni a felhasználók telefonokkal, számítógépekkel és táblagépekkel való interakcióját.

A jelentés szerint az Apple fő mesterséges intelligencia célja a Sirihez hasonló, több lépést igénylő feladatok automatizálását szolgáló hangalapú asszisztens kifejlesztése. Lehetséges, hogy az Apple Siri csapata felhasználhatja az AI technológiát, hogy a jövő évi iOS 18 operációs rendszerben már készen álljon a többlépéses hangvezérelt automatizálás.

Bár az Apple-felhasználók jelenleg is használhatják a többlépéses műveleteket iPhone-jukon, ezeket a munkafolyamatokat manuálisan kell létrehozniuk a Shortcuts alkalmazás segítségével. Augusztusban a tajvani Economic Daily News jelentése szerint az Apple gyártási partnere, a Foxconn lesz a kizárólagos beszállítója azoknak a szervereknek, amelyeket az Apple a mesterséges intelligencia szolgáltatások képzésére és tesztelésére szán. A Foxconn már most is az Apple adatközpont szervereinek nagy részét biztosítja. A Foxconn a szervereket egy vietnami létesítményben fogja gyártani. A cég jelenleg több más vállalat, köztük az Amazon, az Nvidia és az OpenAI számára is biztosít szervereket az AI-alkalmazásokhoz.

 

Te mit gondolsz, jobb lesz majd az Apple-féle ChatGPT, ha megjelenik? Melyik most a kedvenc AI-eszközöd? Írd meg kommentben, és ne felejts el körülnézni ÚJ iPhone 15 Plus tok és más iPhone 15 kiegészítőink között sem!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük