fém applewatch szíj

2. rész: Ezeket a beállításokat eszközöld, ha meghosszabbítanád az okosórád üzemidejét (a stílusossá tételéhez pedig most egy fém AppleWatch szíj kiegészítőt mutatunk)

Ha Apple Watch tulajdonos vagy, akkor a Te okosórádat is feldobja majd egy fém AppleWatch szíj! Mielőtt rátérnénk, hogyan is tedd még praktikusabbá, tedd stílusosabbá ezek valamelyikével:

 

A tegnapi részben már bemutattuk azokat az alap beállításokat, amik segíthetnek jelentősen javítani az okosórád üzemidején, ha úgy érzed, az már nem a régi – valószínűleg ez főleg akkor van így, ha nem a legújabb AppleWatch Ultra, hanem egy régebbi, vagy például SE modellt használsz. Ám ez még csak a kezdet volt, az AppleWatch-ban ugyanis még számos beállítási lehetőség rejlik, melyek pozitív vagy negatív irányba is nagyban befolyásolhatják azt, hogy mennyit bír az akksi. Érdemes mindegyiket átgondolnod, és a személyes preferenciádnak, életstílusodnak megfelelően beállítanod. Az előző részt sokan hasznosnak találtátok, ezért most itt van néhány további ajánlás, fentebb pedig ezúttal egy fém AppleWatch szíj tippet adunk, mert mi az órád külsejére is gondolunk, tőlünk megszokottan tartósan, stílusosan.

 

Így csekkold le az AppleWatch-od akksi kapacitását

 

Mint minden más újratölthető akkumulátorral rendelkező készülék esetében, az Apple Watch akkumulátorának kapacitása idővel csökkenni fog. Természetesen minél jobban vigyázol rá, annál tovább fog tartani. De idővel sajnos az Apple Watch akksija nem fog olyan sokáig bírni, mint korábban.

Íme, hogyan ellenőrizheted az Apple Watch akkumulátorának aktuális kapacitását:

 • Nyomd meg az Apple Watch digitális koronáját.
 • Lépj a Beállítások menüpontba.
 • Görgess lefelé, és koppints az Akkumulátorra.
 • Görgess ismét lefelé, és válaszd az Akkumulátor állapota lehetőséget.
 • Görgess még egyszer lefelé, és a Maximális kapacitás alatt megjelenik az Apple Watch valódi kapacitása.

Ez a gyakorlatban azt árulja el, hogy mennyi töltést bír el az Apple Watch. Minél alacsonyabb a kapacitás, annál kevesebb töltést bír el. Általánosságban elmondható, hogy 80% fölött minden rendben van, de ha a százalékos érték alacsony, érdemes megfontolni egy újabb Apple Watch-ra való frissítést – vagy legalábbis az akkumulátor cseréjét.

 

Kezeld a Mindig Bekapcsolt Kijelzőt

 

Ha Apple Watch Series 5 vagy újabb Apple Watchod van – kivéve az Apple Watch SE-t -, akkor valószínűleg az Always On kijelzőt használod, így olyan érzés, mintha egy valódi órát hordanál a csuklódon. Ez egy nagyszerű funkció, és valójában nem is annyira akksi igényes, mivel a kijelző halványan marad, és másodpercenként csak egyszer frissül; azonban ettől még igényel némi energiát, ami egy régebbi Apple Watch esetében, ahol segít takarékoskodni a lehető legtöbb energiával, kissé megterhelő lehet.

Íme, hogyan szabadulhatsz meg az Always On kijelzőtől:

 • Nyisd meg a Watch alkalmazást a telefonodon.
 • Menj a Display & Brightness (Kijelző és fényerő) menüpontra.
 • Koppints a Mindig bekapcsolva elemre.
 • Tiltsd le az Always On funkciót.

Ezt magán az Apple Watch-on is megteheted, ha a Beállítások > Kijelző és fényerő > Mindig bekapcsolva menüpontra mész, és letiltod ezt a funkciót.

 

Használd a Fókusz módot

 

Az értesítések folyamatos fogadása elég gyakori módja az akkumulátor lemerítésének. Elvégre az Apple Watch rezgése, a hangok és a villogás mind-mind energiát fogyasztanak. Letilthatod az értesítéseket bizonyos alkalmazásokhoz, vagy elkezdheted használni a Fókusz módot, hogy az órád ne rezegjen folyamatosan. A Fókusz mód használatához csak annyit kell tenned, hogy megnyomod az Apple Watch oldalsó gombját, és rákattintasz a Fókusz gombra (ez az, amelyiken egy hold ikon van). Ezután válaszd ki és kapcsold be a használni kívánt Fókusz módot.

Ne feledd, hogy a Fókusz mód bekapcsolása az Apple Watch-on az iPhone-on és más, azonos Apple ID-val rendelkező Apple-eszközökön is engedélyezi azt.

 

Csökkentsd a mozgási effekteket

 

A legtöbb Apple-eszközhöz hasonlóan az Apple Watch is rendelkezik beépített effektekkel, amelyekkel minden animáció simán és kielégítően néz ki. Ezzel együtt, ha arra törekszel, hogy az akkumulátorod minél tovább bírja, érdemes ezeket a mozgási effekteket csökkenteni a Hozzáférhetőség > Mozgások csökkentése menüpontban.

 

Kapcsold ki a “Hey Siri” figyelését

 

A “Hey Siri” (vagy csak “Siri”, ha watchOS 10 van) a tökéletes módja az Apple virtuális asszisztensének hívására. Viszont az, hogy Siri folyamatosan arra vár, hogy hívd, fogyaszt némi akkumulátor-üzemidőt. Ha ezt nem szeretnéd, a Hey Siri funkciót kikapcsolhatod a Beállítások > Siri menüpontban.

 

Kapcsold ki az ébredést a csukló rezgésénél

 

Alapértelmezés szerint az Apple Watch automatikusan “felébred”, amikor felemeled a csuklódat. Ez megkönnyíti a szükséges információk, például az idő vagy az értesítések ellenőrzését. De ha folyamatosan mozgatod a karodat, az Apple Watch véletlenül felébred, és energiát pazarol. A legjobb, ha akkor koppintasz a Watch képernyőjére, amikor valóban használni akarod.

 • Nyisd meg a Watch alkalmazást az iPhone-odon.
 • Koppints a Kijelző és fényerőre.
 • Tiltsd le a csuklóemelésre ébresztést.

És ennyi. Használhatod a Színház módot is, ha csak ideiglenesen szeretnéd letiltani.

 

Reméljük, ez a mini sorozat Neked is adott néhány hasznos tippet, hogy még sokáig használhasd okosórádat – védelméről és szépségéről pedig mi gondoskodunk AppleWatch üvegfólia, fém AppleWatch szíj és más kiegészítőinkkel.

 

Kattints ide és nézd meg az iGlass Band Milánói acél fém AppleWatch szíj kiegészítőt, így a stílusodon már biztosan nem kell stresszelned, ha pedig nem a fém AppleWatch szíj a Te stílusod, akkor szövet verziót is választhatsz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük