iphone 14 pro tok

Eleged van, hogy értékelésekért “zaklatnak” az alkalmazások? Így tiltsd le az iPhone-odon

A lelki békéd mellett iPhone-od védelméről is gondoskodj – például szerezz be egy iPhone 14 Pro tok kiegészítőt, amely ütésállósága révén minden lehetséges külső bajtól megóvja majd féltett készüléked:

 

A fejlesztők gyakran kérik a felhasználók véleményét, és gyakori, hogy az alkalmazások rögtön a telepítés után arra kérik a felhasználókat, hogy hagyjanak véleményt. Míg a fejlesztők számára az értékelések hasznosak az App Store-ban való láthatóság megszerzéséhez, a felhasználók számára pedig az őszinte vélemény megosztásához, a folyamatos kérések, hogy hagyjanak értékelést, különösen a ritkán használt alkalmazások esetében, fárasztóvá válhatnak. Egyes alkalmazások kitartóan kérik a véleményünket, még akkor is, ha a felhasználók már kifejezték érdektelenségüket. Nézd meg, hogyan szabadulj meg tőle és csekkold iPhone 14 Pro tok tippünket is a biztonságos iPhone-ozáshoz.

A jó hír az, hogy az Apple felismerte ezt a problémát, és egy egyszerű módszert biztosított arra, hogy néhány érintéssel letiltsd ezeket a véleménykéréseket. Ha véget szeretnél vetni az állandó nyaggatásnak, itt egy egyszerű útmutató arról, hogyan kapcsolhatod ki az alkalmazáson belüli értékeléseket és véleményeket az iPhone-ján:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és lépj az “App Store” menüpontra.
  • Görgess még egyszer lefelé, és kapcsold ki az “Alkalmazáson belüli értékelések és vélemények” opciót.

Ennyi! Ha követed ezeket a lépéseket, nem fogsz többé értékelési kéréseket kapni az általad használt alkalmazásoktól.

Bár az alkalmazáson belüli értékelések és vélemények kikapcsolása megkímélhet az állandó kérések bosszúságától, fontos figyelembe venni a fejlesztőkre gyakorolt lehetséges hatást. Az értékelések megadása értékes módja a visszajelzésnek. Az alkalmazás értékelésével elmondod, hogy mit szeretsz és mit nem, és ezzel segíthetsz a fejlesztőknek megérteni a felhasználói preferenciákat. Ezenkívül a Te értékeléseid más felhasználóknak is segítenek eldönteni, hogy egy alkalmazás megfelelő-e számukra.

Míg e funkció kikapcsolása zavartalanabb alkalmazásélményt biztosít, az App Store-ban található alkalmazás oldalának manuális meglátogatása lehetővé teszi, hogy bármikor visszajelzést adj. Ha szánsz egy percet arra, hogy értékeld azokat az alkalmazásokat, amelyek tetszenek neked, vagy amelyekről szeretnél figyelmeztetni másokat, az egy gyors és egyszerű módja annak, hogy hozzájárulj mind a fejlesztők, mind a többi felhasználó számára.

További kontextusért itt van két tipp arra vonatkozóan, hogy az Apple hogyan ajánlja a fejlesztőknek az alkalmazáson belüli felülvizsgálati kérelem funkció használatát:

Ne szakítsa félbe a felhasználót, különösen akkor, ha éppen időigényes vagy stresszes feladatot végez. Keresse a logikus szüneteket vagy megállási pontokat, ahol az értékelési kérésnek a legtöbb értelme van.

Ne legyen bosszantó. Az ismételt értékelési kérések irritálóak lehetnek, és akár negatívan is befolyásolhatják a felhasználó véleményét az alkalmazásról. Hagyjon legalább egy-két hetet az értékelési kérések között, és csak akkor kérjen újra, ha a felhasználó további elkötelezettséget tanúsított az alkalmazással kapcsolatban.

 

Hová kerülnek az Apple Store engedélykérelmek?

 

Az Apple, amely úttörő szerepet játszik a felhasználói adatvédelem előtérbe helyezésében, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az általad megadott személyes adatok a kezedben maradjanak, és ne kerüljenek veszélybe. Ez magában foglalja az engedélyeket is, amelyeket az alkalmazások kérnek az iPhone vagy iPad készülékeden. Gondolkodtál már azon, hogy hová kerülnek ezek az engedélykérések, és mit jelentenek az adatvédelmed szempontjából? Amikor letöltesz és telepítesz egy alkalmazást az App Store-ból, talán észrevetted, hogy az engedélyt kér a készüléked különböző aspektusaihoz való hozzáféréshez, például a kamerához, a mikrofonhoz, a helymeghatározáshoz, a névjegyekhez és még sok máshoz. Ezek az engedélyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az alkalmazások megfelelően működjenek, és biztosítsák az általuk ígért funkciókat. Fontos azonban megértened, hogy nem minden alkalmazásnak vannak árnyékos szándékai, amikor hozzáférést kér az adataidhoz.

Az Apple nagyra értékeli az adataid felhasználásának és megosztásának megismeréséhez való jogodat. Ezért olyan átlátható rendszert vezettek be, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze az alkalmazásoknak megadott engedélyeket. Amikor egy alkalmazás hozzáférést kér bizonyos funkciókhoz (például a tartózkodási helyéhez vagy a névjegyeihez), egy felugró ablakban kérdezi a beleegyezését. Az engedélyt megadhatod vagy megtagadhatod az alkalmazás tervezett felhasználásával kapcsolatos kényelmi szinted alapján.

Összefoglalva, az alkalmazáson belüli értékelések és vélemények letiltása gyors és egyszerű folyamat, amely mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. Bár ajánlott megfontolni a számodra kiemelkedő alkalmazások értékelését, e funkció kikapcsolása nyugalmat biztosít a gyakori értékelési kérések alól. Ez egy egyensúlyt jelent a zökkenőmentes alkalmazásélmény biztosítása és az alkalmazásfejlesztő közösség számára értékes visszajelzésekkel való hozzájárulás között.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 14 Pro felhasználó vagy, IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone 14 Pro tok kiegészítőnket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük