iphone 14 pro tok

A Google biztosíthatja az iPhone 16 várva-várt AI funkcióit

A 2022-es iPhone 14 Pro még most is az egyik csúcstelefon és biztosan kihasználja majd az iOS 18 AI újításait. Ha ilyened van, győződj meg róla, hogy van rajta profi iPhone 14 Pro tok kiegészítő is a tökéletes védelemhez, legalább addig, amíg a jövő évi szériát várod:

 

A generatív AI-funkciók kétségtelenül jelentős figyelmet kapnak a mai technológiai környezetben. A ChatGPT-hez hasonló társalgási ügynököktől kezdve az Adobe Firefly képgenerálásáig a mesterséges intelligencia számos területet áthatolni látszik. Az Apple is nagymértékben befektet ebbe a területbe, és várakozásokkal tekint az új AI-funkciók iOS 18-ba történő beépítése és az AI-alapú Siri lehetséges integrálása az iPhone 16-ba. Annak ellenére, hogy az Apple jelentős összegeket fektetett be a generatív AI-kutatásba és -fejlesztésbe, több más technológiai óriáscégtől elmarad a népszerű AI-alapú funkciók okostelefonjaiba való beépítésében. Még a Samsung is előretört a legújabb Galaxy S24 termékcsaládban található Galaxy AI-csomaggal, amelyet a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 chipje hajt. Nézd meg, hogyan jött képbe a Google X Apple kollaboráció AI téren, és csekkold iPhone 14 Pro tok termékünket is, ha még egy ilyen készüléken várod a mesterséges intelligencia fejleményeket.

A Google a Pixel sorozatával olyan innovatív AI képszerkesztő eszközöket vezetett be, mint a Magic Eraser és a Magic Editor, amelyek jelentős előrelépést mutatnak az AI képességek terén.

Bár az Apple büszkélkedhet gépi tanulási funkciókkal az iOS ökoszisztémájában, ezek gyakran diszkréten működnek, hogy olyan praktikus funkciókat biztosítsanak, mint az iOS 17-ben az élő hangposta-átírás és a vizuális keresés.

Felismerve, hogy szükség van a lábnyomának kiterjesztésére a generatív AI területén, az Apple a pletykák szerint egy Apple GPT chatbotot fejleszt, amelynek célja a Siri képességeinek bővítése. A beszámolók szerint az Apple különféle adatforrások, köztük híroldalak felhasználásával képzi ki a mesterséges intelligenciát.

Úgy tűnik azonban, hogy az Apple tisztában van azzal, hogy a generatív mesterséges intelligencia területén a felkészültségének korlátai vannak, ami arra készteti, hogy együttműködéseket keressen. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman nemrégiben megjelent jelentése szerint az Apple tárgyalásokat folytat a Google-lel, hogy az utóbbi Gemini mesterséges intelligencia-motorját felhasználja a következő iPhone-iterációban.

Ez a lehetséges együttműködés az Apple és a Google között már meglévő keresési partnerségre épül, ami jelentős változást jelenthet az AI-iparágban. Miközben az Apple tovább finomítja AI-modelljeit, a haladás felgyorsítása érdekében olyan vállalatokkal való partnerségeket vizsgál, mint az OpenAI.

Míg az iOS 18 egyes AI-funkciók az Apple saját modelljeire támaszkodnak majd, mások a Google Gemini motorját használhatják. Az Apple célja az átláthatóság fenntartása a harmadik féltől származó mesterséges intelligencia által működtetett funkciók egyértelmű elhatárolásával, biztosítva a felhasználók adatvédelmét és biztonságát.

A Google márkajelzés láthatóságának mértéke az iPhone-on egyelőre bizonytalan, de a Gemini integrálása kétmilliárd aktív készülékbe kétségtelenül jelentős eredmény lenne a Google számára. Ez aláhúzza a technológiai óriások közötti mesterséges intelligencia együttműködésének és versenyének fejlődő dinamikáját.

A pletykák egyébként arról szólnak, hogy az iOS 18 megjelenésével számos újdonság kerül az iPhone-okra és hogy az az Apple történetének “eddigi legnagyobb frissítése lehet”. Egy kis ízelítő:

  • Megújult Siri: A digitális asszisztens várhatóan intelligensebb lesz, egy új AI-rendszert használva, amely nagy nyelvi modelltechnológiát tartalmaz.
  • AI az Üzenetek alkalmazásban: Az iOS 18 valószínűleg AI-integrációt tartalmaz majd az Üzenetek alkalmazásban is, amely lehetővé teszi a kérdések kezelését és a mondatok automatikus kiegészítését.
  • AI-fejlesztések az Apple Musicban: A zenei streaming szolgáltatás várhatóan új AI funkciókat kap az automatikusan generált lejátszási listák létrehozásához.
  • Generatív AI az iWork alkalmazásokban: Az Apple iWork programcsomagjának részét képező Keynote és Pages integrációi generatív AI-t kaphatnak, ami továbbfejleszti képességeiket.
  • Generatív AI az Xcode-ban: Az Xcode programmal dolgozó fejlesztők olyan új funkciókat vehetnek igénybe, amelyek gyorsabb alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha például egy iPhone 14 Prón akarod majd kipróbálni, akkor az iPhone 14 Pro tok kiegészítőd beszerzéséről se feledkezz meg. Ezt és sok más iPhone kiegészítőt megtalálsz a webshopunkon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük