iphone 14 pro tok

5 iPhone alkalmazás, ha valami újat tanulnál

Mielőtt tanulásba kezdenél, mindenek előtt gondoskodj iPhone-od védelméről – például szerezz be egy iPhone 14 Pro tok kiegészítőt, amely ütésállósága révén minden lehetséges külső bajtól megóvja majd féltett készüléked:

 

Eltelt egy kis idő, mióta app-ajánlóval jelentkeztünk Nektek, de most végre itt a következő, méghozzá igencsak hasznos témában: tanulás. Az iPhone ugyanis tökéletes eszköz egy új készség elsajátításához. Az internet erejének köszönhetően szinte bármit megtanulhatunk anélkül, hogy be kellene iratkoznunk bármilyen iskolába, sőt, anélkül, hogy be kellene kapcsolnunk a számítógépet. Egy új nyelv elsajátításától kezdve a kódolás vagy a főzés megtanulásáig, az iPhone mindenben segíthet – feltéve, hogy ismered a megfelelő alkalmazásokat a feladathoz. Most összegyűjtöttünk néhány hasznos applikációt, amelyekkel új dolgokat tanulhatsz az iPhone-odon, függetlenül attól, hogy mit szeretnél megtanulni. A tanulásba való fejesugrás előtt pedig gondoskodj készüléked védelméről is, amihez lentebb egy iPhone 14 Pro tok kiegészítőt mutatunk.

 

Duolingo: nyelvtanulás

 

Kétségtelen, hogy a Duolingo gyorsan a világ egyik legnépszerűbb nyelvtanulási alkalmazásává vált. Akár spanyolul, akár franciául vagy olaszul szeretnél tanulni, a Duolingon rengeteg opcióból választhatsz. Ami a Duolingót kiemeli a többi nyelvtanuló app közül, azok maguk az órák: nem feltétlenül rendes órákat veszel. Ehelyett különböző kvízeket és gyakorlatokat kell megcsinálnod, amelyek segítenek gyakorolni az új nyelvet.

Emellett versenyezhetsz másokkal, hogy a ranglistán az első helyezést érd el. Az első helyezettek továbbjutnak más ranglistákra, ahol más, hozzájuk hasonlóan elkötelezett emberekkel versenyezhetnek.

 

Mimo: kódolás

 

A Mimo gyakorlatilag a Duolingo a kódolás tanulásához. Az alkalmazásban megtanulhatod, hogyan kell Python, HTML és más nyelvek használatával fejleszteni. A Duolingóhoz hasonlóan itt is különböző feladatokkal kell tesztelned a tudásodat, amelyek segítségével újabb osztályokat szabadíthatsz fel. Kapsz egy kis interaktív órát is, amely megtanítja, hogyan használd az általad választott programozási nyelvet.

A Duolingóhoz hasonlóan az alkalmazásban is meg kell küzdened a többi résztvevővel, hogy elérd az első helyet a ranglistán. Ha nyersz, egy másik ranglistára kerülsz, ahol próbára teheted elkötelezettségedet és kódolási tudásodat.

 

Kitchen Stories: főzés

 

iphone 14 pro tok

 

A Kitchen Stories a tökéletes alkalmazás arra, hogy megtanulj főzni, és kapcsolatba lépj a hozzád hasonló ételrajongók közösségével. Az alkalmazás több tucat különböző receptet kínál, amelyeket kipróbálhatsz. Mindegyik elég könnyen követhető, és lépésről lépésre vezet, hogy ne zavarodj bele. Ráadásul van egy főző mód is, ami amatőröknek tökéletes.

És mi történik, ha nincsenek meg a hozzávalók egy étel elkészítéséhez? Ne aggódj, az alkalmazás segíthet saját bevásárlólistát készíteni, és hozzáadni az iPhone-odhoz, hogy ne felejtsd el, mit kell megvenned. Ami a Kitchen Stories-t különlegessé teszi, az a közösség. Több száz olyan emberrel beszélgethetsz, oszthatsz meg és főzhetsz, akik ugyanúgy szeretik az ételeket, mint te. Megoszthatod a fotóidat vagy videóidat, és tanácsokat kaphatsz olyan emberektől, akik már régebb óta főznek.

 

Khan Academy: tanulj bármit

 

A Khan Academy a tökéletes alkalmazás, ha nem tudod biztosan, hogy mit szeretnél tanulni. Ráadásul ingyenes.

Ebben az appban gyakorlatokat, videókat, kvízeket és nagyjából mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet egy új készség elsajátításához. De milyen készségekről is van szó? Nos, egy kicsit mindenről, többek között matematikáról, természettudományokról, közgazdaságtanról és politikáról. Rengeteg olyan tartalmat találsz, amelyek segítségével néhány érintéssel megtanulhatsz valami újat. Ha pedig magabiztosnak érzed magad, kvízzel vagy teszttel bizonyíthatod tudásodat.

Nem számít, hogy felnőtt vagy, vagy azt szeretnéd, hogy a gyereked tanuljon valami újat; mindketten használhatjátok és tanulhattok az alkalmazásból.

 

Udemy: komplex kurzusok

 

Az Udemy az egyik legkomplexebb edukatív alkalmazás (valószínűleg az egyik legdrágább is).

Az Udemy-t az teszi naggyá, hogy több ezer különböző tanfolyamot töltöttek fel rá független alkotók. Találhatsz olyan kurzusokat, amelyeken megtanulhatsz kódolni, rajzolni, YouTuberré válni vagy gyorsabban olvasni. Nem számít, hogy mit szeretnél tanulni; jó eséllyel könnyen megtalálod az Udemyben.

Ezzel együtt minden egyes tanfolyamért külön-külön kell fizetned. Míg más alkalmazások ezen a listán előfizetést kérnek az összes tartalmukhoz való hozzáférésért, az Udemy túl sok tanfolyamot kínál ahhoz, hogy minden egyes tanfolyamot lefedjen az előfizetés. Szerencsére a legtöbb tanfolyam folyamatosan akciós, így megtalálhatod a neked tetsző tanfolyamot, és megvárhatod, amíg leárazzák.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone 14 Pro felhasználó vagy, IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone 14 Pro tok kiegészítőnket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük