iphone 14 pro tok

Az Apple szerint az iOS 18 lesz a történelmük “valaha volt legnagyobb” frissítése – Egyetértesz?

A 2022-es iPhone 14 Pro még most is az egyik csúcstelefon és biztosan kihasználja majd az iOS 18 újításait. Ha ilyened van, győződj meg róla, hogy van rajta profi iPhone 14 Pro tok kiegészítő is a tökéletes védelemhez:

 

Bár most még csak az iOS 17.4 bétáról számoltunk be (ami szintén megannyi érdekes újítást hoz), ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az iOS 18 bizony már szintén a láthatáron van – pontosabban várhatóan a júniusi WWDC-n jelentik be. A Bloomberg friss jelentése szerint ráadásul várhatóan egy ütős és jelentős frissítés lesz, amely – ahogy azt már korábban említettük – rengeteg új mesterséges intelligencia (AI) funkcióval lesz tele. Az iOS 18 körül kialakult hangulat az Apple történetének egyik legjelentősebb frissítését vetíti előre, az legalábbis biztos, hogy vállalat célja egy ambiciózus és meggyőző frissítés. Nézd meg mire számítunk, és döntsd el Te, hogy tényleg az lesz-e – és csekkold iPhone 14 Pro tok tippünket is, ha majd ezen a készüléken akarod kipróbálni.

Mark Gurman a Power On hírlevelének legújabb kiadásában megerősíti, hogy az iOS 18-at az Apple-n belül úttörő frissítésnek tekintik, amely potenciálisan a vállalat történetének legjelentősebb frissítése lehet. Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezetője azt közvetítette, hogy a Crystal kódnevű operációs rendszer minden téren ambiciózus változásokat vezet majd be.

A jelentős AI-funkciókon túl Gurman arra utal, hogy az iOS 18 megjelenésével számos újdonság kerül az iPhone-okra. A vállalaton belüli izgatottság a közelgő frissítéssel kapcsolatban azt sugallja, hogy az Apple júniusi fejlesztői konferenciája izgalmas eseménynek ígérkezik.

Gurman korábbi jelentéseiben már felvázolta az Apple terveit a változatos AI integrációkkal kapcsolatban az iOS 18-ban:

  • Megújult Siri: A digitális asszisztens várhatóan intelligensebb lesz, egy új AI-rendszert használva, amely nagy nyelvi modelltechnológiát tartalmaz.
  • AI az Üzenetek alkalmazásban: Az iOS 18 valószínűleg AI-integrációt tartalmaz majd az Üzenetek alkalmazásban is, amely lehetővé teszi a kérdések kezelését és a mondatok automatikus kiegészítését.
  • AI-fejlesztések az Apple Musicban: A zenei streaming szolgáltatás várhatóan új AI funkciókat kap az automatikusan generált lejátszási listák létrehozásához.
  • Generatív AI az iWork alkalmazásokban: Az Apple iWork programcsomagjának részét képező Keynote és Pages integrációi generatív AI-t kaphatnak, ami továbbfejleszti képességeiket.
  • Generatív AI az Xcode-ban: Az Xcode programmal dolgozó fejlesztők olyan új funkciókat vehetnek igénybe, amelyek gyorsabb alkalmazásfejlesztést tesznek lehetővé.

 

Mi volt a helyzet idáig? Be kell látni, hogy az Apple lemaradt a generatív mesterséges intelligencia terén, két évvel azután, hogy a ChatGPT úttörővé vált a többi nagy technológiai vállalat, köztük a Microsoft és a Google számára, amelyek mindketten bevezették saját mesterséges intelligencia szolgáltatásaikat.

“A generatív AI-val kezdve az Apple eszközei – amikor elindulnak – közel két évvel azután érkeznek, hogy a ChatGPT elkezdte meghódítani a világot, körülbelül egy évvel azután, hogy az Amazon bejelentette megújult Alexáját, és körülbelül másfél évvel azután, hogy a Microsoft és a Google bemutatta új szolgáltatásait. Ez még az Apple számára is elég nagy lemaradás” – mondta Gurman a Power On hírlevelében.

Röviden: az Apple jócskán le van maradva az AI terén, és ez komoly kockázatot jelent egy olyan vállalat számára, amely a fogyasztói technológia vezető innovátorának tartja magát.

Vannak olyan spekulációk, hogy az Apple egy “Apple GPT” AI roboton dolgozik, más néven “Ajax” – mondták Gurmannak az ügyet ismerő személyek. Tavaly Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy konferenciahíváson azt mondta, hogy még mindig van ‘számos kérdés, amit rendezni kell’, hozzátéve, hogy az Apple a jövőben AI-t fog a termékeihez adni, de ‘nagyon átgondolt alapon’.

Bár az iOS 18 konkrét funkcióiról egyelőre kevés részletet közölnek, az új mesterséges intelligencia funkciók átfogó sorának hangsúlyozása azt sugallja, hogy az Apple-nek az eddig nyilvánosságra hozottakon túlmutató, ambiciózus tervei vannak. A várakozás nagy, hiszen olyan frissítés ígérkezik, amely a felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt átformálhatja az iOS-élményt. A WWDC-n történő leleplezést nagy várakozás előzi meg, amely bepillantást enged abba, ami az iOS történetének egyik legátalakítóbb frissítése lehet.

 

Te mit gondolsz, tényleg áttörőek lesznek majd az Apple AI funkciói? Szerinted hol lenne a legnagyobb helye a mesterséges intelligenciának az iPhone-okban? Írd meg a véleményed a komment szekcióban, nagyon kíváncsiak vagyunk!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha például egy iPhone 14 Prón akarod majd kipróbálni, akkor az iPhone 14 Pro tok kiegészítőd beszerzéséről se feledkezz meg. Ezt és sok más iPhone kiegészítőt megtalálsz a webshopunkon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük