iphone 13 átlátszó tok

Mi is ez a nagy felhajtás az App Store európai változásai és a “sideloading” körül? Minden, amit tudni akarsz

Ha ezt is épp az iPhone-odon olvasod, győződj meg róla, hogy megfelelően véded! Ehhez itt van például egy stílusos iPhone 13 átlátszó tok tipp:

 

Az Európai Unió digitális piacokról szóló törvényének márciusi hatályba lépésére készülve az Apple hivatalosan is közzétette szándékát az ún. sideloading bevezetésére, magyarul lehetővé teszi az App Store-on kívüli forrásokból származó alkalmazások telepítését. A kezdeti aggodalmakkal ellentétben az Apple feltételei kevésbé szigorúak, mint attól tartottunk, és igazodnak a szigorú jogi követelményekhez anélkül, hogy lemondana az App Store feletti jutalékokról vagy a szokásos ellenőrzésről. A hét elején bennfentes források egy olyan lehetséges forgatókönyvről számoltak be, amelyben az Apple szigorúan betartja a törvényt, és lehetővé teszi a sideloadinget anélkül, hogy lemondana a jutalékokról vagy az ellenőrzésről. Ez a lépés nem lenne példa nélküli, figyelembe véve az Apple analóg álláspontját az Egyesült Államokban, miután a Legfelsőbb Bíróság elutasította a 2021-es Epic Games-ügyben benyújtott fellebbezésének tárgyalását. Válaszul az Apple bevezette a külső vásárlási linkeket, és minden tranzakcióra 27%-os jutalékot vetett ki. Az Apple megközelítése az Európai Unióban (EU) azonban más irányt vett, ami az App Store 2008-as indulása óta jelentős változást jelent az App Store tájképében. Nézd meg, mi is ez az egész és csekkold iPhone 13 átlátszó tok tippünket is, hogy biztonságosan tölthess le például appokat is.

 

A változó európai viszonyok

Az Apple most hivatalosan is felvázolta ezeket az átalakító változásokat, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy alternatív fizetési szolgáltatókat használjanak az alkalmazásaikon belül, vagy külső linkeken keresztül dolgozzanak fel fizetéseket. A fejlesztők emellett rugalmasságot kapnak az alkalmazások “alternatív alkalmazás-piactereken” keresztül történő terjesztéséhez, és olyan alkalmazásokat hozhatnak létre, amelyek ezeket a piactereket működtetik.

 

iphone 13 átlátszó tok

Kép: Apple

Ezek az új üzleti feltételek, amelyek az App Store-ban maradó fejlesztők számára opcionálisak, csökkentett jutalékokat vezetnek be az App Store-on keresztül forgalmazott iOS-alkalmazások esetében. Ezt a csökkentést ellensúlyozza az App Store-ból vagy egy alternatív piactérről telepített minden egyes alkalmazás után felszámított “alapvető technológiai díj”.

Miközben ezek a változások összhangban vannak a digitális piacokról szóló törvény uniós követelményeivel, az Apple a változó szabályozási környezet közepette a felhasználói adatvédelemre és biztonságra helyezi a hangsúlyt. A fejlesztők preferenciáiktól függően választhatnak a meglévő és az új üzleti feltételek között.

 

Bizottsági struktúra és alternatívák

Az új “szabadságjogokat” választó fejlesztők számára – beleértve az alternatív alkalmazáspiactereket és fizetési feldolgozókat – kötelezővé válik az új feltételek betartása. Az App Store-hoz ragaszkodók továbbra is a régi feltételek mellett maradhatnak, 15-30%-os jutalékkal. Az új feltételekre való átállás egyes fejlesztők számára költségmegtakarítást eredményezhet.

Az új feltételek szerint a kisebb fejlesztők a digitális termékek és szolgáltatások után csökkentett, 10%-os jutalékot fizetnek, és további 3%-ot az App Store fizetési folyamatainak igénybevételéért. Ez a 10% az első év után megújított előfizetésekre is vonatkozik, és gyakorlatilag az Apple jelenlegi App Store feltételei szerinti 15%-os standard jutalékot váltja fel. A nagyobb fejlesztők 17%-os jutalékkal és 3%-os fizetési feldolgozási díjjal számolnak, ami 10%-os csökkenést jelent a szokásos 30%-os jutalékhoz képest. Az Apple ezt a csökkentést a rendkívül népszerű alkalmazások esetében a “Core Technology Fee” (alaptechnológiai díj) révén kívánja ellensúlyozni, amely évi egymillió telepítésen felüli telepítésenként 0,50 eurós díjat jelent – ez csak az első telepítésre vonatkozik minden évben, és várhatóan a fejlesztők kevesebb mint 1%-át érinti majd.

 

Alternatív alkalmazáspiacok

Az Apple nem teszi lehetővé a teljes oldalletöltést. Ehelyett bevezeti az “alternatív alkalmazáspiacokat”, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy saját “alkalmazásboltokat” hozzanak létre az iPhone telepítéséhez. Ezeket a piactéri alkalmazásokat nem az App Store-on keresztül, hanem közvetlenül a fejlesztő weboldaláról fogják terjeszteni, az Apple jóváhagyásától függően, külön feltételek mellett.

Az alternatív alkalmazáspiacok fejlesztői az alkalmazásuk első éves telepítése után, még az egymilliós telepítési küszöb elérése előtt is fizetik az alaptechnológiai díjat. Az Apple az alternatív alkalmazáspiactereken található minden alkalmazást egy “Notarization for iOS apps” elnevezésű alapvizsgálaton keresztül vizsgál át, hogy biztosítsa a biztonságot és a platform biztonsági és adatvédelmi irányelveinek betartását.

Ez a “közjegyzői hitelesítési” folyamat az alkalmazás tartalmának vizsgálata helyett a pontosságra, a funkcionalitásra, a biztonságra, a biztonságra és az adatvédelemre összpontosít. Az Apple azonban elismeri, hogy az ilyen alkalmazásokkal kapcsolatos kockázatok, például az átverések, a csalás vagy a kifogásolható tartalmaknak való kitettség kezelésének korlátai vannak.

Az ezeket a feltételeket tükröző módosítások beépültek az iOS 17.4-be, a 27 uniós országban a tervek szerint 2024 márciusában kezdődik a felhasználói bevezetés. Miközben az Apple az európai szabályozásoknak való megfelelés érdekében alkalmazkodik ezekhez a változtatásokhoz, hasonló fejlődés várható olyan országokban is, mint Dél-Korea és Japán. Az Egyesült Államokban folyamatban lévő trösztellenes vizsgálat ellenére az alternatív alkalmazáspiacokat érvényesítő jogszabályok távolinak tűnnek, és jelentős jogi folyamatokat igényelnek, mielőtt bármilyen érdemi változás bekövetkezne.

 

Ha Te is átlátszó tok fan vagy, akkor csekkold az iPhone 13 átlátszó tok MagSafe változatát vagy nézd meg többi prémium iPhone tokunkat is ITT!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük