iphone 11 tok

Mostmár még izgalmasabbnak hangzik az iPhone 16 rejtélyes új “Capture” gombja – Ezek az újdonságok derültek ki róla

Egy elég régi iPhone-od van, például egy iPhone 11, és pont idén akarod majd lecserélni? Akkor szerezz be egy iPhone 11 tok kiegészítőt, hogy a 16-os széria megjelenéséig még biztosan ne törjön be:

 

A tavalyi iPhone 15 Pro sorozatban jelentős dizájnváltozást hozott a sokoldalú Művelet gomb bevezetése, amely felváltotta a hagyományos némító kapcsolót. Úgy tűnik azonban, hogy ez a változtatás csak előfutára volt az Apple iPhone-gombokkal kapcsolatos szélesebb körű elképzelésének. Az iPhone 15 Pro-nak még vissza kellett vennie az Apple eredeti tervéből, amelynek célja a szilárdtest gombokra való áttérés volt, egy egységes hangerőszabályzó gombbal és potenciálisan egy haptikus oldalsó gombbal. Sajnos a gyártási kihívások ezeket a terveket az iPhone 16-os termékcsaládra halasztották, és a Művelet gomb az egyetlen látható maradványa az eredetileg elképzelt változtatásoknak. Ha a szilárdtest gombok eljutnak az iPhone 16-hoz, akkor egy új, “Capture Button” nevű gomb kísérheti őket, amiről most újabb információk láttak napvilágot. Nézd meg, mit is tudunk róla és ha épp idén tervezed majd régi iPhone-od időszerű cseréjét, akkor gondoskodj addig is például egy iPhone 11 tok kiegészítőről.

A Capture gombról szóló pletykák az iPhone 15 megjelenése után jelentek meg, és a “Project Nova” kódnevet kapták. A MacRumors azt találgatta, hogy ez a gomb valószínűleg kiemelkedő funkció lesz az iPhone 16 kínálatában, bár ez az állítás egy egyszerű gomb esetében túlzónak tűnt. A Bloomberg Mark Gurman-ja későbbi jelentéseiben “új, dedikált gomb a videókészítéshez” néven említette.

Wayne Ma, a The Information munkatársának legújabb meglátásai alátámasztják a korábbi feltételezéseket, miszerint a Capture gomb az iPhone 16 termékcsalád egyik jelentős értékesítési pontja lesz. Most azt említette meg, hogy a gombot az iPhone vízszintes tartása közbeni videók és fényképek rögzítésére tervezték.

A beszámolójának figyelemre méltó új eleme, hogy a Capture Button túlmutat az egyszerű fotó- és videófelvételen. A források szerint ez az érintésérzékeny gomb különböző gesztusokat fog támogatni, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az ujjukat a peremén mozgatva nagyítsanak és kicsinyítsenek.

Az Apple egy új gombot tesztel az iPhone 16 prototípusain, amely két, a helyzetet közvetlenül ismerő személy szerint segít az embereknek gyorsan videókat és fényképeket készíteni, amikor vízszintesen tartják a készüléket. Az Apple az új kameragombot a készülék egyik legfontosabb értékesítési pontjaként képzelte el

– írja egész pontosan Wayne Ma.

Érdekes módon a gomb nem kapacitív, hanem mechanikus lehet, felül érintésérzékeny felülettel, amely az Apple nem-Pro iPad modelljein található Touch ID gomb koncepciójára hasonlít. Ezenkívül nyomásérzékeny lesz, és a digitális fényképezőgépek hagyományos zárógombjához hasonlóan működik majd. A felhasználók egy enyhe vagy részleges megnyomással fókuszálhatnak, majd a teljes megnyomással fényképet készíthetnek vagy elindíthatják a felvételt.

Tekintettel a vízszintes fényképezés és videózás céljára, az Apple azt tervezi, hogy a Capture gombot az iPhone jobb oldalán, a bekapcsológomb alatt helyezi el. Ez az elhelyezés stratégiai jelentőségű, hiszen így a felhasználó bal ujja természetesen rajta nyugszik, amikor az iPhone-t oldalirányban tartja a fénykép- vagy videórögzítéshez. Ehhez a beállításhoz az amerikai modellek mmWave-antennáját át kell helyezni a bal oldalra, ahol korábban a SIM-kártya foglalata volt, mielőtt azt az amerikai iPhone 14 modellcsaládból eltávolították.

Mint minden pletykánál, itt is óvatosságra intünk, kiemelve, hogy ezek a Capture Buttonra vonatkozó részletek még változhatnak. Bár több jelentés is egybehangzóan állítja, hogy az Apple ilyen funkciót fejleszt, az iPhone 16 végleges dizájnját még nem erősítették meg, és nem biztos, hogy a Capture Button bekerül a kész termékbe, emlékeztetve a korábbi, szilárdtest gombokkal kapcsolatos kálváriára.

 

Te tervezel majd iPhone 16-ra váltani? Szerinted is érdekes, jelentős újítás lenne ez a gomb? Írd meg a gondolataidat kommentben, kíváncsiak vagyunk!

 

Köszönjük a figyelmed! Nézd meg iPhone 11 tok és más régebbi vagy új iPhone-okra való kiegészítőinket a webshopon, amíg a 16-os széria megjelenésére vársz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük