iphone 13 tok

Jön az első nyilvános iOS 17.4 Béta – Ezeket az újításokat várjuk

A népszerű iPhone 13-mon tervezed majd kipróbálni az új rendszert? Hogy addig se törjön be a telefonod, szerezz be most egy iPhone 13 tok kiegészítőt, mielőtt tovább mész:

 

A múlt héten jelent meg az Apple iOS 17.4 első béta verziója a fejlesztők számára, a nyilvános béta pedig várhatóan hamarosan elérhető lesz. Míg az európai App Store területén bekövetkezett változások körül nagy a felhajtás, a frissítésben további lenyűgöző fejlesztések is helyet kaptak. Számunkra már ez is nagyon szerencsés, mondjuk az App Store módosításai nem biztos, hogy az Európai Unió (EU) 27 országán kívül élő felhasználók számára kedvezőek lesznek. De további izgalmas hír a felhőalapú játékszolgáltatások előtti ajtónyitás, bár továbbra sem világos, hogy az iOS 17.4 szükségessé tesz-e konkrét változtatásokat az új politikához igazodva. Annak ellenére, hogy az iOS 17.3 átfogóan kezeli az iOS 17 főbb funkcióit, az Apple az iOS 17.4-ben sem hagyott üres kézzel minket, néhány kellemes meglepetéssel. Olvass tovább, hogy megtudd, mik ezek és nézd meg iPhone 13 tok tippünket is a biztonságos kipróbáláshoz.

 

Milyen újításokat tartalmaz az első iOS 17.4 Béta?

 

iphone 13 tok

 

Tisztázzuk, hogy az iOS 17.4-ben található változások többsége nem éppen úttörő. A kisebb finomítások megszokott gyűjteménye között azonban néhány figyelemre méltó módosítás kiemelkedik.

 

Apple Music és Apple Podcasts

 

Lényeges változások történtek az Apple Music és az Apple Podcasts esetében. Felületesen mindkét platform átnevezte a “Hallgatás most” részeit “Kezdőlapra”, megtartva az általános funkcionalitást.

Ennél is fontosabb, hogy az Apple Podcasts mostantól automatikusan generált átiratokat tartalmaz, így a felhasználók hallgatás közben is olvashatnak. A Most lejátszva képernyőről aktiválható átiratok – hasonlóan az Apple Music dalszövegeinek előhívásához – a podcast epizóddal együtt tárolódnak, nem pedig valós időben generálódnak.

Az Apple erőteljes gépi tanulási képességei ellenére az Apple számára praktikusabbnak tűnik, hogy ezeket az átiratokat a háttértár szerverein dolgozza fel, így kiküszöbölhetők az adatvédelmi aggályok. A podcastelőknek nem kell különösebb kiigazításokat végezniük, biztosítva a jó hangminőséget és a nyelvi metaadatcímkék pontosságát.

Jelenleg az átiratok csak a legutóbbi podcast-epizódokhoz érhetők el, az Apple dolgozik a lefedettség kiterjesztésén a korábbi epizódokra, ami az epizódok nagy számát tekintve időigényes feladat lehet.

Egy másik lényeges változás a CarPlay-stílusú SharePlay bevezetése az iOS 17-től az Apple TV-re és a HomePodra. Bár a terminológia okozhat némi zavart, ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák a lejátszási várólistát, ha fizikailag ugyanabban a szobában tartózkodnak. Ez a korábbi iTunes DJ funkcióra emlékeztet, az “iTunes” márkajelzés nélkül.

A CarPlay verzióhoz hasonlóan a “házigazdának” Apple Music előfizetésre van szüksége, míg a többi csatlakozónak nem. A résztvevő eszközöknek legalább iOS 17.4-et kell futtatniuk, az Apple TV-nek vagy a HomePodnak pedig tvOS 17.4-gyel, illetve HomePod Software 17.4-gyel kell rendelkeznie. Ha ezek a feltételek teljesülnek, a felhasználók az iPhone-jukról kiválaszthatják az Apple TV-t vagy a HomePodot lejátszási célpontként, és aktiválhatnak egy további SharePlay ikont, hogy mások QR-kódon vagy hálózati felderítésen keresztül csatlakozhassanak.

 

Kisebb finomítások

 

Ahogy az iOS frissítéseknél lenni szokott, az iOS 17.4-ben több kisebb finomítás is figyelmet érdemel:

  • Üzenetek küldése Sirivel: A Beállítások > Siri és keresés új szakasza lehetővé teszi, hogy a Siri más nyelveken is felolvassa a bejövő üzeneteket.
  • Safari kozmetikai változtatás: A Safari egy kis ráncfelvarrást kap, alul szélesebb URL/keresősávval.
  • Lopott eszköz védelme: Ez a funkció egy további beállítást vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig vagy csak akkor érvényesítsék az egyórás biztonsági késleltetést, amikor megbízható helyeken kívül tartózkodnak (alapértelmezett viselkedés az iOS 17.3-ban).
  • 118 új emoji: Az iOS 17.4 118 új emojit tartalmaz az Emoji 15.1 szabványból, többek között fejrázó fejeket, barna gombát, tüzes főnixet és lime-ot.

Végül, amellett, hogy más alkalmazáspiacokhoz is hozzáférést kapnak, az európai magánszemélyek szabadon használhatják az iPhone NFC hardverét kihasználó harmadik féltől származó alkalmazásokat a fizetésekhez. Ez azt jelenti, hogy az uniós bankok már nem korlátozódnak az Apple Pay használatára, így rugalmasan indíthatják el fizetési alkalmazásaikat.

Hasonlóképpen a harmadik féltől származó böngészők is teljes körű támogatást kapnak az EU-ban, nem csak alapértelmezettként, hanem a renderelőmotorjaikkal együtt. Ez lehetővé teszi az olyan böngészők, mint a Chrome, önálló működését, anélkül, hogy a Safari WebKitjére támaszkodnának. Ezeket a változtatásokat azonban az EU digitális piacokról szóló törvénye írja elő, és kizárólag a 27 uniós tagállamra vonatkoznak. A böngészők eltérő követelményei bonyolult helyzetet teremthetnek a fejlesztők számára, és különböző verziókat tehetnek szükségessé az EU és az EU-n kívüli piacok számára.

 

Hamarosan bemutatjuk az iOS 17.4 bétájának további érdekességeit is, maradj velünk és ne feledd el megnézni iPhone 13 tok és más kiegészítőinket sem!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a most is szuper népszerű iPhone 13-mon próbálnád majd ki a frissítést, nézd meg iPhone 13 tok vagy más készülékekre szánt kiegészítőinket a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük