iphone 11 tok

Így hűsítsd le a hangulatot, ha az iPhone-od majd felrobban a hőtől

 

Ha egy kicsit régebbi iPhone-od van, akkor még jobban kell óvnod mindentől – ehhez az esések is hozzátartoznak. Szerezz be hozzá például egy iPhone 11 tok kiegészítőt:

 

A túlzott hő az iPhone károsodásának egyik biztos módja – ez a probléma most nem is lehetne aktuálisabb. Az iPhone-ok túlmelegedése nagyon gyakori. Gyakrabban fordul elő, mint gondolnád. Ha pedig azok közé tartozol, akik nagy memóriát foglaló játékra vagy más intenzív tevékenységre használják az iPhone-jukat, érdemes megfontolnod egy speciálisan erre a célra kifejlesztett telefonhűtő ventilátor vásárlását is. Na de nem kell egyből ehhez folyamodnod: nézzük, miket tehetsz annak érdekében, hogy lehűsd a hangulatot, ha az iPhone-od vészesen túlmelegszik. És egy iPhone 11 tok kiegészítőt is ajánlunk, amit ugyan ilyen esetekben érdemes levenni, de egyébként minden más helyzetben szintén elengedhetetlen része az iPhone védelemnek.

 

Kerüld az extrém hőforrásokat

 

Ez valószínűéleg egyértelmű, de nem szabad az iPhone-t vagy az iPadet például főzőlapok közelében hagyni. A felesleges hőnek vannak finomabb formái is, amelyeket figyelembe kell vennünk. Az autó műszerfala halálos hely lehet. Egy forró nyári napon akár a 160 fokot is elérheti.

 

Kapcsold ki a telefont

 

Ha azt veszed észre, hogy a telefon túlmelegszik, azonnal kapcsold ki. Ezzel megelőzheted a túlműködő processzor vagy a hibás akkumulátor okozta túlmelegedést. Miután a telefon lehűlt, újra bekapcsolhatod, de ügyelj rá, hogy a további használat során alaposan megfigyelheted. A túlmelegedés lehetett egyszeri iOS-hiba vagy egy meghibásodott alkatrész krónikus tünete is.

Ha az okostelefonok túlságosan felmelegednek, rosszul kezdenek viselkedni, és hosszú távú károkat szenvedhetnek. Még olyan esetek is előfordultak, amikor a telefonok felrobbantak vagy lángra lobbantak, bár ezekben az esetekben a hő általában csak tünet (például az akkumulátor meghibásodásának), nem pedig a probléma kiváltó oka.

 

Használj ventilátort az iPhone lehűtéséhez

Kapcsolj be egy ventilátort, és a hűsítő légáramlat segítségével gyorsan távolítsd el a hőt az iPhone vagy iPad készülékéből. Nincs ventilátorod? Semmi gond! Fogj egy darab papírt, és hajtsd össze rögtönzött ventilátorrá. A ruhadarabok, például egy sapka vagy egy ingujj is beválik a szükséghelyzetben.

 

Távolítsd el a tokot

 

Ha a telefon túlmelegszik, azonnal vedd ki a tokból, és helyezd hűvös felületre. A tok olyan, mint a telefon kabátja – magába zárja a hőt. Ha eltávolítod, a hő gyorsabban távozik. Más esetekben viszont semmiképp ne feledd ezen kiegészítő, például az iPhone 11 tok használatát.

 

Hagyd abba a töltést

 

A hibás kábelek túlmelegedést okozhatnak a telefonod töltése közben. Ha azt veszed észre, hogy a telefon túlságosan felmelegszik, azonnal húzd ki, és hagyd kihűlni, mielőtt újra bedugná. A legjobb, ha kicseréled a töltőfejet vagy a kábelt, hogy megelőzd a túlmelegedést és az esetleges tüzet. Használj minőségi kábelt, mint például az iGlass Cable töltőkábel.

 

További tudnivalók

 

Légy türelmes, és hagyd az iPhone vagy iPad készüléket szobahőmérsékleten lehűlni. Ne tedd az iOS-készüléket a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba, mivel a gyors hőmérsékletváltozás miatt kondenzáció keletkezhet a készülék belsejében. Ez a kis nedvesség károsíthatja az iPhone vagy iPad készüléket.

Ha a készüléked túlságosan felmelegszik, ne ess pánikba. Fontos és megnyugtató tudni, hogy mind az iPhone, mind az iPad beépített védelemmel rendelkeznek a túlmelegedés okozta károk megelőzésére. Ha az iOS-eszköz meghaladja a normál működési tartományt, az iPhone vagy az iPad készenléti üzemmódba lép, amelynek célja a belső alkatrészek védelme.

 

Túl meleg van most az iPhone-omnak?

 

Az összes jelenlegi iPhone-t úgy tervezték, hogy 0 és 35º C közötti környezeti hőmérsékleten működjenek. Ez nem magát a készüléket, hanem a készüléket körülvevő levegő hőmérsékletét jelenti – ez ad egy ötletet, hogy milyen számokra kell figyelned, amikor az időjárás-előrejelzést nézed. Az év nagy részében nem valószínű, hogy a hőmérséklet messze e két pont fölé vagy alá kerül, de mivel a hőmérséklet világszerte emelkedik, egyre gyakrabban kell számolnunk vele. Fontos megjegyezni, hogy ezek a hőmérsékletek az iPhone használatára vonatkoznak. Az Apple szerint az iPhone tárolása – használat nélkül – -20 és 45ºC közötti hőmérsékleten is biztonságos.

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 11 tok és más iPhone kiegészítőinket iPhone-od tökéletes védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük