iphone 12 pro kameravédő

Felesleges alkalmazások, amik csak az akksidat merítik – Inkább szabadulj meg tőlük!

Ha egy korábbi iPhone, például a 12-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 12 Pro kameravédő funkcióval is ellátott tok vagy egy iPhone 12 Pro kameravédő fólia beszerzéséről, hogy biztosan sokáig bírja még a telefonod:

 

Köztudott tény, hogy az  iPhone-ok akkumulátorának mérete elmarad az azonos árkategóriájú okostelefonokétól. Ennek ellenére az Apple-nek sikerült mind a hardvert, mind a szoftvert úgy optimalizálnia, hogy a legtöbb iPhone modell dicséretes akkumulátor-üzemidőt biztosítson. Bár az akkumulátor élettartamát tekintve talán nem állnak az első helyen, a legújabb iPhone-ok általában könnyedén kibírnak egy teljes napot. Ha azonban az a cél, hogy maximalizáljuk az iPhone akkumulátorának élettartamát, különösen az öregedés során, akkor néhány proaktív lépésre van szükség. Az egyik hatékony stratégia a felesleges alkalmazások eltávolítása a készülékről, amelyek idővel felhalmozódnak, gyakran abban a reményben, hogy egy nap még jól jöhetnek. Görgess lejjebb, hogy megnézd, melyek ezek és egy iPhone 12 Pro kameravédő tok ajánlóért is, hogy ne csak belülről, de kívülről is biztos legyen az iPhone-od tisztasága.

Spoiler alert: sokukra valószínűleg soha nem lesz szükséged, és azon túl, hogy nem nélkülözhetetlenek, ezek az alkalmazások alattomosan lemeríthetik az iPhone akkumulátorát.

Távolítsd el a felesleges levelezőalkalmazásokat

 

Az egyik gyakori dolog, amelyet sok iPhone-felhasználó figyelmen kívül hagy, a több levelezőalkalmazás. Bár a harmadik féltől származó levelezőalkalmazások egyedi funkciókat kínálhatnak, egynél több alkalmazás fenntartása felesleges. A legtöbb levelezőalkalmazás lehetővé teszi több fiók egyidejű kezelését. A bökkenő itt az, hogy minden levelezőalkalmazás rendszeresen lekérdezi a háttérben lévő e-maileket az azonnali frissítések érdekében. Ha azonban ezt több alkalmazással egyszerre végzi, az káros hatással lehet az akkumulátor élettartamára. Praktikus lépés az Apple Mail appjának törlése, ha nem ez az elsődleges választásod.

 

Csökkentsd a Térképek alkalmazásgyűjteményedet:

 

Hasonlóan a mail forgatókönyvhöz, az Apple is biztosítja a Térképek appot, mégis számos alternatíva áll rendelkezésre, mint például a Google Maps és a Waze. Ha más térképalkalmazást választottál, győződj meg róla, hogy törlöd a feleslegeseket. A térképalkalmazások gyakran a háttérben dolgoznak, gyakran valós időben hozzáférve a tartózkodási helyéhez. A GPS-használattal kombinálva ez hozzájárulhat a felgyorsult akkumulátor-fogyasztáshoz. A megtartani kívánt alternatív térképalkalmazás esetében fontold meg az olyan beállítások, mint a Háttérfrissítés és a Helymeghatározási szolgáltatások konzervatívabb “Az alkalmazás használata közben” módra állítását, megelőzve a felesleges fogyasztást, amikor az alkalmazás inaktív.

 

Köszönj el az Apple részvényeitől:

 

A tőzsdei tevékenységekben nem mélyen elmerülő felhasználók többsége számára az Apple Stocks alkalmazás nagyrészt irrelevánsnak bizonyul. Hacsak nem előszeretettel ellenőrzöd a tőzsdei frissítéseket kizárólag az Apple Stocks alkalmazáson keresztül, ajánlott mielőbb eltávolítani. Ez az alkalmazás alapértelmezés szerint a Háttérben futó alkalmazásfrissítést használja, következetesen frissít még akkor is, amikor a háttérben fut, ezáltal feleslegesen terhelve az iPhone akkumulátorát.

 

Válj el a Google Fotóktól, ha felesleges:

 

Az Apple ökoszisztémába erősen befektetett felhasználók számára, akiknek az iCloud az elsődleges tárolási megoldásuk, a Google Fotók talán kevés célt szolgál. A fotók folyamatos ellenőrzése és feltöltése a felhőbe, még akkor is, ha nem használják aktívan, az alkalmazás több akkumulátort fogyaszt, mint gondolnád. Ha az iCloud kielégíti a fényképek tárolására vonatkozó igényeidet, fontold meg, hogy búcsút intesz a Google Fotóknak.

 

Helyalapú játékok – A teljesítmény-vámpírok:

 

A Pokemon Go őrület talán már lecsengett, de a helyfüggő játékok, ha nem játszunk velük aktívan, továbbra is ott maradnak a készülékeken, és értékes akkumulátor-üzemidőt fogyasztanak. Ezek a játékok, amelyek a háttérben működnek, és folyamatosan ellenőrzik a valós idejű tartózkodási helyet, különösen energiaigényesek lehetnek. Bár a Helymeghatározási beállítások és a Háttérfrissítés beállításai enyhíthetik ezt, a legegyszerűbb megoldás az, hogy töröld ezeket a játékokat, ha már nem részei a rutinodnak.

 

A nem használt alkalmazások kitakarítása:

 

Az iPhone akkumulátor élettartamának optimalizálásához a teljes körű megközelítés magában foglalja az összes telepített alkalmazás rendszeres felülvizsgálatát. Lapozz az alkalmazáskönyvtárba, fedezd fel a mappákat, és azonosítsd a már nem használt alkalmazásokat. Emellett menj a Beállítások alkalmazásba, navigálj a Képernyőidőre, és vizsgáld meg az alkalmazáshasználati előzményeket. Ez megmutatja, hogy mely alkalmazásokat használták minimálisan az elmúlt hetekben, ami segít a felesleges alkalmazások azonosításában.

Összefoglalva: a legújabb és legjobb iPhone-nak nincs értelme, ha az akkumulátorral kapcsolatos aggályok korlátozzák a használatát. Az iPhone akkumulátor élettartamának növelése érdekében a felesleges alkalmazások stratégiai eltávolítása kulcsfontosságú lépés. Sok alkalmazás kihasználja az olyan funkciókat, mint a háttérben futó alkalmazások frissítése és a folyamatos helymeghatározás, ami hozzájárul az akkumulátor gyorsabb lemerüléséhez. Ezért a készülék nem létfontosságú alkalmazásoktól való megtisztítása nemcsak az akkumulátort kíméli, hanem értékes tárhelyet is felszabadít. Ahogy a mondás tartja, néha a kevesebb valóban több, különösen, ha az iPhone teljesítményének optimalizálásáról van szó.

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 12 Pro kameravédő termékeinket is iPhone-od ezen értékes részének védelméhez:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük