iphone 14 tok

Útmutató, hogy semmit ne kelljen kidobnod többet: Így állíts be lejárati emlékeztetőket az iPhone-odon

Ha egy viszonylag új iPhone, például a 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 14 tok beszerzéséről, hogy biztonságban állíthasd be azokat az emlékeztetőket:

 

Az Apple Parancsikonok alkalmazása ötletes eszközként szolgál, amely a hatékonyságra és az egyszerűségre helyezi a hangsúlyt a napi feladatok és rutinok racionalizálásában. Ez az alkalmazás digitális mesterként működik, amely a leggyakoribb tevékenységeket és elfoglaltságokat szervezi meg. Úgy működik, mint egy gyorsbillentyű a digitális rutin optimalizálásához, jelentősen csökkentve a különböző célok eléréséhez szükséges koppintások és húzások sorát. Legyen szó akár egy gyors koppintásról, akár egy hangutasításról a Sirinek, a Shortcuts ésszerűbb és időhatékonyabb felhasználói élményt biztosít, különösen az ismétlődő feladatok esetében. A Shortcuts alkalmazásba ágyazott rengeteg képesség közül egy különleges funkció kiemelkedik egyszerűségével, mégis létfontosságú funkciójával – a Lejárati emlékeztetők. Mutatjuk, hogyan működnek és egy iPhone 14 tok tippet is adunk a biztonságos emlékeztetőzéshez és iPhone-ozáshoz, ha például egy ilyen népszerű iPhone tulajdonosa vagy.

A Lejárati emlékeztetők funkciót úgy tervezték, hogy mindig tájékozott legyél a lényeges cikkek lejárati idejéről, a romlandó élelmiszerektől kezdve a létfontosságú gyógyszerekig. Ez a funkció értékes segítségnek bizonyul a mindennapi életben, mivel biztosítja, hogy a háztartás számára fontos dátumok kezelésében mindig előrébb járj.

 

Lejárati emlékeztetők létrehozása:

 

Vizsgáljuk meg a Lejárati emlékeztetők létrehozásának egyszerű lépéseit a Shortcuts alkalmazáson belül:

  • Hozzáférés a parancsikonokhoz: Nyisd meg a Shortcuts alkalmazást, és ha nem találod, használd a kezdőképernyő alján található keresési funkciót.
  • Navigálás a galériában: Koppints a képernyő jobb alsó sarkában található “Galéria” gombra.
  • Lejárati emlékeztetők keresése: A keresősávba írd be a “lejárat” szót, és egy jellegzetes zöld lejárati emlékeztető ikon fog megjelenni. Koppints rá.
  • A parancsikon hozzáadása: A következő képernyőn koppints a “parancsikon hozzáadása” lehetőségre.
  • Visszatérés a parancsikonokhoz: A képernyő bal alsó részén található “Rövidítések” gombra koppintva térjünk vissza a parancsikonok alkalmazáshoz.
  • Az összes parancsikon elérése: Koppints a “Minden parancsikon” lehetőségre.
  • A lejárati emlékeztető beállítása: Azonosítsd a háromszög/felkiáltójel ikont a Lejárati emlékeztető mező bal felső részén. Add hozzá a nyomon követni kívánt elemet, válaszd ki a lejárati dátumot és időpontot, majd koppints a “Kész” gombra.

E lépések elvégzése után pontosan a kijelölt napon és időpontban kapsz egy értesítést, amely emlékeztetőt küld. Ha az emlékeztető részleteihez szeretnél hozzáférni, egy egyszerű koppintással feltárhatod az információkat, és egy balra húzással könnyedén törölheted azt.

A Lejárati emlékeztetők sokoldalú hasznossággal bírnak, és hatékony eszköznek bizonyulnak különböző tételek, például élelmiszerek, gyógyszerek, garanciák és előfizetések lejáratának nyomon követésére. Ezek az emlékeztetők nem csupán praktikusak; jelentősen hozzájárulhatnak a közérzethez, a pénzügyi óvatossághoz és az élelmiszer-pazarlás csökkentéséhez – ami egyre fontosabb szempont egy olyan világban, ahol az élelmiszerárak folyamatosan emelkednek.

Az Apple egyébként számos új funkciót hozott el az iOS 17-ben az Emlékeztetők alkalmazásba. Az Emlékeztetők egyik korlátja volt például, hogy sosem volt egyszerű módja annak, hogy már jó előre értesüljünk egy feladatról. Beállíthatunk egy dátumot és időpontot egy feladathoz, de ez az értesítést az esedékesség pillanatában váltja ki – nem pedig előtte. Ennek megoldása mindig is kissé nehézkes volt: állítsuk be a feladatot egy-két nappal előre esedékessé, majd az első emlékeztető megszólalásakor egyszerűen tegyük át a dátumot.

Ezentúl viszont lehetőséged van “Korai emlékeztető” beállítására minden olyan feladathoz, amelynek van esedékességi dátuma. Ez egy perctől akár 200 hónappal a feladat esedékessége előtt is lehet, a gyors kiválasztás érdekében néhány ésszerű alapértelmezett beállítás 5 perctől egy hónapig terjed. Ha a feladatnak van beállított időpontja, a korai emlékeztető az adott időpont alapján fog aktiválódni. Így például egy pénteken 14:00 órakor esedékes feladatra vonatkozó kétnapos Korai emlékeztető szerdán 14:00 órakor lépne működésbe.

Fedezd fel a Shortcuts alkalmazás lejárati emlékeztetők funkcióját; lehet, hogy a napi rutin szerves részévé válik.

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 14 tok termékeinket is a mindig biztonságos emlékeztetők mellé:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük