iphone tok

Tippelj, mennyiért kelnek el Steve Jobs korai emléktárgyai egy árverésen

Ha ezt is az iPhone-odon olvasod, akkor mielőtt tovább mennél, győződj meg róla, hogy mindezt biztonságban teszed egy iPhone tok és üvegfólia segítségével. Ha pedig Steve Jobs nem lett volna, akkor iPhone sem, és így iGlass sem, úgyhogy most térjünk is rá egy róla szóló érdekességre…

 

Bár az Apple társalapítója, Steve Jobs több mint egy évtizede meghalt, jelenléte még mindig nagy szerepet játszik a technológia körüli rajongásban, így az általa dedikált hétköznapi tárgyak nagyon értékesek. A bizonyíték számokban is mérhető: Egy korai Apple névjegykártya Jobs aláírásával hihetetlen összegért kelt el egy aukción, de még egy mozijegy is nagyot szólt…

Na jó, le is lőjük a címet: ebben a hónapban egy ritka, 1983-as Apple Computer névjegykártya Steve Jobs aláírásával, valamint egy általa aláírt csekk, amellyel egy korai Apple telefonszámlát fedezett, hat-, illetve öt számjegyű dollárnyi összeget ért el egy árverésen. A Jobs által aláírt 1983 körüli névjegykártya 181 183 dollárért (nagyjából 66 660 849 forintnak megfelelő összegért, csak hogy értsük) kelt el a bostoni székhelyű RR Auction aukcióján. A neves PSA emléktárgyminősítő szolgálat által hitelesített kártyán az előlapon egy halvány folt, a hátoldalon pedig egy régi szalagnyom látható. A PSA/DNA által “GEM MT 10” minősítéssel ellátott kártyán az Apple klasszikus, hatszínű logója látható, és Jobs címe “Chairman, Board of Directors”, valamint a vállalat korábbi cupertinói címe szerepel rajta. Hát, ez ismét csak Steve Jobs jelentőségét bizonyítja – olvass tovább az érdekességért, és ha mindezt az iPhone-odon teszed, akkor arről is győződj meg, hogy van rajta egy védelmező és stílusos iPhone tok.

Emellett egy Jobs által 1976-ban aláírt 201,41 dolláros csekket, amellyel a cég telefonszámláját fizette ki, 66 069 dollárért árvereztek el. Az 1976. július 8-i keltezésű, a Pacific Telephone nevére szóló csekk az Apple első hivatalos címét viseli, és a PSA/DNA a legmagasabb, “GEM Mint 10” minősítést adta rá, ami az érintetlen állapotot és a személyes számítástechnika fejlődésében betöltött történelmi jelentőségét jelzi.

“A Steve Jobs által aláírt Apple névjegykártya több mint 180 000 dollárért történő eladása új mércét állít fel a dedikált névjegykártyák terén. Ez Jobs maradandó örökségének és az Apple modern világunkra gyakorolt mélyreható hatásának bizonyítéka” – mondta Bobby Livingston, az RR Auction ügyvezető alelnöke sajtóközleményében.

Az eladási árakat tekintve a névjegykártyát szorosan követte egy Jobs által aláírt csekk 1976-ból, amely 176 850 dollárért kelt el.

A csekk azért figyelemre méltó, mert közel két héttel megelőzte az Apple hivatalos alapítását. A kiírás idején, vagyis 1976. március 19-én úgy tűnik, hogy az Apple még nem kapott személyre szóló csekket. Ennek orvoslására Jobs kézzel írta a csekk bal felső részére az “Apple Computer” feliratot cégnévként. A csekken szereplő cím a Palo Altóban található híres “Apple Garage” címe, ahol a legenda szerint a céget alapították.

Míg a Jobs-szal kapcsolatos elemek sok esetben kiszámíthatóak voltak, voltak olyanok, amelyek véletlenszerűnek tűntek, amíg meg nem kaptuk a teljes történetet. Az egyik ilyen volt például egy mozijegy a 2003-as A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka című filmre, amelyet Jobs írt alá.

Az Apple egykori vezérigazgatója hírhedt volt arról, hogy visszautasította az autogramkéréseket, de ebben az esetben úgy döntött, hogy teljesíti egy rajongó kívánságát, aki a moziban találkozott vele a családjával. A rajongónak nem volt nála papír, ezért odaadta Jobsnak a mozijegyet, hogy írja alá. A jegy 14 653 dollárért kelt el.

Egy másik vicces tárgy egy munkalehetőséget ajánló levél volt, amelyet Jobs egy pályázónak küldött, amikor 1986-ban a Next vezérigazgatója volt, és amelyben ezt írta: “Ha olyan jó vagy, mint amilyennek mondod magad (és mi elvárjuk), a fizetésed emelkedni fog”.

Az árverésen elárverezett egyéb figyelemre méltó, öt számjegyű vagy annál magasabb összegű tételek között szerepelt egy lezárt dobozú, 4 GB-os első generációs iPhone (147 286 dollár), egy Steve Wozniak által aláírt Apple-1 (323 789 dollár), egy 1984-es Apple egér prototípus (14 616 dollár), egy Apple Videopad 2 Mockup prototípus (26 488 dollár) és 13 G3 iMac (11 229 dollár). Két Apple Watch Hermes Series 0 szintén vevőre talált, 9 375 és 10 865 dollárért kelt el.

 

iphone tok

 

Ezek a tárgyak a “Steve Jobs és az Apple Computer forradalma” című gyűjteményes árverés részét képezték, amely 2024. március 21-én, csütörtökön zárult.

Steve Jobs dedikált emléktárgyai továbbra is nagyon keresettek az árveréseken. 2023 decemberében egy 4,01 dolláros Apple Computer Company csekk, amelyet 1976-ban állítottak ki a Radio Shacknek, és amelyet Jobs aláírt, 46 063 dollárt ért, ami meghaladta a 25 000 dolláros várt árat.

 

Köszönjük a figyelmed! Az iPhone-od külső biztonságához megtalálod iPhone tok, üvegfólia és más kiegészítőinket a webshopon, melyek mind mind Steve Jobs filozófiáját követve készültek tökéletes odafigyeléssel és garanciával.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük