iPhone 15 Plus üvegfólia

Hasznos iOS 17 újítás a Jegyzetekben: így linkelhetsz jegyzeten belül, Wikipédia szerűen

Karcos kijelzőn jegyzetelni nem menő, és nem is praktikus! Ha például egy iPhone 15 Pluson akarsz iOS 17-ezni, akkor először is gondoskodj egy iPhone 15 Plus üvegfólia beszerzéséről itt:

 

Az Apple egyébként is szuper hasznos Jegyzetek alkalmazása (erről lentebb még mesélünk) néhány új, hasznos funkciót kapott az iOS 17, az iPadOS 17 és a macOS Sonoma rendszerben. Az egyik a más jegyzetekhez való linkek hozzáadásának lehetősége, de ezt egy kicsit bonyolult lehet megtalálni. A más jegyzetekből származó jegyzetekhez való kapcsolódás azonban nagyon hasznos lehet. Más jegyzetelő alkalmazások népszerűsítették ezt a funkciót, és most ősszel a beépített Jegyzetek alkalmazásba is bekerül. Bár ez nem azonnal észrevehető, de igen, lehetséges weboldalakra és más Apple Notes-okra mutató hivatkozásokat beépíteni, így egy wiki-szerű rendszert hozva létre az alkalmazáson belül. Nézzük is, hogyan, és ne feledkezz meg iPhone 15 Plus üvegfólia kiegészítőd beszerzéséről sem, hogy ne a betört kijelzőn jegyzetelj.

 

 

iPhone 15 Plus üvegfólia

 

Az iPhone készüléken koppints arra a helyre, ahová a linket be szeretnéd illeszteni a jegyzetbe, hogy megjelenjen a formátum felugró ablak. A Link hozzáadása egy ujjmozdulattal arrébb van. Miután rákattintottál a Link hozzáadása gombra, egy új képernyő jelenik meg, amelyen a gyűjteményében lévő más jegyzetek címei között kereshetsz. Érintsd meg azt, amelyikre hivatkozni szeretnél, és illesszd be. Opcionálisan a címtől eltérő nevet is adhatsz neki.

Macen a más jegyzetekhez való hivatkozás hozzáadása egy kicsit egyszerűbb (feltéve, hogy tudod, hol kell keresni). Helyezd a kurzort oda, ahová a linket be szeretnéd illeszteni, majd nyomd le a Command+K billentyűkombinációt, vagy a menüsor Szerkesztés és Link hozzáadása parancsával hívd elő az iPhone-on láthatóhoz hasonló képernyőt. Vedd figyelembe, hogy a Mac alkalmazás eszköztára tartalmaz egy, a link ikonjával ellátott gombot, a Link hozzáadása nevet. Ezzel linkeket adhatsz hozzá más alkalmazásokhoz, például az Üzenetek beszélgetéseihez. Ha egyszer már hozzáadtuk a linket, a jegyzetek közötti váltás villámgyors.

 

Miért is lehet hasznos mindez?

 

Például úgy tudsz megtervezni egy utazást, hogy éttermi ajánlásokhoz és a helyi látnivalók felfedezéséhez kapcsolódó jegyzeteket készítesz, majd összekapcsolod őket. Hasonlóképpen, az iskolai vagy munkahelyi projekt munkája során is kialakíthatunk kapcsolatokat a kutatási jegyzetek között.

A kapcsolódó jegyzetek összekapcsolásával továbbá strukturáltabb és összekapcsolt információs rendszert hozhatsz létre.

A jegyzetek összekapcsolása lehetővé teszi az ötletek közötti kapcsolatok létrehozását, hogy kontextust adj hozzá, és holisztikusabb képet kapj a jegyzeteiről.
Kereszthivatkozások: Összekapcsolhatod azokat a jegyzeteket, amelyek közös témákat, fogalmakat vagy alátámasztó bizonyítékokat tartalmaznak, így egy átfogóbb és összekapcsolt tudásbázist alakíthatsz ki.

A különböző fogalmak vizuális összekapcsolásával új felismeréseket fedezhetsz fel, mintákat azonosíthatsz, és olyan innovatív kapcsolatokat hozhatsz létre, amelyekre magadtól talán sosem jöttél volna rá.

A további új funkciók közé tartozik a szöveg blokkos idézőjelekként való formázásának lehetősége, a Monospaced formátum frissítése, a Monostyled, valamint a jegyzetek megnyitása az Oldalakban a további formázási lehetőségekhez. Minden frissítés már elérhető.

 

A Jegyzetek alkalmazás nagyon hasznos, már ha tudod, hogyan kell jól használni

 

Az Apple Jegyzetek alkalmazása valaha csupán csak arra szolgált, hogy feljegyezzük a bevásárlólistánkat, vagy összegyűjtsünk egy-két gyors gondolatot, amit nem akarunk elfelejteni. Mára azonban a Notes talán a legjobb ingyenes jegyzetkészítő applikációvá nőtte ki magát, ha iPhone-os vagy Mac-es vagy. Az alkalmazás tele van olyan funkciókkal, amelyekért a legtöbb hasonló app pénzt kér, így ha még nem használod, érdemes kipróbálnod. Olvass tovább ebben a cikkünkben és ismerd meg a legjobb funkciókat, amiket a legtöbben nem használnak ki.

 

 

Köszönjük a figyelmed! Ne feledd, hogy a webshopon már elérhető iPhone 15 Plus üvegfólia és más új kiegészítőink az új iPhone-okhoz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük