iPhone 15 Pro Max szilikon tok

Pro iPhone tipp a még pihentetőbb alvásért: Ezt állítsd be a kijelződön!

Hát, ha valamelyik készüléknek, akkor az új 15 Pro Max-nak tuti szuper fényes a kijelzője! Szerencsére a beállítás ezen is műküdik, itt pedig beszerezhetsz hozzá egy kameravédős iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőt is, ha épp rajta próbálnád ki. Így az iPhone-od védelme miatt sem kell álmatlan éjszakákat eltöltened:

 

Nyilvánvaló, hogy az iPhone-képernyők egyre fényesebbek és élénkebbek lesznek (főleg az új csúcstelefonokon, szóval ha már itt tartunk, egy iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítő sem utolsó, ha nyugodtan szeretnél aludni, tudván, nem kell törött hátlapra és kijelzőre ébredned…) Na de hányszor ijedtél meg a hirtelen vakító fénytől, amikor feloldottad az iPhone-odat az éjszaka közepén? A képernyő még a fényerő beállításával is túlságosan világos lehet. Szerencsére az iPhone hozzáférési beállításai között elrejtve van egy olyan funkció, amely a képernyőt még a szokásos kijelző és fényerő beállításoknál is jobban tompítja. A funkció neve Fehér pont csökkentése, és az iOS 15 óta elérhető. Ezzel a funkcióval létrehozhatsz egy parancsikont az egyszerű aktiváláshoz, így biztosítva, hogy éjszaka ne vakítson el az iPhone képernyője. Íme, hogyan találhatod meg és állíthatod be.

Először is tekintsük át a Kijelző és a Fényerő alapbeállításait, amelyeket talán már tetszésedre szabtál. Ha nem, itt egy gyors áttekintés: Navigálj a Beállítások > Kijelző és fényerő > Fényerő vagy Éjszakai váltás menüpontra. Ott található egy csúszka a képernyő fényerejének beállításához. Az Éjszakai váltás viszont automatikusan beállítja a képernyő színhőmérsékletét, jellemzően éjszakai időszakban, hogy csökkentse a szem megerőltetését.

Sok felhasználó nem ismeri ezt a beállítást, amíg mások meg nem említik. Tehát mi az a Reduce White Point?

Az Apple leírása szerint így hangzik: Kapcsold be a Fehér pont csökkentése funkciót, hogy csökkentsd az élénk színek intenzitását.

Biztosan észrevetted már, hogy eleinte lehet, hogy szereted az iPhone/iPad képernyőjének élénk színeit, de egy idő után megerőltetheti a szemedet, és kényelmetlenül érzed magad. Ezen pedig a Reduce White Point segíthet. Csökkenti az élénk színek intenzitását, hogy a képernyő ízléstelen legyen. Így könnyebbé válik a szemed számára.

Amikor bekapcsolod a Reduce While Pointot az iOS-eszközökön, a képernyő halványabbá válik, ezért elgondolkodhatsz: Az akkumulátor élettartamát is meg tudja takarítani? A válasz: Nem. Csak a fehér színek kellemetlen tükröződését csökkenti, vagyis nem csökkenti a kijelző fényerejét. De ettől még alváshoz ez egy igazi life-changing hack.

Most pedig nézzük meg a Reduce White Point (Fehér pont csökkentése) funkciót, amely a fényerőszabályozást a következő szintre emeli. Csökkenti az élénk színek intenzitását, és csökkenti a fényerőt azon túl, amit a normál csúszka lehetővé tesz. A Fehér pont csökkentése eléréséhez:

 • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone készülékeden.
 • Görgess lefelé, és válaszd a Hozzáférhetőséget.
 • Válaszd a Megjelenítés és szövegméret menüpontot.
 • Görgess az aljára, és kapcsolja be a Fehér pont csökkentése lehetőséget.
 • Állítsd be a csúszkát a kényelmes beállítás eléréséhez.

Ha inkább ideiglenesen szeretnéd aktiválni ezt a funkciót, létrehozhatsz egy parancsikont a gyors eléréshez. A következőképpen csináld:

 • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
 • Koppints a Vezérlőközpontra.
 • Koppints a (+) ikonra a Hozzáférhetőségi parancsikonok mellett.
 • A Vezérlőközpont eléréséhez lapozz a képernyő jobb felső sarkából lefelé.
 • Koppints a Hozzáférhetőségi parancsikon ikonra.
 • Koppints a Beállítások megnyitása lehetőségre a Hozzáférhetőségi parancsikonok engedélyezéséhez.
 • Keresd meg és válaszd ki a Fehér pont csökkentése lehetőséget.

Mostantól, amikor a Vezérlőközpontban a Hozzáférhetőség ikonra érsz, az iPhone képernyőjének fényereje a megadott fehér pont százalékos értékre csökken. Ne feledd, hogy lefekvéskor engedélyezd, hogy elkerüld a zavaró fényerőt, amikor sötétben a telefonodért nyúlsz. Bízunk benne, hogy Te és a hálótársad is értékelni fogjátok a lágyabb fényt.

 

Köszönjük a figyelmed, szép álmokat (hamarosan)! Ha a csúcs 15 Pro Max mellett hajtod álomra a fejed, akkor ne feledkezz meg iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítődről sem.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük