iphone 14 tok

Az iPhone 14 teljesen új, könnyebben javítható kialakításáról nyilatkozott az Apple – Kell-e még az iPhone 14 tok?

Már ilyen készüléket használsz, csak az iPhone 14 tok hiányzik?

 

 

Richard Dinh, az Apple iPhone-terméktervezésért felelős vezető igazgatója nemrég a The Sydney Morning Heraldnál dolgozó Tim Biggsnek beszélt a standard iPhone 14 és iPhone 14 Plus új kialakításáról, többek között a javítást egyszerűsítő belső változtatásokról. Na de mit is jelent mindez és hogy jön ide az iPhone 14 tok? Eláruljuk!

 

Az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus a könnyebb javítás érdekében levehető hátsó üvegpanellel rendelkeznek, így az iPhone 4S óta ezek az első olyan modellek, amelyeket a készülék elülső és hátsó oldaláról is ki lehet nyitni. A változás nem terjed ki az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max készülékekre, amelyek továbbra is csak az elülső oldalról nyithatók.

Ez az új szerkezeti kialakítás a központi alumíniumkerettel “segít abban, hogy a teljes felületen egyenletesebben oszlassa el a hőt”, és az, hogy a logikai laphoz a készülék mindkét oldaláról hozzá lehet férni, Dinh szerint “jobb javíthatóságot” eredményez.

Az iFixit munkatársa, Kyle Wiens tavaly azt mondta, hogy az iPhone 14 “a legjelentősebb iPhone-újratervezést” jelenti az iPhone X óta, tekintettel a javíthatóság javulására. Hozzátette, hogy a változások “olyan nagy dolog, hogy ennek kellett volna lennie az Apple nagy bejelentésének – az iPhone-t belülről kifelé tervezték át, hogy könnyebb legyen a javítás”.

Dinh kitért arra is, hogy az Apple hogyan tervezi a szabványos iPhone modelleket, megjegyezve, hogy a vállalatnak nincs szigorú receptje.

“Nem mindig követünk egy receptet, bármennyire is szeretnék talán az ügyfeleink megjósolni, hogy mit fogunk csinálni legközelebb, de mindig a vásárlói élményből indulunk ki” – mondta, hozzátéve, hogy “néha merítünk a Pro-kból, mert azok egyszerűen hihetetlenek”, és “néha pedig valami mást csinálunk”.

 

Mi a helyzet a készülék külsejével?

 

A belső javíthatóság könnyebbé vált, ez azonban sajnos vagy nem sajnos nem mondható el a készülék külsejéről – az iPhone 14-edet még mindig nem szeretnéd leejteni, hiszen drága mulatság lesz, hacsak nem gondoskodsz egy szuper ellenálló iPhone 14 tok beszerzéséről.

Az új iPhone 14 néhány új, menő funkcióval rendelkezik, különösen a 48 megapixeles fő kamerával és a Crash Detection biztonsági eszközzel. Ha a telefonod frissítését tervezed, valószínűleg egy új tokot is szeretnél majd hozzá. Bár az iPhone 13 és az iPhone 14 látszólag azonosak, van néhány apró különbség, többek között a vastagság, ami hatással lesz az iPhone 14 tok választásodra. Valójában az iPhone 14, az iPhone 14 Plus, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max modellek mind más tokot igényelnek.

 

Megjegyzés a MagSafe-ről és a tokméretekről

 

A MagSafe az iPhone 12, iPhone 13 és iPhone 14 modellek hátuljába ágyazott mágnesgyűrű neve. Lehetővé teszi, hogy mágnesesen ragassz tartozékokat az okostelefon hátuljára, a pénztárcáktól és a vezeték nélküli töltőktől kezdve a telefontartókon át az állványokig. Az Apple szerint a mágneses kiegészítők árnyékoltak, így hitelkártyákkal (ha talán nem is szállodai kulcskártyákkal) biztonságosan használhatók. Mi leginkább a MagSafe iPhone 14 tok kiegészítőket ajánljuk, mert valódi hasznosság rejlik a rendszerben.

Érdemes kiemelni, hogy az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus mérete megegyezik az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max méreteivel. Azt gondolhatnád, hogy akkor felcserélheted a tokokat közöttük, de nem. A Pro modellek kameramoduljai nagyobbak, és ez azt jelenti, hogy a hozzájuk való tokok nem fognak illeszkedni az olcsóbb iPhone-okhoz. Az iPhone 14 vastagsága 0,30 hüvelyk, az iPhone 13 pedig 0,31 hüvelyk, tehát nincs nagy különbség, de a tavalyi iPhone 13 és Pro tokok szintén nem illeszkednek az idei modellekre.

 

Akár iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 vagy iPhone 14 Plus készüléket vásároltál, új tokra lesz szükséged, hogy új telefonod megfelelő védelemben részesüljön. Az iGlass nagy választékban kínál iPhone 14 tok kiegészítőket, amelyek közül IDE kattintva választhatsz Neked megfelelőt!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük