iphone 14 tok

Az iPhone képes lesz megszólalni a Te, vagy hozzátartozóid hangján mindössze 15 perc hang-tréning után

Ha egy új iPhone, például a 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 14 tok beszerzéséről, hogy biztonságban fedezhesd fel az iOS 17 izgalmasabbnál izgalmasabb új funkcióit:

 

Az idén érkező iOS 17 hozzáférhetőségi frissítések előzetese részeként az Apple bejelentette az Élő beszéd és a Személyes hang (Personal Voice) nevű új funkciókat. A Live Speech lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beírják, amit mondani szeretnének, a telefon pedig kimondja azt. A Personal Voice viszont egy olyan lehetőség, amellyel a beszédképességük elvesztésének veszélye által fenyegetett emberek létrehozhatnak és elmenthetnek egy olyan hangot, amely úgy hangzik, mint ők.

Nézzük is, hogyan próbálhatod ki és egy iPhone 14 tok tippet is adunk a biztonságos iPhone-ozáshoz, ha egy új iPhone tulajdonosa vagy.

Az Apple szerint ezt olyan emberek számára tervezték, akiket a beszédképességük elvesztésének veszélye fenyeget, például azok számára, akiknél nemrég diagnosztizálták az ALS-t. Az iOS 17 első bétaverziója már elérhető, így akár már most kipróbálhatod a Személyes Hang funkciót.

Az Apple így írja le az új, még ebben az évben megjelenő Live Speech funkciót:

 

Az iPhone-on, iPaden és Macen elérhető Live Speech segítségével a felhasználók beírhatják, hogy mit szeretnének mondani, és azt telefon- és FaceTime-hívások, valamint személyes beszélgetések során hangosan kimondják. A felhasználók elmenthetik a gyakran használt kifejezéseket is, hogy a családtagokkal, barátokkal és kollégákkal folytatott élénk beszélgetések során gyorsan be tudjanak szólni. A Live Speech-et úgy tervezték, hogy világszerte több millió olyan embert támogasson, akik nem tudnak beszélni, vagy akik idővel elvesztették beszédkészségüket.

 

A Live Speechre épül az Apple által Personal Voice-nak nevezett funkció; ez egy hihetetlenül hatékony funkció, amelyet az Apple szerint a beszédképességük elvesztésének veszélyével küzdő felhasználók számára terveztek. Ide tartoznak azok is, akiknél nemrég diagnosztizálták az ALS-t (amyotrófiás laterálszklerózis), amely betegség idővel fokozatosan befolyásolja a beszédkészséget.

A Personal Voice használatával a felhasználók egy véletlenszerűen kiválasztott szöveges felszólítással együtt olvashatnak, hogy 15 percnyi hangfelvételt rögzíthessenek az iPhone-on vagy az iPaden. Az iPhone vagy iPad az eszközön történő gépi tanulás segítségével ezután képes olyan hangot létrehozni, amely úgy hangzik, mint ők. Ez a hangfunkció ezután integrálódik az Élő beszédbe, így a felhasználók a FaceTime-hívásokban és a személyes beszélgetések során a Személyes hangjukkal beszélhetnek.

Az Apple bejelentése:

 

A felhasználók úgy hozhatják létre a Personal Voice-t, hogy egy véletlenszerű szöveges utasítássorozatot olvasva 15 perc hangfelvételt készítenek iPhone-on vagy iPaden. Ez a beszéd-hozzáférhetőségi funkció az eszközön belüli gépi tanulást használja, hogy a felhasználók adatait bizalmasan és biztonságosan kezelje, és zökkenőmentesen integrálódik a Live Speech funkcióval, így a felhasználók a Személyes hangjukkal beszélhetnek, amikor a szeretteikkel tartják a kapcsolatot.

 

Lényegében ez a funkció lehetővé teszi az emberek számára, hogy szintetikus hangjukat az iPhone-jukon hozzák létre úgy, hogy egyszerűen végigolvassák az Apple előre elkészített utasításait. Philip Green, akinél 2018-ban ALS-t diagnosztizáltak, és aki a Team Gleason nonprofit szervezet vezetőségi tagja és szószólója, keddi nyilatkozatában méltatta az Apple erőfeszítéseit:

 

A nap végén a legfontosabb dolog az, hogy kommunikálni tudjunk a barátainkkal és a családunkkal – mondta Philip Green, a Team Gleason nonprofit szervezet elnökségi tagja és ALS-ügyvédje, aki 2018-as ALS-diagnózisa óta jelentős változásokat tapasztalt a hangjában. “Ha elmondhatod nekik, hogy szereted őket, egy olyan hangon, amely úgy szól, mint te, az a világon mindent megváltoztat – és az, hogy mindössze 15 perc alatt létrehozhatod a szintetikus hangodat az iPhone-odon, rendkívüli.

 

Az Apple szerint ezek az új hozzáférhetőségi funkciók még idén elkezdődnek. A Live Speech és a Personal Voice mellett az Apple számos más új hozzáférhetőségi funkciót is bejelentett. A vállalat mindig is élen járt a hozzáférhetőségi funkciók terén, és a mai bejelentések csak a legújabb példái ennek. A piacon kapható más hangszintetizáló eszközökkel ellentétben, amelyekhez fel kell töltened a hangod mintaadatait, a Personal Voice mindent teljes egészében az eszközön végez. Semmiféle felhőfeldolgozás nincs. A felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy az iCloud végponttól végpontig tartó titkosítással szinkronizáljanak más eszközökkel.

Szerintünk ez a funkció igazán szép dolog, és hihetetlenül fontos lehet az erre rászorulók számára.

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 14 tok termékeinket is a mindig biztonságos iPhone-ozás:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük