iphone 14 tok képkeresés

Kép alapú keresés az iPhone-oddal: Így csináld!

Ha egy viszonylag új iPhone, például a 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 14 tok beszerzéséről, hogy biztonságban próbálhasd ki ezt a tippet is:

 

Néha szükségünk van arra, hogy többet megtudjunk az online látott tartalmakról, és csak egy kép áll a rendelkezésünkre – ilyenkor jön jól a kép alapú keresés, avagy fordított képkeresés. A fordított képkeresés lehetővé teszi, hogy egy képpel keressünk az interneten, nem pedig szöveggel. Bár ez a folyamat nem annyira egyszerű iPhone felhasználók számára, ha megérted, hogyan végezhetsz fordított képkeresést az iPhone-odon, sok helyzetben nagyon hasznos lehet. Ezzel a technikával megtalálhatod egy kép forrását, többet tudhatsz meg róla vagy kapcsolódó tartalmakról, sőt, akár azt is kiderítheted, hol lehet megvenni egy terméket. Bár ezt a Google alapból is kínálja, talán nem tudtad, hogy az iPhone-odon is remekül működik. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan és egy iPhone 14 tok tippet is ajánlunk, ha épp ezen a modellen keresgélnél.

 

Kép alapú keresés a Google Chrome-mal

 

A legegyszerűbb módja a fordított képkeresésnek az iPhone-odon, ha a Google Chrome böngészőt használod. Ha még nem telepítetted a Google Chrome-ot, akkor le kell töltened az App Store-ból, de a jó hír az, hogy ingyenes.

Így használhatod a Google Chrome-ot fordított képkeresésre:

  1. Keresd meg a képet: Találd meg azt a képet, amit meg szeretnél vizsgálni.
  2. Nyomd hosszan a képet: Nyomd le és tartsd lenyomva a képet, amíg meg nem jelenik egy felugró menü.
  3. Válaszd a ‘Search Image with Google’ lehetőséget: A menü alján válaszd ezt az opciót.

A kép ezután megjelenik a Google Lens-ben. Ha csak a kép egy adott részére vagy kíváncsi, beállíthatod a keresési ablakot, hogy arra a részre fókuszáljon. Például, ha valaki sapkáját szeretnéd azonosítani a képen, beállíthatod az ablakot ennek megfelelően. Ha nem tudod a kép forrását, egyszerűen válaszd a “Find image source” lehetőséget, hogy felfedezd a képet eredetét.

Fordított Képkeresés a Fotókönyvtáradból vagy a Kamerádból

 

És íme az izgalmas rész! Kép alapú/fordított képkeresést végezhetsz a fotókönyvtáradban lévő képeken vagy az iPhone-od kamerájával készített fotókon is. Így csináld:

  1. Nyisd meg a Google Chrome-ot: Indítsd el a Google Chrome böngészőt az iPhone-odon.
  2. Érintsd meg a Kamera Ikont: Ez az ikon a mikrofon ikon jobb oldalán található a keresősávban.
  3. Használd a Google Lens-t: Ez megnyitja a kamerádat a Google Lens-ben. Készíthetsz egy új képet, vagy megérintheted a kép ikont, hogy válassz egy meglévő képet a fotókönyvtáradból.

 

Előnyök és Alkalmazások

 

A fordított képkeresés egy rendkívül hasznos eszköz, amely egyszerűvé teszi különböző feladatok elvégzését, lehetővé téve, hogy többet tudj meg egy képről, vásárolj tárgyakat, vagy kapcsolódó tartalmakat fedezz fel. Ez átalakítja a vizuális információkkal való böngészés és interakció módját. Például, ha találsz egy gyönyörű műalkotást vagy egy egyedi terméket, fordított képkereséssel megtalálhatod hasonló tárgyakat vagy többet tudhatsz meg a művészről vagy a gyártóról.

Egy másik esetben, ha egy stílusos ruhadarabot látsz egy képen online, egy fordított képkereséssel megtalálhatod, hol lehet hasonló ruhákat vásárolni. Ez nemcsak vásárlásra korlátozódik; ez az eszköz hasznos akadémiai kutatásokhoz, képek hitelességének ellenőrzéséhez és az ismeretlen témák iránti kíváncsiság kielégítéséhez is.

 

Gyakorlati Példa

Például, ha találkozol egy érdekes műalkotással, de nem ismered a részleteit vagy a művészt, aki készítette. Fordított képkereséssel többet tudhatsz meg a művészről, más alkotásaikról, és akár arról is, hol vásárolhatsz hasonló darabokat különböző árakon.

Összegzés

A fordított képkeresés egy könnyen használható és hihetetlenül hasznos eszköz, amely új módszereket nyit meg a böngészésre, vásárlásra és tanulásra. Amikor legközelebb találkozol egy képpel, és többet szeretnél tudni róla vagy valamiről benne, próbálj ki egy fordított képkeresést, és élvezd a gazdag információs lehetőségeket, amelyeket felfedezhetsz. Jó keresést!

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 14 tok és más termékeinket is a mindig biztonságos iPhone-ozás mellé:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük