iphone 13 pro üvegfólia

Csak az iPhone 15 Ultra kaphat periszkópos kamerát, ezzel kiütve az iPhone 15 Prót – A 13-mas széria után érdemes lehet majd erre váltani (+ iPhone 13 Pro üvegfólia ajánlás)

És Ming-Chi Kuo szerint szintén csak egy iPhone 16 modell kaphat teleobjektíves kamera frissítést…

 

Ha az iGlass csapatának egy részéhez hasonlóan Te is egy iPhone 13 vagy 13 Próról olvasol minket, akkor mindenek előtt itt egy iPhone 13 Pro üvegfólia tipp:

 

Csak az úgynevezett iPhone 15 Ultra kaphat periszkópos kamerát az Apple zászlóshajó telefonjainak következő hullámának megjelenésekor, valószínűleg idén szeptemberben.

Ezt állítja a viszonylag megbízható elemző és Apple orákulum Ming-Chi Kuo, aki azt tweetelte nemrég, hogy csak az iPhone 15 Ultra vagy az iPhone 15 Pro Max kap majd egy sokat javított teleobjektív kamerát.

Továbbá Kuo úgy véli, hogy ez a tendencia 2024-ben is folytatódni fog, és csak a legmagasabb árkategóriájú iPhone 16 kap majd periszkópos kamerát.

 

iPhone 15 Ultra: Miért fontos a periszkópos kamera?

 

Először is nézzük meg, mi is az a periszkóp-kamera. A prizmatükör-rendszer alkalmazásával, amelynek során a képérzékelő és a zoomobjektív tömbje oldalirányban helyezkedik el, a kamera gyújtótávolsága megnövelhető, és így nagyobb optikai zoomtartományt kínál; az olyan telefonok, mint az Oppo Find X2 Pro ezt használják, hogy nagyszerű 5x teleobjektíves kamerát nyújtsanak.

Az Apple iPhone 14 Pro Max jelenleg legfeljebb 3x-os optikai zoomot kínál a teleobjektív kameráján, és ezzel elmarad az 5x-es Google Pixel 7 Pro és a Samsung Galaxy S23 Ultra nagyobb zoomtartományától – utóbbi 3x-os és 10x-es optikai zoomos teleobjektív kamerával rendelkezik. A periszkópos kamerarendszer elfogadásával tehát az iPhone 15 Ultra/Pro Max visszavághat okostelefonos riválisainak.

Ha azonban a periszkópos kamera csak a legmagasabb kategóriás iPhone 15 modellre korlátozódik, akkor a zoomos fényképezésre vágyókat arra kényszeríti, hogy a legdrágább iPhone-okra költsék a pénzt, úgy tűnik, két egymást követő évben.

Kuo úgy véli, hogy a lencsefrissítés iránti piaci érdeklődés hiánya lesz az oka annak, hogy a többi iPhone 15/16-os modellbe nem szerelnek periszkóp objektívet.

 

iphone 13 pro üvegfólia

 

Tekintettel arra, hogy még egy iPhone 13 Pro is mennyire jó a fotózásban, nem vagyunk meglepve, hogy az emberek már-már fáradtak a kis fejlesztések iránti lelkesedéshez, amelyeket az új objektívek vagy érzékelőfrissítések hoznak az okostelefonok világába, különösen akkor, amikor a legjobb kamerás telefonok bármelyike olyan fotókat fog szállítani, amelyek alapvetően nagyszerűek szinte mindenre, kivéve, ha vászonméretre felnagyítják vagy professzionálisan használják.

Az Apple számára pedig a periszkópos kamera bevezetésének korlátozása ésszerű lenne. A periszkópos kamerák összetettebbek, mint a hagyományos teleobjektíves testvéreik, és így az Apple számára megdrágíthatnák a gyártást, ha az összes következő generációs iPhone-modellnél alkalmaznák.

Ugyanakkor azon emberek számára, akik szeretik a normál Pro iPhone-ok 6,1 hüvelykes méretét, rossz szájízt hagyna maga után, ha egy nagyobb modell beszerzésére kényszerülnének a zoomos frissítés érdekében, különösen mivel egy alap iPhone Pro is aligha olcsó. (Ha már itt tartunk, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro üvegfólia és egyéb kiegészítők beszerzéséről sem.)

Ezzel szemben a periszkóplencse hozzáadása az iPhone 15 Pro, valamint a Max és Ultra modellekhez megnyitná az utat, hogy többen használhassák az ilyen zoomolási képességeket, és az Apple-nek nagyobb teret adna a fotózás algoritmusainak finomítására, hogy kihasználhassa a hozzáadott zoomtartomány előnyeit. Ez pedig a leendő felhasználóknak nagyobb átfogó kamerarendszer-frissítést kínálhat.

Még ha Kuo jóslatai be is válnak, és csak egy iPhone 15 kap periszkópos kamerát, akkor is van mit várni a frissítések kapcsán. Számíthatunk az iPhone 15-ös termékcsalád chipfrissítésére, a Dynamic Islandre minden modellnél, potenciálisan ívelt kialakításra, és végül az USB-C érkezésére a töltéshez és adatátvitelhez.

Mit javaslunk mi? Ha például 13-mas szériát használsz, akkor érdemes várnod az iPhone 15-re, mivel az iPhone 13 Pro készülék (és persze az iGlass iPhone 13 Pro üvegfólia kiegészítők, de psszt…) több mint elég jó, és úgy gondoljuk, hogy az év második felében az iPhone 15-tel az Apple telefonok hardverében egy lépésváltást láthatunk majd.

 

Ha addig is megóvnád iPhone 13 Pro készülékedet, akkor válogass iPhone 13 Pro üvegfólia és más kiegészítőink között IDE kattintva.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük