iphone 13 pro üvegfólia

Zseni iPhone kamera-tipp: fotózz, videózz vagy készíts sorozatfelvételt egy gombnyomással

Ha van egy olyan szuper fotózási képességekkel rendelkező iPhone-od, mint például a 13 Pro, akkor először is szerezz be mellé egy prémium iPhone 13 Pro üvegfólia kiegészítőt:

 

Több mint egy évtizede az iPhone sokak számára a go-to választás, ha fényképezőnek is használni kívánt telefont keresnek. Olyannyira, hogy a hobbifotósok, akik nagymértékben – vagy akár kizárólag az iPhone-jukra támaszkodnak – “iPhonegráfiának” nevezték el ezt a művészetet. Bár ma már számos gyártó kínál nagyszerű fényképezőgépeket, az iPhone még mindig az első helyen áll sokak szívében. Az Apple robusztus kameraalkalmazása és lenyűgöző hardvere az iPhone-fotósok számára óriási előny az amatőr fotósok számára. Ha Neked is az iPhone-od a fényképeződ, akkor most egy szuper gyors, mégis hasznos fotózási tippet adunk hozzá – és egy iPhone 13 Pro üvegfólia tippet is, ha egy ilyen csúcs kamerával rendelkező készüléket használsz és meg is óvnád.

Sok telefon rendelkezik beépített fantasztikus kameraalkalmazással, de az App Store vagy épp a Google Play is kínálnak olyan funkciókkal rendelkező alkalmazásokat, amelyek általában nem találhatók meg alapértelmezésben. Az Apple Kamera alkalmazása mégis kiemelkedik, mert minden készülékükön ugyanaz, és rengeteg hasznos funkciót tartalmaz. Az Apple néhány egyedi kameramódot is tartalmaz: a slo-mo, a portré mód és a filmes videókészítés. Az iPhone-modelledtől függően olyan dolgokat tudsz csinálni, mint 4K videó rögzítése Dolby Visionnel, lassított felvétel készítése 240 fps sebességgel, 10 fénykép készítése másodpercenként a Sorozatfelvétel móddal, QR-kódok beolvasása, szöveg lefordítása és másolása, F-stop beállítása, expozíció rögzítése, makrófotók készítése és még sok minden más.

Az iPhone-fotózás 2023-ban még népszerűbbé válik, különösen a legutóbbi frissített termékkiadások után. Akár a legújabb iPhone Pro modellekkel, akár a korábbi kiadások egyikével rendelkezel, a legfontosabb, hogy valószínűleg már Te is maximálisan a telefonodra támaszkodsz, ha fényképezésről van szó. Elvégre sokkal élvezetesebb, ha egyszerűen csak előhúzod a telefonodat a zsebedből, hogy megörökíts egy fotót, ahelyett, hogy az összes fényképezőgép-felszerelést kipakolnád a táskádból.

 

Gyors kameratrükk egy gombnyomással

 

Általában a legtöbbünk számára dedikált fényképező-gomb használata gyakran egyszerűbb, mint az érintőképernyőn. Ezek fizikailag tapinthatóak, így könnyen megtalálhatók és gyorsan használhatók. Emellett csökkenthetik a mozgást és az elmosódást. Valószínűleg sokan tudják, hogy ecélból az iPhone hangerőgombjaival is lehet fényképeket készíteni: de ennél egy kicsit többre is képes.

Ha megfelelően van beállítva, a következők mindegyikét megtehetjük:

  • Nyomd meg valamelyik hangerőgombot a fénykép készítéséhez
  • Nyomd meg és tartsd lenyomva a hangerő fel gombot a másodpercenkénti 10 fénykép készítéséhez a sorozatfelvétel módban.
  • Nyomd meg és tartsd lenyomva a hangerő le gombot a QuickTake videó felvételéhez.

Mivel gyorsan és egyszerűen használhatóak, nem is gondolnád, de ez a három gyors művelet óriási különbséget jelenthet a fényképek és videók rögzítésében. Alapértelmezés szerint bármelyik hangerőgombbal készíthetsz fényképet vagy videót, de az iPhone kamerabeállításaiban engedélyezned kell a sorozatfelvételt.

A Beállításokban keresd meg és koppints a Kamera beállításaira, majd kapcsold be a “Use Volume Up for Burst” (Hangerő fel gomb használata a sorozatfelvételhez) melletti kapcsolót és kész is vagy! Legközelebb, amikor a kamerát használod, használd a hangerő fel gombot a sorozatfelvételhez, a hangerő le gombot a videóhoz, vagy kattints bármelyik hangerő gombra a fénykép készítéséhez.

Ez egy egyszerű trükk, mégis segíthet az iPhone-fotózási készségeidet a következő szintre emelni. Maradj velünk, mert hamarosan további útmutatókkal segítünk mindebben! Neked milyen iPhone-od van és mennyire vagy elégedett a fotózási képességeivel?

 

Ha megóvnád csúcs kamerás telefonodat, például az iPhone 13 Pro készülékedet, akkor válogass iPhone 13 Pro üvegfólia és más kiegészítőink között IDE kattintva.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük