iphone 13 tok

Kijelző alatti Face ID kamera jöhet az iPhone-okba, de csak 2026 után

Az iPhone 13 még mindig az egyik legnépszerűbb iPhone – ha pedig ilyened van és szeretnéd, ha még 2026-ig is kibírja, akkor először is szerezz be egy iPhone 13 tok kiegészítőt:

 

Egy új beszállítói láncról szóló jelentés szerint “2026 után” az LG Innotek által kifejlesztett technológiát használó, képernyő alatti Face ID kamerát láthatunk az iPhone-ban. Valószínű, hogy a technológiát kezdetben csak a Face ID-hez használnák, de ez egy ugródeszka lenne a későbbi valódi, teljes képernyős kialakítás felé, ahol az előlapi kamera hasonlóan a képernyő alá lenne beágyazva. Oké-oké, na de mit is takar ez pontosan, és mennyi esély van rá, hogy ez tényleg megvalósuljon? Olvass tovább, hogy megtudd, és nézd meg fentebb iPhone 13 tok kiegészítőnket is, ha még szeretnéd pár évig megőrizni jelenlegi iPhone-od épségét.

Az iPhone mint egyetlen üveglap: az Apple tervei

 

Az Apple papíron régóta úgy képzeli el az iPhone-t, mint egy “egyetlen üveglapot”, ahol a teljes előlap egy kijelző. A szükséges alkatrészek, például a felső hangszóró, a közelségérzékelő, a Face ID tömb és az előlapi kamera beépítése a kijelzőbe azonban kihívást jelentett. Jelenleg az Apple a felső hangszórót diszkréten a keretben lévő, szinte láthatatlan résbe helyezi, míg a többi elemet a Dynamic Islandbe ágyazza.

Bár mindez technikailag ma már megvalósítható lenne, beleértve a képernyő alatti előlapi kamerát is, a kompromisszumok továbbra is fennállnak, különösen egy olyan készülék esetében, amelyet erősen a kamerás képességei miatt forgalmaznak. A jelentés szerint a képernyő alatti Face ID-kamera “2026 után” jelenhet meg, és 2027-re már az iPhone 19-ben is megvalósulhat:

 

Az LG Innotek állítólag a kezdeti szakaszban van egy “panel alatti kamera” (UPC) kifejlesztésével, ahol a kamera lencséjének lyukai láthatatlanok, igazodva az Apple céljához, a teljes képernyős iPhone-hoz. Az UPC-vel ellátott iPhone-ok bevezetése 2026 után várható, az Apple a UPC előtt tervezi alkalmazni az alsó panel alatti Face ID-t.

 

Bár a kijelző alatti Face ID és az előlapi kamerák visszatérő pletykák voltak, a TheElec óvatos, és arra utal, hogy az iPhone 19 a legkorábbi lehetséges időzítés ezek megvalósítására. Az idővonal körüli bizonytalanság hitelesebbé teszi az előrejelzést, mivel a korábbi előrejelzések mind késésekkel szembesültek.

 

Mennyi az esélye, hogy mostmár tényleg megvalósul?

 

Tekintettel a minőségi küszöbértékek közötti különbségre, az Apple várhatóan nem fogja a kijelző alá helyezni a szelfikamerát, amíg a technológia nem lesz jelentősen fejlettebb. Korábban azt sugallták, hogy ez két évvel a kijelzőbe épített Face ID után lesz. A kijelző alatti Face ID és az előlapi kamerák egyike azoknak a visszatérő pletykáknak, amelyek legalább az iPhone 14-ig nyúlnak vissza – és a TheElec arról nevezetes, hogy milyen gyakran jósolja meg, hogy “már majdnem ott vagyunk.”

Tavaly márciusban például azt jósolta, hogy a technológia az iPhone 15 Pro-ban fog debütálni, a Samsung technológiáját használva. Idén januárban pedig az iPhone 16 Pro-ra helyezte át a céltáblát. A kiadványhoz méltóan Ming-Chi Kuo Apple-elemző és Ross Young kijelzőelemző is jelezte, hogy 2024 lehet az az év. Az legalább agyjából biztosra vehető, hogy az Apple mind a Face ID, mind az előlapi kamera esetében a kijelző alatti kameratechnológiát alkalmazza majd, és hogy a beágyazott Face ID lesz az első. Az már kevésbé egyértelmű, hogy mikor fog mindkettő megvalósulni – Te mire számítasz? Írd meg a tippedet hozzászólásban!

 

Köszönjük a figyelmed! Amíg minderre vársz, addig is nézz körül a webshopon, ahol minden iPhone-hoz találsz stílusos és minőségi védőfóliákat és sok mást, mint például a fent bemutatott iPhone 13 tok.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük