iphone 13 tok

Óriási változást hozhat az iOS 17.2, derült ki a béta verzióból

A népszerű iPhone 13-mon tervezed majd kipróbálni az új rendszert? Hogy addig se törjön be a telefonod, szerezz be most egy iPhone 13 tok kiegészítőt, mielőtt tovább mész:

 

Az iOS 17 következő nagy pont kiadása folyamatosan halad a jövő hónapban esedékes nyilvános bevezetés felé, amikor is az utolsó néhány iOS 17 funkciót fogja tartalmazni, amelyeket az Apple “még idénre” ígért. Ezek közé tartozik az Apple új Napló alkalmazásának és a közös lejátszási listák megjelenése az Apple Musicban, valamint egy olyan biztonsági funkció, amely az iOS 16 korszakából már régóta esedékes: az iMessage Contact Key verifikálása. A múlt héten érkezett meg az iOS 17.2 második nyilvános bétája, amely új javaslatokkal csiszolja a Napló alkalmazást, és feloldja a térbeli videófelvételt, így az iPhone 15 Pro felhasználók elkezdhetik az ünnepi emlékek rögzítését teljes 3D-s videóban, hogy újra átélhessék azokat az Apple Vision Pro headsetjén, amikor az megérkezik. Azonban, mint a legtöbb korai béta kiadásnál, az iOS 17.2 második bétájában is van még néhány említésre méltó dolog, főként az, hogy eltűnhet egy hatalmas különbség az iOS és az Android között… olvass tovább, hogy megtudd, mi ez és nézd meg iPhone 13 tok tippünket is a biztonságos kipróbáláshoz.

 

Ez lehet a legnagyobb újítás: letölthetünk majd harmadik féltől alkalmazásokat is?

 

A frissítés frázisában szereplő, Managed App Distribution néven futó platformról szóló információk szerint az Apple valószínűleg bevezeti a sideloading, azaz a harmadik féltől származó alkalmazások kézi telepítésének lehetőségét. Ebből következik, hogy a jövőben nem csak az App Store-ból, hanem más, külső alkalmazásboltokból is telepíthetünk majd alkalmazásokat az iPhone készülékeinkre.

Bár nem ez az első alkalom, hogy ezt látjuk, néhány új kód a legújabb iOS 17.2 bétában azt sugallja, hogy az Apple tényleg is készül arra a világra, amelyben alternatív App Store-ok is megjelennek. Az iPhone 15 USB-C-re való átállásához hasonlóan ugyanis kiváló esély van arra, hogy az új uniós előírások jövő év elejére kényszerítik az Apple-t, így logikus, hogy a vállalat felkészül erre az eshetőségre.

Ezenkívül a kód tartalmaz egy olyan funkciót is, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kialakítsák saját alkalmazásboltjaikat.

De azért számítunk arra, hogy az Apple megtalálja majd a kiskapukat: az év elején a 9to5Mac arról számolt be, hogy az Apple néhány rejtett funkciót tett az iOS 16-ba, hogy lehetővé tegye a földrajzi korlátozásokat, hasonlóan ahhoz, ahogyan már most is kezeli az Apple Watch EKG funkcióját. Ennek az Apple Watch esetében azért volt értelme, mert az EKG funkciót egyes országokban szigorúan szabályozzák. Az iPhone-on azonban szükségtelen volt. Ennek a képességnek a közelmúltbeli hozzáadása azt sugallja, hogy az új uniós szabályozás készteti erre, lehetővé téve az Apple számára, hogy csak Európában nyisson alternatív alkalmazásboltokat, miközben az Egyesült Államokban és más országokban élőket arra kényszeríti, hogy a hivatalos App Store-nál maradjanak.

 

Jobb figyelmeztető jelzések az érzékeny tartalmakra vonatkozóan

 

Igen, ez az amire gondolnál: az iOS 17-ben bevezetett meztelen fotófelismerő funkció kibővül, hogy még több helyen védjen a kéretlen meztelenségtől. Egész pontosan, az Apple az Üzenetek alkalmazásban található Kapcsolat poszterekkel és matricákkal egészíti ki algoritmusát azon helyek listájával, amelyeket ellenőrizni fog a nem megfelelő fotók után. Ezek az új lehetőségek csatlakoznak az AirDrop, a videóüzenetek és az Üzenetek alkalmazásban kapott fotókhoz.

Az Érzékeny tartalomra figyelmeztetés egy opt-in funkció, amely kihasználja a Kommunikáció biztonsága az üzenetekben eszközt, amelyet az Apple az iOS 15.2-ben vezetett be, hogy segítsen megvédeni a gyerekeket a szexuálisan egyértelmű fotók fogadásától. Míg ez a funkció a 18 év alatti gyerekekkel rendelkező Családi megosztás csoportokra korlátozódott, és a szülőknek kellett engedélyezniük, az Érzékeny tartalom figyelmeztetést bárki bekapcsolhatja, aki szeretné elkerülni, hogy veszélyes emberek kéretlen fotói zavarják.

 

Hamarosan bemutatjuk az iOS 17.2 bétájának további érdekességeit is, maradj velünk és ne feledd el megnézni iPhone 13 tok és más kiegészítőinket sem!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a most is szuper népszerű iPhone 13-mon próbálnád ki a frissítést, nézd meg iPhone 13 tok vagy más készülékekre szánt kiegészítőinket a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük