iphone tok

Kitekintés: a személyi robotok lehetnek az Apple következő nagy dobásai?

Mielőtt rátérnénk az érdekességre, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone tok beszerzéséről, hogy még sok hasonlóan izgalmas újdonságot megtapasztalhass, tudván, hogy készüléked tökéletes biztonságban van:

 

Természetesen az iGlass-nél iPhone tok és Apple kiegészítők gyártóiként kiemelten nagy izgalommal figyelünk minden, az Apple terveivel kapcsolatos hírt és érdekességet. Ez a mostani pedig igencsak izgalmasnak hangzik az Apple jövőjét illetően. Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint ugyanis a személyi robotika lehet az Apple következő jelentős vállalkozása, és részleteket árult el a vállalat titkos projektjéről, amely egy olyan “mobil robotot” tartalmaz, amelyet arra terveztek, hogy elkísérje a felhasználókat az otthonukban.

Gurman szerint az Apple egy titkos létesítményt működtet a cupertinói kampusz közelében, amely háztartási környezetet szimulál a készülő eszközök és otthonra irányuló kezdeményezések tesztelésére.

Egy másik, az Apple-nél állítólag folyamatban lévő vállalkozás egy “fejlett asztali otthoni eszköz”, amely robotikát használ a kijelző manőverezéséhez.

 

Az Apple mérnökei egy olyan mobil robot koncepcióját vizsgálják, amely képes követni a felhasználókat az otthonukban, valamint egy olyan asztali készüléket, amely robotikával van felszerelve a kijelző átállítására, árulták el az ügyet ismerő források.

 

Gurman tovább részletezi, hogy az Apple AI-algoritmusokat fejleszt, hogy a robotok képesek legyenek a zsúfolt otthoni terekben navigálni, és potenciálisan olyan háztartási munkákat is vállalni, mint a mosogatás. Ugyanakkor óva int attól, hogy a közeljövőben ilyen projektek megvalósulására számítsunk a félelmetes mérnöki akadályok miatt.

Amennyiben az Apple folytatja az ilyen robotmegoldások fejlesztését, akkor olyan már létező termékekkel kerülhet konkurenciába, mint az Amazon Astro, egy 1600 dolláros árú, integrált otthoni biztonsági funkciókkal rendelkező mobil virtuális asszisztens.

Az Apple-nél az asztali mozgó kijelző projektje állítólag John Ternus hardvermérnöki vezető és az ipari formatervező csapat tagjai által megfogalmazott ötletekből született. Ez a kezdeményezés szolgálhatott a különböző kiszivárgásokban és spekulációkban ábrázolt “HomePod-with-a-display” koncepció ihletőjeként.

A javasolt kijelző utánozná a felhasználó fejének mozgását FaceTime-hívás közben, beleértve a bólintást vagy a rázást, és rendelkezne azzal a képességgel, hogy videokonferencia-ülések során egy csoportban egy személyre fókuszáljon.

Az Apple-nél zajló belső megbeszélések azonban arra utalnak, hogy a vezetők között eltérőek a nézetek egy ilyen eszköz megvalósíthatóságát és piaci fogadtatását illetően. A technikai akadályok, mint például a robotmotor súlyának kiegyensúlyozása egy kis állványon, szintén jelentős kihívást jelentenek.

Egy ehhez kapcsolódó fejlemény, hogy az Apple az iOS 17-ben bevezette a DockKit keretrendszert, amely lehetővé teszi, hogy a harmadik féltől származó kiegészítők, mint például a Belkin Stand Pro, hasonló funkciókat emuláljanak bármely MagSafe-kompatibilis iPhone-nal. Ez a szoftverközpontú megközelítés kérdéseket vet fel az Apple-n belül azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e önálló eszköz kifejlesztésére vagy hasonló szoftveres képességek integrálására a jövőbeli iPadekbe, a mechanikai szempontokat pedig más gyártókra bízva.

Az Apple a közelmúltban álláshirdetéseket adott ki a robotikával kapcsolatos munkakörökre, jelezve, hogy szándékában áll megerősíteni az ilyen innovatív kezdeményezésekkel foglalkozó csapatokat. Bár mindkét robotikai projekt még csak kialakulóban van, létezésük érdekes lehetőségeket nyit meg a jövőbeni Apple-termékek számára, bár a nagyközönség számára történő esetleges megjelenésük továbbra is bizonytalan.

Mindezektől eltekintve tény, hogy az Apple a Steve Jobs-korszak óta nem találta meg a következő “iPhone” kezdeményezést. A cég tavaly közel 390 milliárd dolláros bevételt ért el, miközben ez több mint 50 százalékkal több iPhone-t hozott létre. Az autós projekt potenciálisan olyan kezdeményezés lehetett volna, amely radikálisan növelheti a bevételeket, de kudarcot vallott. Ezért most a mesterséges intelligencia és a robotika területek maradnak. Érdekes módon mindkét terület nagyon szoros kapcsolatban áll egymással.

Te mit gondolsz, lehet valamelyik a következő iPhone mértékű siker?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha igazi Apple rajongó és iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone tok és egyéb prémium almás kiegészítőinket a webshopon készülékeid tökéletes és stílusos védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük