iphone 15 pro magsafe tok

Apple Watch X: Teljesen átalakulhat az okosóra a 10. évfordulója alkalmából

Közeleg a szeptember, és már mindenkit az iPhone 15 széria (és az iGlass iPhone 15 Pro MagSafe tok, reméljük) érdekel, de van azért itt más érdekes Apple termék is. Amíg nagy erővel munkálkodunk például az iPhone 15 Pro MagSafe tok termékünkön, mesélünk egy kicsit arról is, hogy a pletykák szerint az Apple Watch teljes dizájn átalakuláson mehet keresztül egy Apple Watch X nevű viselhető eszköz formájában…

A már jól ismert Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman elemző azt írja, hogy az Apple egy jelentős újratervezésre készül az Apple Watch számára, amely újdonságot Apple Watch X néven emlegetnek. Az Apple Watch X a tervek szerint 2024-ben vagy 2025-ben jelenik meg, a készülék 10 éves évfordulójához igazodva, csak úgy, mint annó az az iPhone-okkal történt. A frissítés a Watch eddigi legnagyobb újratervezését jelenti majd, több évnyi kisebb változtatást követően. Az idén ősszel megjelenő Apple Watch Series 9 például szintén egy kisebb újdonságokat felvonultató frissítésnek ígérkezik. Na de jövőre!

Gurman szerint az Apple igyekszik minden eddiginél vékonyabbá tenni a Watch X-et, valószínűleg egy új mágneses rögzítési rendszerrel, amellyel a pántok fel- és lecserélhetők lesznek. Bár az Apple történelem szerint minden évben kiadott egy új Apple Watch-ot, és ezt tervezi a belátható jövőben is, Gurman szerint belsős körökben az Apple megbeszéléseket folytatott az évenkénti ütem ritkításáról. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy az Apple évről évre egyre kevesebb új funkciót ad hozzá az okosórához.

A szalag-kompatibilis csúszórendszerről az új mágneses rögzítési rendszerre való átállás a helycsökkentés érdekében történne, ami potenciálisan több belső helyet biztosít az akkumulátor számára. Az új Apple Watch-ok fejlesztésében részt vevő személyek szerint a rendszer jelentős mennyiségű helyet foglal el, amelyet jobban is ki lehetne tölteni egy nagyobb akkumulátorral vagy más alkatrészekkel.

Ez a mágneses rendszer azt jelentené, hogy az összes meglévő szíj nem lesz kompatibilis az új dizájnnal. (Így az iGlass AppleWatch szíj kiegészítőd sem! Hamarosan itt az ideje egy újnak, csak úgy, mint egy iPhone 15 Pro MagSafe tok beszerzésének a következő iPhone-odhoz, na de ez már más téma.) Gurman szerint azonban még nem olyan biztos, hogy a mágneses rögzítési rendszert biztosan használják majd a Watch X-nél. Az azonban egyértelmű, hogy az Apple mindenféle radikális megoldást fontolgat a Watch drámai átalakítására. Ez az átalakulás ugyanolyan jelentős lehet, mint az iPhone 7-ről az iPhone X-re való átállás, ami potenciálisan az Apple megközelítésének megváltozását jelzi. A készülő technológiai fejlesztések között szerepelnek még a közelgő mikro-LED kijelző és a vérnyomásérzékelők is.

Ami pedig az idei évet illeti, Gurman megismétli korábbi állításait, miszerint az Apple Watch Series 9 a Series 6 debütálása óta először kap gyorsabb processzort, de megtartja a tavaly használt képernyőméreteket, beleértve a 49 mm-es Apple Watch Ultra-t is. Ha ez igaz, akkor ez egy még a tavalyinál is kisebb frissítés lehet a “Series” órák számára. Az Apple azonban részben kárpótolhatja a hiányt azzal, hogy egy egyedi, új Apple Watch szíjat ad ki hozzá. A ritka Apple-készülékgyűjtő és -rajongó Kosutami új bejegyzése a korábban Twitter néven ismert közösségi médiaszolgáltatáson azt állítja, hogy az Apple egy új Apple Watch szíjat fog kiadni “szövött szövet anyagokkal és mágneses csattal”. A poszt szerint a megjelenés még idén várható, de azt is írja, hogy az új órával együtt érkezik, ezt ITT tudod megnézni.

Mivel az Apple Watch Series 9 várhatóan ősszel kisebb frissítést kap, minden szem a közelgő jubileumi modellre szegeződik. A rajongók és az iparági szakértők kíváncsian várják a további részleteket arról, hogy mi lehet a viselhető technológia mérföldköve.

 

Ugyan a mi szemünk most főleg az iPhone 15 szériára és az új kiegészítőinkre, mint például az iPhone 15 Pro MagSafe tok termékre szegeződik, kíváncsiak vagyunk arra is, Te milyen változásokra számítasz vagy mit remélsz a teljesen átalakult Apple Watch-tól? Írd meg a véleményed kommentben, kíváncsiak vagyunk!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük