Applewatch szíj

Nem számítanak nagy dobásra az elemzők a 2024-es Apple Watch szériától

Ha iPhone, akkor iGlass, de ha Apple Watch, akkor is! Akár új órádhoz, akár meglévőhöz keresel stílusos AppleWatch szíj kiegészítőt, nálunk biztosan megtalálod hozzá:

 

Igen, épphogy megjelent a Series 9 és az Apple Watch Ultra 2, a hírek máris a jövő évi Apple Watch-ról szólnak – amik, bár korainak tűnhetnek, nagy segítséget nyújthatnak, ha azon tűnődsz, hogy érdemes-e az ideit beszerezni, vagy várni inkább még egy évet. Az Apple jól ismert ellátási lánc elemzője, Ming-Chi Kuo szerint pedig “nem valószínű”, hogy a 2024-es Apple Watch termékcsalád “jelentős innovációt” kínál majd – ami pont szembemegy a korábbi, jubileumi X-kiadásról szóló pletykákkal…

Nézzük, miért jutott erre és ha ezalapján úgy döntesz, hogy inkább már most veszel egy okosórát, akkor ne felejts el egy stílusos AppleWatch szíj kiegészítőre is lecsapni mellé.

Egy, a Medium-on korábban közzétett bejegyzésében Kuo azt mondta, hogy nem számít arra, hogy az Apple Watch megkapja a már sokat pletykált microLED kijelzőt vagy a vércukorszint-monitorozást a 2024-es évre. Szerinte mindkét funkció legalább két évnyire van attól, hogy a nagyközönség számára elérhetővé váljon. Kuo azt is elmondta, hogy várakozásai szerint az Apple Watch szállítások 36-38 millió darabra esnek vissza 2023-ban, ami körülbelül 15%-os csökkenést jelent az előző évhez képest.

Kuo ugyanakkor megjegyezte, hogy az Apple Watch integrációja az Apple Vision Pro fejhallgatóval “páratlan és innovatív egészségmenedzsment-élményt hozhat létre”, ami a szállítások növekedését fogja eredményezni.

Kuo megjegyzései szembemennek a Bloomberg munkatársának, Mark Gurmannak korábbi megjegyzéseivel, aki szerint egy jelentősen átdolgozott Apple Watch-ra számíthatunk az “Apple Watch X” formájában, amely 2024-ben vagy 2025-ben jelenik meg. Gurman szerint az “X” az eredeti Apple Watch tizedik évfordulóját jelzi majd, amely 2014 szeptemberében debütált egy médiaeseményen, és 2015 áprilisában került a boltok polcaira.

Gurman azt is elmondta, hogy az Apple vékonyabb borítást fejleszt az Apple Watch X számára, miközben új módszereken dolgozik az AppleWatch szíj részének a készülékhez történő rögzítésére. A szíjak illesztésének módja a készülék debütálása óta ugyanaz maradt (ez azt is jelenti, hogy eredeti AppleWatch szíj kiegészítők továbbra is jól működnek a jelenlegi Apple Watch Series 9 és a kettő közötti minden modellel). Gurman forrásai szerint az Apple úgy véli, hogy a jelenlegi rögzítési rendszer túl sok helyet foglal, amit több belső alkatrész vagy legalábbis egy nagyobb akkumulátor számára lehetne felhasználni. Az Apple állítólag dolgozik az óraszíjak mágneses rögzítési módján, de bizonytalan, hogy az Apple Watch X megjelenéséig ez készen áll-e majd a debütálásra.

 

Mikor jön a microLED kijelző?

 

A korábbi nagy változást ígérő híresztelések szerint az Apple Watch jubileumi modellje lehet az első olyan Apple Watch is, amely vérnyomásméréssel büszkélkedhet. Az Apple az Apple Watch X esetében debütálhat a microLED kijelzőtechnológia használata is, amely felváltaná a készülék meglévő OLED képernyőit. Az Apple Watch az első modell megjelenése óta OLED kijelzőket használ.

Olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a 2025-ös Apple Watch Ultra hozza majd el a microLED kijelzőt: Jeff Pu technológiai elemző a hónap elején azt mondta a befektetőknek, hogy az első microLED kijelzővel ellátott Apple 2025 végén fog megjelenni. Áprilisban Ross Young kijelzőipari elemző azt mondta, hogy a microLED kijelzővel ellátott Apple Watch Ultra a legjobb esetben is csak 2025 második felében lesz elérhető, nem pedig 2024 végén, ahogy azt eredetileg pletykálták. Júliusban pedig a Trendforce piackutató cég azt mondta, hogy gyártási problémák késleltették az Apple microLED kijelzővel ellátott Apple Watch Ultrával kapcsolatos terveit. Az Apple az OLED kijelzőkkel szemben számos előnye miatt vizsgálta a microLED kijelzőtechnológiát, amelyek közé tartozik a jobb fényerő és akkumulátor-üzemidő, a jobb kontrasztarány, a képernyő beégésének sokkal kisebb kockázata és a hosszabb potenciális élettartam.

 

Neked van már Apple Watch okosórád vagy tervezel beszerezni a várható újítások függvényében? Melyik felsorolt újításnak örülnél a legjobban?

 

Köszönjük a figyelmed! Már meglévő okosórád mellé ne felejts el szétnézni AppleWatch szíj kiegészítőink között sem a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük