szövet applewatch szíj

A Diabétesz Világnapja alkalmából fontos egészség-statisztikákat közölt az Apple Health (Mi pedig mutatunk egy sportos szövet AppleWatch szíj kiegészítőt, ha ezek Téged is sportolásra ösztönöznek)

Ha már Apple Watch tulajdonos vagy és még sportolni is szoktál, akkor a Te okosórádat is feldobja majd egy szövet AppleWatch szíj:

 

A mai, november 14-i diabétesz világnap alkalmából az Apple két régóta folyó egészségügyi tanulmánya új adatokat osztott meg a glükózról és a cukorbetegséggel élők kihívásairól. A legújabb elemzések az Apple Heart and Movement Study és az Apple Women’s Health Study frissítésein keresztül érkeznek, mindkettő 2019-ben indult. A frissítések elmagyarázzák, hogy a folyamatos glükózmonitorok “lehetővé teszik a cukorbetegek számára, hogy betekintést nyerjenek abba, hogy a különböző ételek, tevékenységek és életstresszorok hogyan befolyásolják a glükózt”. Ha ezeket az adatokat kiegészítik az Apple Watch aktivitásra, lépésekre, alvásra és menstruációs ciklusokra vonatkozó adataival, akkor még nagyobb “kincsesbányát” kapunk. Íme néhány kiemelés az Apple Heart and Movement Study és az Apple Women’s Health Study frissítéseiből, és mutatunk egy szövet AppleWatch szíj kiegészítőt is, ha már sportolás (ami a cukorbetegség és az inzulin-rezisztencia egyik legjobb ellenszere).

 

  • Amikor a résztvevők megnövelték a testmozgás átlagos időtartamát vagy az adott napon megtett lépések átlagos számát, nőtt a 70-180 mg/dl közötti céltartományba eső glükózszint átlagos százalékos aránya.
  • Azok, akik naponta több mint 30 percet mozogtak, az idő 78,8%-át töltötték a 70-180 mg/dl közötti céltartományban. (Na ezért is fontos a mozgás, na meg az AppleWatch és a sportos szövet AppleWatch szíj!)
  • Azok a résztvevők, akik nőként azonosították magukat, és naponta több mint 10 000 lépést tettek, a legtöbb időt töltöttek a 70-180 mg/dl-es céltartományban, szemben a férfiként azonosított résztvevők 76,4%-ával.
  • Az 1 982 menstruációs ciklust vizsgáló elemzések azt mutatták, hogy a tüszőfázisban enyhén emelkedett a 70-180 mg/dl közötti kívánt tartományban tartózkodó glükózszintek időtartama. Ezt alacsonyabb progeszteronszint jellemzi (a nap 68,5%-a), ellentétben a luteális fázissal, ahol ez az arány valamivel alacsonyabb, 66,8% volt.
  • A résztvevők valamivel kevesebb időt töltöttek a tartomány felett a follikuláris fázisban (28,9%), mint a luteális fázisban (30,9%).

 

Calum MacRae, kardiológus, a Harvard Medical School orvosprofesszora és a Brigham and Women’s Hospital Apple Heart and Movement Study vezető kutatója a következőket mondta:

“A felhasználók segítése abban, hogy személyes fiziológiájukat a megfelelő irányba mozdítsák el, a precíziós egészségügy és orvoslás alapvető alapja. Az Apple Watch lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák, hogyan javíthatják a legjobban a kardiometabolikus kockázatukat.

Ezek az adatok azt mutatják, hogy a megfelelő szintű testmozgás javíthatja azt, hogy mindannyian hogyan kezeljük az anyagcsere-kihívásokat, hogy csökkentsük a cukorbetegség kockázatát, vagy javítsuk a cukorbetegség ellenőrzését, ha az mégis kialakul.

Izgalmas látni, hogy a testmozgás és a CGM-adatok integrálása az Apple HealthKit használatával lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy javítsák a glükózszabályozást és csökkentsék a jövőbeli szívbetegségek kockázatát.”

 

A cukorbetegség világnapja

 

A diabétesz világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegségre, és ösztönözze a világméretű fellépést e létfontosságú egészségügyi állapottal kapcsolatban. Világszerte mintegy 537 millió felnőtt él cukorbetegséggel, és ez a szám 2030-ra várhatóan eléri a 643 milliót.1 Az Egyesült Államokban várhatóan minden ötödik emberből kettőnél alakul ki cukorbetegség élete során. Jelenleg az Egyesült Államokban 3 felnőttből több mint 1 felnőttnek van prediabétesze, amelyet az emelkedett glükózszint jellemez, de még nem elég magas ahhoz, hogy cukorbetegségnek minősüljön; ugyanakkor az ebben a tartományban lévő laborértékekkel rendelkező embereknek csak 19%-a számolt be arról, hogy egészségügyi szolgáltatója közölte vele, hogy prediabéteszben szenved.

Edzés közben és után az inzulinérzékenység gyakran megnő. Az izomsejtek növelik a glükózfogyasztást, ami csökkenti a glükózszintet. Különösen a glükózszintet csökkentő gyógyszerek alkalmazása esetén a glükózszint a tartomány alá, 70 mg/dl alá is csökkenhet. A tanulmányból is kiderült, hogy ahogy a lépésszám és az edzéspercek száma növekedett, úgy látták a 70 mg/dl alatti idő százalékos arányának megfelelő növekedését is.

 

Kattints ide és nézd meg az iGlass Band szövet AppleWatch szíj kiegészítőt, ami tökéletes a sportoláshoz, ha pedig nem a szövet AppleWatch szíj a Te stílusod, akkor Milánói Acél verziót is választhatsz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük