iphone 13 pro kameravédő

Az elmúlt évek legizgalmasabb frissítésére készül az Apple az iOS 18-cal – Vajon mik a terveik?

Egy népszerű iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni még az iOS 18-at is? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy addig biztosan kibírja még a telefonod:

 

Korábban a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple szüneteltette az iOS 18 új funkcióinak fejlesztését, hogy a hibák kijavítására összpontosíthasson. De aggodalomra semmi ok, izgalomra annál inkább: ugyanis az egyhetes szünet ellenére a vállalatnak továbbra is nagy ambíciói vannak a jövő évi iPhone szoftverfrissítéssel kapcsolatban. Power On hírlevelének legújabb kiadásában Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa arról számol be, hogy az Apple belsőleg úgy hivatkozott az iOS 18-ra, hogy az “ambiciózus és lenyűgöző” lesz. A cél az, hogy az iOS 18 “jelentős új funkciókkal és dizájnnal” érkezzen a teljesítmény és a biztonság jelentős javítása mellett. Olvass tovább, mit tudunk eddig – ha pedig például egy iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkciós tokod beszerzéséről sem, hogy addig biztosan kibírja még értékes készüléked.

Gurman kifejtette:

 

Az Apple a 2024-es szoftverrel komolyabb feladat előtt áll. Néhány évnyi szerény méretű iOS-frissítés után az iPhone és iPad szoftver következő verziója viszonylag úttörő lehet.

Az Apple felső vezetése belsőleg “ambiciózusnak és meggyőzőnek” nevezte a következő operációs rendszereit, amelyek a biztonsági és teljesítménybeli fejlesztések mellett jelentős új funkciókat és dizájnt is tartalmaznak.

Az iOS-frissítésnek extra lenyűgözőnek kell lennie, mivel az iPhone 16 hardvere jövőre nem fog jelentős előrelépéseket tenni […]

A gondolat, hogy az iOS 18 nagy dobás lesz, több okból is nagyon hitelesnek tűnik. Először is, mert az Apple-nek már régóta esedékes egy nagyobb frissítés az iOS-hez. Az iOS 14 adta meg nekünk a Kezdőképernyő widgeteket, ami az első teljesen új megjelenés volt az ikon-alapú megjelenéshez képest, amit az iPhone megjelenése óta kaptunk. De azóta?

Talán a fókuszmód számít jelentős frissítésnek az iOS 15-ben? Talán az Élő szöveg – bár az már egy ideje elérhető volt harmadik féltől származó alkalmazásokban. Ezen túlmenően volt még jó néhány nagyon szép fejlesztés – ezek közül kiemelkedik a tartalmak alkalmazások közötti áthúzása és áthelyezése, a korlátlan diktálás és az egész rendszerre kiterjedő fordítás -, de még ezek sem számítanak hatalmas dobásnak. Az iOS 16-ról és az iOS 17-ről pedig már ne is beszéljünk – bár nagyon érdekes új funkciókat hoztak, egyik sem váltotta meg a világot. Szóval, igen, az iOS 18-nak minden bizonnyal itt az ideje egy-két főcímnek.

Korábban a Bloomberg és mi is arról számoltunk be, hogy az Apple számos új mesterséges intelligencia funkciót fejleszt az iOS 18-ra. A vállalat azóta a legtöbb mesterséges intelligencia funkciója a fényképezésre összpontosít. Ezek a fejlesztések nem túl feltűnőek, de vitathatatlanul a legtöbb ember számára jelentenek hatalmas változást azáltal, hogy az AI képességeket zökkenőmentesen beágyazzák az egyik legfontosabb napi tevékenységünkbe: az emlékek megörökítésébe. De tagadhatatlan, hogy a mesterséges intelligencia képességei azóta hatalmasat ugrottak, különösen két területen: a nyelvi modellek (chat GPT) és a generatív AI, például a kép-kreáló alkalmazások területén. Itt az ideje, hogy az Apple is komolyan versenybe szálljon.

És hogy hogyan befolyásolja majd az iOS 18 funkciófejlesztésének egyhetes szünete a jövő évi kiadást? Gurman szerint ez “valószínűleg nem fogja észrevehetően elhalasztani a szoftver végleges kiadását”. A legrosszabb forgatókönyv szerinte az, hogy az Apple-nek “egy kicsit kevesebb ideje lesz a fejlesztési ciklus végén az utolsó pillanatban felmerülő hibák kiküszöbölésére”.

Mindennek persze az a hátulütője, hogy még hét hónap van hátra az iOS 18 bemutatásáig, a 2024-es WWDC-n. Sok minden változhat addig, és még több minden változhat mostantól jövő őszig, amikor az iOS 18 vélhetően megjelenik a nagyközönség számára.

 

Neked mi szerepel a kívánságlistádon a jövő évi iOS 18-ra vonatkozóan? Új funkciók és dizájnváltozások tömkelegét reméled, vagy inkább a hibajavításokra és a minőségellenőrzésre koncentrálna inkább az Apple? Írd meg nekünk kommentben!

 

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük