szövet applewatch szíj

Így kalibráld az Apple Watch beállításaidat, hogy tutira teljesítsd a kitűzött napi aktivitás céljaidat (És egy sportos szövet AppleWatch szíj tipp az extra motivációhoz)

Ha már van egy okosórád és figyelmeztet, az már önmagában erős motiváció, hogy mozogj. De ha még egy sportos szövet AppleWatch szíj kiegészítőd is van mellé, akkor szinte bűn, ha kihagyod – itt beszerezheted:

 

Az Apple Watch óriási népszerűsége miatt mint fitneszeszköz, az Aktivitás gyűrűk funkció több ezer felhasználó számára vált alapfunkcióvá. A három vibráló gyűrű bezárása sokak számára napi célkitűzéssé vált, ami a teljesítményt és a motivációt szimbolizálja. Ennek a teljesítménynek az elérése azonban néha kihívást jelenthet, különösen, ha a Gyakorlat gyűrűről van szó. Míg a piros színnel ábrázolt Mozgás gyűrű egyenesen méri a kalóriákat és a lépéseket, addig a kék Állj gyűrű azt követeli meg, hogy óránként legalább egyszer mozogj. A zöld Exercise gyűrű jellemzően erőteljesebb edzéseket igényel. Bár vannak módok a rendszer manipulálására, például az “Egyéb” edzés használatával a tevékenységtől függetlenül rögzítheted az edzésperceket, a legtöbb felhasználó a valódi fizikai erőfeszítést részesíti előnyben az Exercise gyűrű jutalmaként. Nézd meg, hogyan “játszd ki” a rendszert úgy, hogy a nap végén tuti minden gyűrűdet bezárd, és csekkold szövet AppleWatch szíj ajánlásunkat is, ami még egy plusz löketet fog adni a mozgáshoz!

Szokásos körülmények között egy élénk séta is elegendő az Exercise gyűrű mozgatásához, még aktív edzés végrehajtása nélkül is. Azonban előfordulhatnak eltérések, különösen hidegebb éghajlaton, ahol a beltéri séták gyakoribbak. Az Apple Watch különböző érzékelőket használ az edzések nyomon követésére. A szabadtéri gyalogló edzés során a GPS-t használja a megtett távolság mérésére. Azonban olyan esetekben, mint például egy beltéri pályán vagy egy bevásárlóközpontban való séta, ahol a GPS nem hatékony, más szenzorok, például gyorsulásmérők lépnek működésbe. Ezek az érzékelők kifinomult algoritmusokon keresztül érzékelik a mozgásokat, és kiszámítják a távolságot, a tempót és az elégetett kalóriákat.

Ezeknek az algoritmusoknak a pontossága az egyén fittségi szintjének és lépésének a kalibrációjától függ. Ez a kalibrálás általában automatikusan megtörténik az első, legalább 20 perces szabadtéri séta vagy futás során. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez a kalibrálás nem megfelelően történt, de szerencsére ez a probléma könnyen orvosolható.

 

  • Az Apple Watch kalibrálásához győződj meg arról, hogy a Helymeghatározási szolgáltatások engedélyezve vannak az iPhone-odon, megosztva az Apple Watch-oddal. Ehhez ellenőrizni és engedélyezni kell a Helymeghatározási szolgáltatásokat az iPhone Beállítások alkalmazásban az Adatvédelem és biztonság alatt. Görgess le a Rendszerszolgáltatások menüponthoz, és győződj meg róla, hogy a Mozgáskalibrálás és távolság engedélyezve van.

 

  • A meglévő kalibrációs adatok visszaállításához nyisd meg a Watch alkalmazást az iPhone-on, navigálj a My Watch fülre, válaszd az Adatvédelem lehetőséget, majd koppints a Fitness-kalibrációs adatok visszaállítása lehetőségre. Ezt a műveletet csak akkor kell elvégezni, ha problémák vannak a rögzített edzésadatokkal, és készen kell állnod az újrakalibrálásra.

 

  • A pontos személyes adatok biztosítása kulcsfontosságú. Ellenőrizd, hogy a magasságod, a súlyod, a nemed és az életkorod helyesen van-e megadva az Egészség > Egészségügyi adatok menüpontban a Watch alkalmazásban. Emellett győződj meg róla, hogy a Csuklóérzékelés be van kapcsolva a Jelszó szakaszban.

 

  • A kalibráláshoz látogass el egy sík, jó GPS-vételű szabadtéri területre, és végezz rendszeres sétát vagy futást legalább 20 percig, az Edzés alkalmazásban található Szabadtéri séta vagy Szabadtéri futás edzések segítségével. Lényeges, hogy ezt minden olyan sebességgel végezd el, amellyel jellemzően sétálsz vagy futsz. A foglalkozást azonnal kezdd és fejezd be, kerüld az üresjárati időt, mivel ez befolyásolhatja az algoritmusokat.

 

A régebbi Apple Watch modellekkel rendelkező felhasználók esetében a készülék az iPhone GPS-ére támaszkodhat, ha a közelben van. Ilyen esetekben célszerű az iPhone-t az edzés alatt magadnál tartani, vagy teljesen kikapcsolni, hogy az Apple Watch a belső GPS-ét használja.

Összefoglalva, az Apple Watch újrakalibrálása egyszerű folyamat, amely magában foglalja a beállítások ellenőrzését és módosítását, szükség esetén a kalibrációs adatok visszaállítását, valamint egy kalibrációs séta vagy futás elvégzését különböző sebességgel. Ezeknek a lépéseknek a követése biztosítja az elégetett kalóriák, a megtett távolság és az edzéspercek pontos leolvasását, ami növeli az edzésgyűrű általános funkcionalitását.

 

Köszönjük a figyelmed! A sport mellé szerezd be szövet AppleWatch szíj kiegészítőnket is a webshopról. Hajrá!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük