iphone 15 pro max szilikon tok

Útmutató: így fotózz (jól) az iPhone-od Éjszakai üzemmódjával

Hát, ha valamelyik készülékben, akkor az új 15 Pro Max-ban tuti elképesztő lesz az éjszakai üzemmód! És már most beszerezhetsz hozzá egy kameravédős iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőt:

 

Nagyjából mindenki tudja, hogy van éjszakai üzemmód az iPhone-ban. De hogyan is kell helyesen (ki)használni? Az éjszakai üzemmód megváltoztatta az iPhone képfelvételi képességét gyenge fényviszonyok között. A 2019-ben az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro sorozatban bevezetett éjszakai üzemmód a legtöbb iPhone-modell alapfunkciójává vált. Kivételt ezalól csak az iPhone SE termékcsalád képez, amelyből hiányzik az ezt a fotózási technikát támogató hardver. Szeretnéd megtanulni, hogyan használd? Olvass tovább, ha pedig már tudod, hogy egy nagyon jó éjszakai fotókat készítő iPhone lesz a következő telefonod, akkor már most érdemes beszerezned hozzá az iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőt.

 

Mi is ez?

 

Az Éjszakai üzemmód lehetővé teszi, hogy gyenge fényviszonyok mellett is több részletet rögzítsünk. A fényképet is megvilágítja, így olyan tárgyakat is láthatunk, amelyeket normál esetben a sötétben eltakarna. Külső és belső fotókhoz egyaránt használható.

Az éjszakai üzemmód kihasználja a nagyobb érzékelőt, amelyet az Apple az iPhone 11 és az újabb iPhone modellekbe épített. Ez az érzékelő több fényt enged be, így lehetővé teszi, hogy a fotó világosabb legyen, ha a környezet sötét. Az éjszakai mód kihasználja a gépi tanulás és a Neural Engine erejét is, amelyet az Apple az A13-as és újabb processzorokba épített be.

Amikor az éjszakai üzemmód be van kapcsolva, a kamera érzékeli a környezeti fény mennyiségét, és kiválasztja, hogy hány képkockát kell rögzítenie a megfelelő fotó elkészítéséhez. A fényképezőgép különböző expozíciós beállításokkal készít egy sor fényképet – néhány rövidebb, néhány hosszabb expozíciós beállítással. Az iPhone ezután elemzi ezeket a képeket, hogy a jelenetet legjobban ábrázoló összetett képet készítsen.

 

Így használd

 

Az éjszakai üzemmód meglepően könnyen használható. Egyszerűen nyisd meg a kamera alkalmazást, válaszd a Fényképet, és az iPhone gyenge fényviszonyok esetén automatikusan bekapcsolja az Éjszakai módot. A kijelző tetején lévő Éjszakai mód ikon sárgára vált, ha a funkció aktív. Az ikon melletti szám jelzi, hogy mennyi időbe telik egy éjszakai üzemmódú fénykép elkészítése. Erre az ikonra koppintva be- és kikapcsolhatod az éjszakai üzemmódot. Az Élő felvétel kiválasztása vagy a vaku bekapcsolása a fényképezőgépen szintén kikapcsolja az éjszakai üzemmódot.

 

Állítsd be a felvétel idejét

 

Amikor éjszakai üzemmódban készül egy fénykép, az Éjszakai üzemmód ikon mellett egy szám jelenik meg, amely jelzi, hogy mennyi ideig tart a felvétel. Ezt a felvételi időt meghosszabbíthatod, hogy megváltoztasd a fénykép kinétetét, a következőképpen:

  • Kattints a kereső feletti nyílra a fényképezőgép beállításainak megnyitásához.
  • Koppints a kereső alatt megjelenő Éjszakai üzemmód gombra.
  • Az exponálógomb feletti csúszkával válaszd a Max értéket, ami meghosszabbítja a rögzítési időt.
  • Amikor elkészül a fénykép, a csúszka egy időzítővé válik, amely visszaszámol a rögzítési idő végéig.

 

Az éjszakai üzemmód nem csak a fényképekre korlátozódik. Ha iPhone 12, iPhone 13 vagy iPhone 14 típusú telefonnal rendelkezel, éjszakai üzemmódú szelfit és time-lapse videókat is készíthetsz. Még portré módú éjszakai üzemmódra is van lehetőség azok számára, akik az iPhone 12, iPhone 13 vagy iPhone 14 Pro vagy Pro Max verziójával rendelkeznek.

 

További Pro-tippek

 

  • Használj tripodot: Az éjszakai üzemmódú felvételek készítéséhez kritikus fontosságú a fényképezőgép nyugalomban tartása. Bármilyen mozgás elmosódást okoz a képen. Használj egy állványt, hogy stabilan tartsd az iPhone készüléket. Ha nincs tripodod, támaszd a karodat a testedhez vagy egy szilárd tárgyhoz, például egy asztalhoz vagy az autód motorháztetőjéhez.

 

  • Nem csak éjszakára: Az éjszakai üzemmód nem csak sötétben, hanem gyenge megvilágításban is használható. Az expozíciós időt megváltoztatva világosabbá vagy sötétebbé teheted a fényképet, így más megjelenést kölcsönözve neki. Játszadozz a beállításokkal, és nézd meg, mit tudsz elérni.

 

  • Golden Hour (Aranyóra): Az éjszakai üzemmód a napfelkelte és naplemente fotóinál is hasznos, amelyek gyakran különböző színeket örökítenek meg. Az éjszakai módot kikapcsolhatod, hogy sötétítsd a fotót, vagy bekapcsolhatod, hogy világosabbá tedd a környezetet.

 

Köszönjük a figyelmed, jó fotózást! Ha már tudod, hogy egy nagyon jó éjszakai fotókat készítő iPhone lesz a következő telefonod, akkor már most érdemes beszerezned hozzá az iPhone 15 Pro Max szilikon tok kiegészítőt, ami kameravédő funkcióval is felszerelt.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük