iphone 13 pro kameravédő

Mostmár el is olvashatjuk a kedvenc podcastjainkat az iOS 17.4-nek köszönhetően

Egy még most is népszerű iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni az iOS 17.4-et? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről:

 

Az iOS 17.4 frissítésében az Apple bevezetett egy figyelemre méltó funkciót a Podcasts alkalmazásban, amely megkülönbözteti azt az App Store-ban elérhető többi podcast-hallgatási lehetőségtől – az átiratokat. Bár úgy tűnhet, hogy az Apple felzárkózik a Spotify-hoz, amely tavaly ősszel mutatott be egy hasonló funkciót, úgy tűnik, hogy az Apple kivitelezése felülmúlja a versenytársakat. Nézd meg, hogyan – ha pedig például egy iPhone 13 Prón akarod ezt a szuper újdonságot is kipróbálni, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkciós tokod beszerzéséről sem, hogy ne törött telefonon kelljen tenned.

Az Apple ma bemutatja az Apple Podcasts átiratát, egy innovatív új funkciót, amely a podcastokat könnyebben hozzáférhetővé és navigálhatóvá teszi.
Az átiratok segítségével a felhasználók elolvashatják egy epizód teljes szövegét, rákereshetnek egy adott szóra vagy kifejezésre, és a szövegre koppintva az epizód adott pontjától kezdve lejátszhatják a podcastot. Az epizód lejátszása közben minden egyes szó kiemelésre kerül, így könnyen követhetővé válik.

– írja az Apple. Szóval nézzük, mi is ez.

A Spotify podcast-átiratok funkciója kihívásokkal küzdött, és még hat hónappal a bejelentés után is csak néhány podcastra korlátozódott. Az Apple ezzel szemben általánosan elérhetővé tette a podcast-átiratokat a bizonyos kritériumoknak megfelelő epizódok esetében. E kritériumok közé tartozik, hogy a támogatott nyelveken – angolul, franciául, németül vagy spanyolul – készültek, és a hangminőségük megfelelő ahhoz, hogy az Apple szerverei meg tudják fejteni a tartalmat. Az Apple podcast átiratai több mint 170 országban elérhetőek, bár a négy támogatott nyelvre korlátozódnak.

Az Apple számos gépi tanulási funkciójától eltérően a podcast átiratokat nem valós időben generálja a felhasználó készülékén, hanem a nehéz munka az Apple szerverein történik. Ez a megközelítés, ellentétben a személyes fényképek elemzésével, enyhíti az adatvédelmi aggályokat, mivel a podcastok eleve nyilvánosak.

A Podcasts alkalmazásban az átiratok eléréséhez az Apple az Apple Musichoz hasonló dizájnt választott, így az olyan egyszerű, mintha egy dal szövegét keresnénk meg. Bár az Apple célja, hogy végül minden podcastot átírjon a katalógusában, a folyamat fokozatosan, a legutóbbi epizódokkal kezdve visszafelé haladva az időben. Az újonnan hozzáadott epizódok esetében az átiratok megjelenése akár 24 órát is igénybe vehet.

A podcast átiratok kétféle megtekintési módban érhetőek el: egy statikus másolat, amelyet a felhasználók lejátszás nélkül olvashatnak, és egy interaktív változat, amely követi az epizód lejátszását. Ez utóbbi az átiratot az elhangzottakkal szinkronban jeleníti meg, a podcast előrehaladtával automatikus görgetéssel. A felhasználók kereshetnek az átiratban, és egyes szakaszokra koppintva közvetlenül a podcast adott részére ugorhatnak a hallgatás közben.

Ez a funkció nem kizárólag a kényelemről szól; az Apple a hozzáférhetőséget szem előtt tartva tervezte meg. A betűtípus és a színkontraszt célja az olvashatóság javítása, a siket vagy nagyothalló emberek igényeinek kielégítése azáltal, hogy az epizód lejátszása nélkül is elérhetővé teszi az átiratokat.

Az Apple további funkciókat épített be az élmény egyszerűsítése érdekében. A fejezetcímek automatikusan beillesztésre kerülnek a podcastok átirataiba, és a műsorvezető és a vendég nevét a műsor és az epizód leírásából kivonja, hogy az átiratokban a pontosságot biztosítsa, amikor elhangzik. A podcasterek az automatikusan generált átiratokat VTT-fájlként is letölthetik az Apple Podcasts Connect kiadási platformjáról, kihasználva az Apple AI hangfelismerő eszközeit, külön költség nélkül. Mivel ez a VTT-fájl nyílt formátum, a podcasterek feltölthetik azt más platformokra, szerkeszthetik, és a kiadó által biztosított átiratot is biztosíthatnak, hozzájárulva ezzel a podcasting-szféra jobb globális hozzáférhetőségéhez.

Te szeretsz podcastokat hallgatni? Mi a kedvenced? Élsz majd az átirat lehetőségével?

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük