iphone 13 pro kameravédő

Nemcsak a Pro, hanem az összes iPhone 15 modell a legújabb technológiás OLED-kijelzőket kapja majd

Ha egy újabb iPhone, például a 13-mas széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor lehet, hogy Neked idén még nem lesz aktuális a csere. Ebben az esetben gondoskodj egy iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező tok beszerzéséről, hogy még biztosan kibírja a szezont szeretett készüléked:

 

Egy új ellátási láncról szóló jelentés szerint mind a négy iPhone 15 OLED-képernyő a legújabb generációs anyagokat használja majd. Ez azért is fontos hír, mert az iPhone 14 esetében csak a Pro modellek kapták a Samsung legújabb generációs technológiáját, míg az alapmodellek az előző generációt használták. Fontos hangsúlyozni, hogy a jelentés az iPhone 15 OLED-panelek készítéséhez használt alapanyagokra vonatkozik, két funkciót várhatóan továbbra is az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek számára tartanak fent – olvass tovább, hogy megtudd, mire is számítunk és ne feledkezz meg egy iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is kiegészített tok tippért sem lejjebb görgetni, ha Neked még nem aktuális az iPhone-csere.

Az iPhone 14 termékcsalád esetében számos különbség volt a képernyőkben. Ezek közül a legszembetűnőbb természetesen a Pro modellek Dynamic Island megoldása volt az alap- és Plus modellek notch bevágásával szemben. Szintén jól látható volt, legalábbis a telefonok kikapcsolt állapotában, a változó frissítési frekvencia. Ez az Apple által ProMotion néven emlegetett funkció lehetővé teszi, hogy a frissítési frekvencia akár 120 Hz-re (másodpercenként kétszer frissül), de akár 1 Hz-re is lecsökkenjen. Ez utóbbi beállítás teszi lehetővé a mindig bekapcsolt Always-On kijelzőt: a nagyon alacsony frissítési frekvencia azt jelenti, hogy a képernyő bekapcsolva maradhat anélkül, hogy ez jelentősen befolyásolná az akkumulátor élettartamát.

Van azonban egy másik különbség is, ami pedig a kijelzők építéséhez használt anyagok kifinomultságával kapcsolatos. Az iPhone 14 alap és a Plus modell a Samsung 11. generációs anyagkészletével készült, míg a két Pro modell a 12. generációs – M11, illetve M12 néven ismert – anyagkészletet használta.

 

Az összes iPhone 15 OLED-képernyő M12-es anyagokat használ majd

 

iphone 13 pro kameravédő

 

A The Elec értesülései szerint ez idén megváltozik, és mind a négy iPhone 15 OLED képernyő a legújabb M12-es anyagkészletet használja majd. A Samsung is ugyanezt a technológiát fogja használni a legújabb Galaxy Fold esetében.

“A Samsung állítólag az M12-es szerves fénykibocsátó dióda (OLED) anyagkészletet kiterjeszti mind a négy, az év második felében megjelenő Apple iPhone 15 sorozatra. Tavaly az iPhone 14-es sorozat két felső tagja az M12-es, akkor új anyagkészletet, a két alszéria pedig az M11-es, meglévő anyagkészletet alkalmazta. Az idei iPhone felsőkategória anyagkészlete megegyezik a tavalyival, az alsókategóriás anyagkészlet pedig valószínűleg frissülni fog.

Az OLED anyagkészlet arra az OLED anyagösszetételre utal, amelyet a panelvállalatok alkalmaznak az okostelefonoknál. Az OLED anyagkészlet egy fénykibocsátó rétegből és egy közös rétegből áll, mint például a vörös (R), zöld (G) és kék (B) individualizáció.” – írják.

Azonban csak a Pro modellek használnak majd alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) vékonyrétegű tranzisztorokat (TFT), és ez teszi lehetővé a változó frissítési sebességet, amely lehetővé teszi a mindig bekapcsolt funkciót.

Jövőre pedig az Apple várhatóan átugrik egy generációt. Míg a Samsung új M13-as generációt készít majd más okostelefon-gyártók számára, addig az iPhone 16 várhatóan egy fejlettebb M14-es szettet kap.

 

Továbbra is a Samsung gyártja a legtöbb kijelzőt

Az Apple azt tervezte, hogy az iPhone 15 kijelzőinek egy részéhez a BOE-t is bevonja, de egy múlt havi jelentés szerint a vállalatnak továbbra is problémái voltak a fényszivárgással a csúszósabb Dynamic Island körül – és az Apple a kezdeti gyártási sorozatnál elhagyja a beszállítót. Azt mondták, hogy a Samsung veszi át a helyét, és a mai jelentés szerint ez még mindig így van.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha friss iPhone modell tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted iGlass Case 2.0 iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező átlátszó tok kiegészítőnket, ITT pedig ugyanezt színes változatban – ha az iPhone 13 Pro kameravédő funkciós átlátszó tok nem a stílusod – készüléked tökéletes és tartós védelméhez.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük