iPhone 13 Pro kameravédő

Mit várunk az iOS 18-tól? Minden, amiről eddig pletykáltak

Egy nagy közönségkedvenc iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni még az iOS 18-at is? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy addig biztosan kibírja még a telefonod:

 

Az Apple legutóbbi nagy okostelefon-szoftverfrissítése, az iOS 17 már néhány hónapja megjelent, így sokan már most a következő nagy Apple-frissítést várják: az iOS 18-at. Mint kiderült, már több pletyka is kering erről a szoftverfrissítésről, amelyet valószínűleg 2024 júniusáig be sem jelentenek. Ennek azonban jó oka van; a pletykák szerint az iOS 18 nagyot fog szólni. Egyesek számára az iOS 17 volt az egyik legjelentősebb, amit az elmúlt években láthattunk, méghozzá a sok változás és fejlesztés miatt, amit az Apple eszközölt. Úgy tűnik azonban, hogy az iOS 18 még jobb lesz. Olvass tovább az összes pletykáról, amiről eddig tudunk – ha pedig például egy iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkciós tokod beszerzéséről sem, hogy addig biztosan kibírja még értékes készüléked.

Novemberben a Bloomberg arról számolt be, hogy az Apple egy hétig szüneteltette az iOS 18 új funkcióinak fejlesztését a hibák kijavítása érdekében. Erre az iOS 18 “első mérföldkövének” elkészülte után került sor. Jellemzően az Apple ezután azonnal elkezdene dolgozni a második mérföldkőn, de idén ezt az egyhetes szünetet a korai hibák és problémák kiküszöbölésére használta. Ez a késés azonban valószínűleg nem lesz jelentős hatással az iOS 18-ra az új funkciók és a megjelenési dátum tekintetében: az iOS 18 bejelentésére valószínűleg a WWDC 2024 alkalmával kerül majd sor, amelyet június első vagy második hetében tartanak. Ezt követően bétatesztelésre adják majd ki a fejlesztőknek. A nyilvános bétaverzió valószínűleg 2024 júliusában jelenik meg, majd szeptemberben a nagyközönség számára történő kiadás következik.

 

Jelentős AI előrelépések

 

Az Apple-t a jelentések szerint “váratlanul” érte az olyan mesterséges intelligencia-eszközök hirtelen felemelkedése, mint a ChatGPT, a Google Bard és a Microsoft Copilot. Ezért a vállalat állítólag új mesterséges intelligencia funkciók széles skáláján dolgozik az iOS számára.

Októberben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa részletesen ismertette az Apple néhány célját az iOS 18-ban található AI-jal kapcsolatban. A jelentés felvázolta, hogy “van egy rendelet” az Apple-n belül és Craig Federighi szoftvercsapatában, hogy az iOS 18-at “a vállalat nagy nyelvi modelljén futó funkciókkal töltsék meg”.

És hogy mire is számíthatunk ennek keretében?

  • A Siri felújított változata, amely intelligensebb, és képes kihasználni a nagy nyelvi modell technológiát tartalmazó új AI-rendszer előnyeit.
  • AI integráció az Üzenetek alkalmazásban, amely “kérdéseket tud feltenni és automatikusan kitölteni mondatokat”.
  • Új AI-funkciók az Apple Music számára “automatikusan generált lejátszási listák” létrehozására.
  • Generatív AI integrálása az iWork alkalmazásokba, köztük a Keynote és a Pages alkalmazásba.
  • Generatív AI funkciók hozzáadása az Xcode-hoz, hogy a fejlesztők “gyorsabban írhassanak új alkalmazásokat”.

(De lehet, hogy ezek közül nem mindegyik az iOS 18-ban jön.)

 

Új dizájn is jöhet

 

Az Apple már évek óta nem változtatta meg az iOS átfogó dizájnját, de úgy tűnik, 2024-ben újabb nagy változás jöhet. Egyelőre nincsenek olyan részletek, amelyek megmagyaráznák, hogyan nézhet ki ez az új dizájn, de voltak olyan találgatások, hogy az Apple megpróbálja majd lemásolni a Vision Pro headset felhasználói felületét, amelyet videókban láthattunk, hogy több platformon is hasonló maradjon a dizájn.

 

Mielőtt tovább mennél, győződj meg róla, hogy az iPhone-od biztonságban van olvasás közben, ehhez nézd meg például iPhone 13 Pro kameravédő tokunkat fentebb!

RCS támogatás

 

Az Apple októberben meglepő bejelentést tett: az RCS-támogatás valamikor 2024-ben megérkezik az iPhone-okra. Mi is ez? Az RCS, vagyis a Rich Communication Services az SMS és az MMS utódja. Számos iMessage-szerű funkciót hoz majd az iPhone és Android felhasználók közötti szövegekbe.

Az RCS olyan dolgokat tesz majd lehetővé, mint az olvasási nyugták, a gépelési mutatók, valamint a kiváló minőségű képek és videók küldésének támogatása az iPhone és az Android készülékek közötti beszélgetésekhez. Emellett a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy a szöveges üzeneteken belül megosszák a tartózkodási helyüket másokkal. A hagyományos SMS-sel ellentétben az RCS mobiladatokon vagy Wi-Fi-n keresztül is működik. Az Apple konkrét megfogalmazása szerint az RCS “még a jövő év folyamán” elérhető lesz az iPhone-on egy szoftverfrissítésen keresztül. Ez látszólag arra utal, hogy a funkció az iOS 18 részeként kerülhet be az iOS 18-ba.

Jöhet az oldalletöltés

 

Mostanság az EU jelentős változtatásokra kényszeríti az Apple-t. Kezdetben az összes Apple-eszközön kötelezővé tette az USB-C használatát. Most pedig azt sürgetik, hogy az Apple engedélyezze az alkalmazások oldalletöltését az iPhone-on.

A sideloading az alkalmazások harmadik féltől származó platformokról történő telepítését jelenti, ami a felhasználók számára biztosítja a szabadságot, hogy különböző forrásokból töltsenek le és telepítsenek alkalmazásokat, nem csak az App Store-ból. Ez a lépés, bár nagyobb rugalmasságot kínál, biztonsági aggályokat vet fel a kevésbé műszaki ismeretekkel rendelkező felhasználók számára.

Az EU szorgalmazza, hogy az Apple fogadja el a sideloadinget, és tegye lehetővé a harmadik féltől származó alkalmazásboltok használatát az iPhone-ok számára, az iOS 18-ban vagy annál korábban. Az új uniós törvények 2024 márciusában lépnek életbe, és a legújabb iOS 17.2 bétákban már vannak utalások a sideloading támogatására. Annak ellenére, hogy az Apple ellenáll a jogszabályoknak, előbb-utóbb bevezethet bizonyos korlátozásokat, esetleg a sideloadingot Európára korlátozhatja, ahogyan a vállalat a múltban is tette a funkciókkal.

 

Akár igazak ezek a pletykák, akár nem, nem kétséges, hogy az Apple meglep majd minket az iOS 18-cal. Te mit vársz a frissítéstől?

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért, hogy biztosan megérje a frissítést a telefonod.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük