iphone 15 pro magsafe tok

Mégsem lesz nagy dobás az iPhone 16? Az elemzők szerint “nagyon kevés változást” hoz majd az iPhone 15-höz képest

Ha Te pont a 15-ös széria valamelyik tagjára csaptál le, akkor Neked ez jó hír lehet és valószínűleg még nem fogsz a 16-osra váltani. Szerezd be készülékedhez iPhone 15 Pro MagSafe tok vagy más új kiegészítőinket:

 

A 2024-es évbe lépve a Barclays friss kutatási jegyzetet adott ki, amelyben felvázolja az Apple-re vonatkozó kilátásait. A Barclays elemzői szerint vizsgálataik az iPhone-ok mennyiségében és összetételében mutatnak gyengeségeket, emellett a Macek, az iPadek és a viselhető eszközök újraélesztésének elmaradása mellett. Ezen megállapítások figyelembevételével a Barclays módosítja az Apple-részvényekre vonatkozó árcélját, kissé csökkentve azt részvényenként 161 dollárról 160 dollárra. Kiderült még az is, hogy az iPhone 16 – szerintük – nem lesz akkora ugrás az iPhone 15-höz képest, mint azt sokan gondolták. Hát, ha igaz, ha nem, érdekes megnézni a kilátásokat, ha pedig ez Neked jó hír, mert épp idén újítottál egy 15-öst, akkor nézz mellé egy iPhone 15 Pro MagSafe tok kiegészítőt is.

 

A Barclays jelentésében kiemelt főbb pontok a következők:

 

  • Ami az iPhone-t illeti, a Barclays rámutat az ellátási láncra vonatkozó kutatásokra, amelyek szerint a közelmúltban olyan problémák merültek fel, mint a csökkentések, az eladások gyengesége, valamint a termékösszetétel eltolódása az alapmodellek felé a magasabb árú Pro verziókkal szemben. Az elemzők pesszimista véleményt fogalmaznak meg az iPhone 16-tal kapcsolatban, azt sugallva, hogy az nem hoz majd jelentős különbségeket az iPhone 15-höz képest.

 

  • Folytatódó iPhone-gyengülés: A Barclays az iPhone teljesítményének folyamatos gyengülésére számít, amely az iPhone 16 bevezetéséig tart. Értékeléseik szerint az iPhone 15 esetében kedvezőtlen tendenciák mutatkoznak a mennyiségek és a mix tekintetében, és úgy tűnik, hogy az iPhone 16-ban kevés a várhatóan meggyőző funkció vagy frissítés.

 

  • Mac és iPad teljesítmény: A jelentés szerint a Mac és iPad eladásoknak közelebb kell kerülniük a Covid előtti szintekhez. Bár ezek a termékek a világjárvány előtt minimális növekedést mutattak, jelenleg 20-30%-os emelkedést mutatnak a fenti szintek felett, még akkor is, amikor az iparág szélesebb köre alkalmazkodik.

 

  • A szolgáltatások növekedésének lassulása: A Barclays az Apple szolgáltatási szektorának növekedési ütemének lassulását jósolja, amit a szabályozási kockázatok növekedése kísér. A szolgáltatások növekedésére vonatkozó becslések a 24. és 25. pénzügyi évre vonatkozóan 10% és 8% körüli értéket mutatnak, ami jelentősen elmarad a korábbi, 20% körüli becsléstől. A jelentés megjegyzi, hogy 2024-ben sor kerülhet a Google TAC-ra vonatkozó első meghatározásra, az alkalmazásboltok gyakorlatával kapcsolatos vizsgálatok fokozódásának lehetőségével együtt.

 

  • Az ökoszisztéma csökkenő megtérülése: Az elemzők aggodalmukat fejezik ki az Apple ökoszisztémájának hosszú távon csökkenő megtérülésével kapcsolatban. Bár elismerik az Apple robusztus ökoszisztémáját, amely az elmúlt évtizedben Mac-központúból iPhone-központúvá vált, úgy vélik, hogy az ökoszisztémán belül az új termékek és szolgáltatások átütő hatása csökkenhet, ami kihívást jelenthet a fenntartható növekedés szempontjából az elkövetkező években.

 

Érdekes módon a Barclays teljes jelentése nem említi a Vision Pro-t, amelyből 2024-ben várhatóan kevesebb mint 500 000 darabot adnak majd el. A viszonylag szerény értékesítési előrejelzés ellenére a Vision Pro-t kulcsfontosságúnak tartják az Apple üzleti tevékenysége szempontjából, és teljesítménye várhatóan egész évben befolyásolja a részvények pályáját.

Összefoglalva, bár a Barclays elemzése aggodalmakat fogalmaz meg az Apple üzleti tevékenységének különböző aspektusaival kapcsolatban, beleértve az iPhone-eladásokat és a szolgáltatások növekedését, lényeges megjegyezni, hogy bizonyos termékek, például a Vision Pro körül nincs vita. Az Apple 2024-re szóló ütemtervének dinamikája árnyalt képet mutat, és a pályájáról alkotott vélemények továbbra is eltérőek. Ezeknek a tényezőknek az Apple részvények teljesítményére gyakorolt hatása valószínűleg az egész év során a megfigyelések középpontjában lesz.

 

Te hogy látod, megéri várni az iPhone 16-ra? Optimista vagy az Apple jövőbeli kilátásait illetően? Írd meg a véleményed minderről a hozzászólásokban!

Köszönjük a figyelmed! Ha épp az idei szériát szerezted be, akkor csapj le iPhone 15 Pro MagSafe tok és további kiegészítőinkre is befektetésed védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük