iphone üvegfólia

Az évtized eseménye jön az Apple számára? Minden, amire a 2023-mas WWDC-n számítunk

 

Ha ezt épp egy iPhone-ról olvasod, akkor mielőtt belefeledkezel a WWDC-ről szóló hírekbe, gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről is, hogy biztonságban élvezhesd majd az iOS 17-et és az egyéb újításokat:

 

A 2023-mas WWDC-től már épp csak néhány nap választ el, és ez lehet az Apple legnagyobb és legfontosabb eseménye az elmúlt évtizedben. Az idei WWDC-n az Apple várhatóan az iPhone-felhasználók számára egy jelentős frissítést mutat be az iOS 17, az Apple Watch-felhasználók számára pedig egy újratervezett felületet a watchOS 10 formájában. A legjelentősebb újdonság azonban mégis a Reality Pro headset várható bejelentése AR és VR funkciókkal, valamint egy új xrOS szoftverplatformmal. Nézd meg, mire is számítunk pontosan és görgess lejjebb egy iPhone üvegfólia ajánlásért is, mert a biztonságos iPhone-ozás sosem maradhat el.

A WWDC 2023 június 5-én, hétfőn kezdődik. Az Apple az egyhetes eseményt egy különleges keynote-tal nyitja meg június 5-én, 10 órakor PT/1 órakor ET. Ezen a keynote-on az Apple bejelenti az iPhone, az iPad, a Mac és az Apple Watch főbb frissítéseit. Bemutatja továbbá a Reality Pro headsetet és az xrOS szoftverplatformot. Azok számára, akik nem lesznek jelen az Apple Parkban, az Apple több csatornán keresztül élőben közvetíti az egész WWDC-t. A WWDC keynote-ra az Apple weboldalán, az Apple Developer alkalmazáson, az Apple TV alkalmazáson és a YouTube-on keresztül lehet majd rácsatlakozni. Ez azt jelenti, hogy bármilyen eszközön keresztül nézheted, beleértve az iPhone-t, az iPadet, a Macet és az Apple TV-t is.

 

Mire számíthatunk a WWDC-n?

 

iOS 17

Az Apple az idei WWDC-n mindenekelőtt az iOS 17-et fogja bejelenteni. Ez lesz az iPhone-felhasználók éves nagy frissítése, amely új funkciókat, változtatásokat, hibajavításokat és még sok mást hoz. Szóval mi szerepel az iOS 17 újdonságai között? Íme, mit mondanak a pletykák.

Egy teljesen új naplózó alkalmazás: Ez az alkalmazás a hírek szerint integrálódik az Apple Find My alkalmazásával, hogy egy “intelligens” naplózó alkalmazást hozzon létre, amely számos különböző helyalapú funkciót integrál.

Új “intelligens kijelző” mód: Az iPhone 14 Pro sorozathoz az Apple új funkciókat tervez a mindig bekapcsolt kijelzőhöz. Az iOS 17 állítólag egy új, vízszintes felületet tartalmaz majd a mindig bekapcsolt záróképernyőhöz, amely olyan dolgokat tud megjeleníteni, mint a naptári találkozók, időjárás-előrejelzések és értesítések.

Új Egészség alkalmazás funkciók: Az iOS 17-et az Apple a hírek szerint új hangulat- és érzelemkövetési funkciókkal bővíti. Ezek lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy napi szinten naplózzák a hangulatukat, válaszoljanak az egyes napokra vonatkozó konkrét kérdésekre, és nyomon kövessék az eredményeket az idő múlásával. Az Egészség alkalmazás állítólag új funkciókat is kap a látási állapotok kezelésére, például a kontakt- és szemüvegreceptek adatainak tárolására.

Oldalletöltés és harmadik féltől származó alkalmazásboltok: Az Európai Unió szabályozási nyomására az Apple arra készül, hogy az iPhone-t első alkalommal megnyitja a harmadik féltől származó alkalmazásboltok és az oldalletöltés előtt. Ez lehetővé teszi az iPhone-felhasználók számára, hogy az Apple saját App Store-ján kívül más forrásokból is telepíthessenek alkalmazásokat. Ezek a funkciók a pletykák szerint az iOS 17 részeként jelennek meg, de csak az Európai Unióban lesznek elérhetőek.

Frissítések a Wallet alkalmazásban: A Bloomberg szerint az Apple az iOS 17 részeként “jelentős” változtatásokat készít a Wallet alkalmazáson. Arról, hogy ezek a változások mit tartalmaznak, egyelőre nem állnak rendelkezésre további részletek.

AirPlay és SharePlay: Az Apple a SharePlay javításain is dolgozik az iOS 17 részeként. A vállalat azon is dolgozik, hogy az AirPlay-t több helyre, köztük szállodákra is kiterjessze.

A pletykákon túl az Apple valószínűleg további új iOS 17 funkciókat is tervez. A vállalat általában elég jól megakadályozza, hogy a legtöbb szoftveres részlete kiszivárogjon. Ez azt jelenti, hogy a WWDC keynote-ok során mindig van egy kis meglepetés, amikor az Apple új funkciókat és változtatásokat jelent be – addig is gondoskodj magadnak egy iPhone üvegfólia kiegészítőről, hogy tuti ne törjön be az iPhone-od, mire ezek megérkeznek.

 

iPadOS 17

Az iPad-felhasználók számára az Apple az idei WWDC-n fogja bejelenteni az iPadOS 17-et. Jelen állás szerint elég kevés pletyka kering arról, hogy mit is várhatunk az iPadOS 17-től. Az eddigi legkonkrétabb pletyka a Bloombergtől származik, amely szerint az iPadOS 17 tartalmazni fogja az Egészség appot – ez lenne az első alkalom, hogy az Apple az iPhone-on túlra is kiterjeszti a Health alkalmazást.

Van még egy maroknyi más funkció, ami hihetőnek tűnik az iPadOS 17 idei megjelenéséhez. Leginkább arra számítanánk, hogy az Apple idén az iPadre is átviszi a zárolt képernyő testreszabási lehetőségeit, amelyek először az iOS 16 részeként jelentek meg az iPhone-on. Az is elképzelhető, hogy az iOS 17 Journaling alkalmazás az iPadOS 17-tel megérkezik az iPadre is. A biztonságos naplózáshoz pedig ugye már beszerezted az iPhone üvegfólia kiegészítőd?

 

macOS 14

Az iPadOS 17-hez hasonlóan egyáltalán nincs sok pletyka arról, hogy mi fog érkezni idén a macOS 14 részeként. A frissítés valószínűleg tartalmazni fog néhány új funkciót az iOS 17-ből, például valamilyen integrációt az új Journaling alkalmazással és hozzáférést az új Find My funkciókhoz.

 

watchOS 10

A WWDC 2023 alkalmával az Apple bejelenti a watchOS 10-et az Apple Watch-ra. Ez várhatóan egy jelentős frissítés lesz, amely egy teljesen új felhasználói felületet kínál az Apple Watch számára. Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint a watchOS 10 egy “meglehetősen kiterjedt frissítés” lesz, amely a “felhasználói felület jelentős változtatásaira” összpontosít.

Az új dizájn kulcsa a widgetekre való újbóli összpontosítás lesz. a watchOS 10 a jelentések szerint a widgeteket az Apple Watch szoftveres élményének “központi részeként” fogja használni. A pletykák szerint az új dizájn hasonlítani fog a “widget stack”-hez, az iPhone és iPad funkciójához, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több widgetet egymásra halmozzanak és görgetni tudjanak közöttük.

A Bloomberg szerint az Apple Watch felhasználói olyan widgetek között görgethetnek majd, mint például az aktivitáskövetés, az időjárás, a részvények, a naptárbejegyzések és más dolgok. Az új felület “bármelyik óralaphoz elérhető lesz overlay-ként”.

 

tvOS 17 az Apple TV és a HomePod számára

 

Nem sok, oké, egyelőre zéró hír van arról, hogy mire számíthatnak az Apple TV és a HomePod felhasználók az idei WWDC-n. A tvOS 17 lesz a legújabb szoftver az Apple TV felhasználók számára, míg a HomePod szoftver 17-es verziója a HomePod és a HomePod mini számára lesz elérhető.

 

15 hüvelykes MacBook Air

 

Ami az új hardvereket illeti, a WWDC-n az Apple várhatóan egy új 15 hüvelykes MacBook Air-t mutat be. Jelenleg a MacBook Air csak egyféle, 13,6 hüvelykes képernyőméretben kapható, és ez lenne az első alkalom, hogy az Apple nagyobb képernyős változatot kínálna legnépszerűbb laptopjából.

A Bloomberg szerint a 15 hüvelykes MacBook Air képernyőfelbontása megegyezik a 14 hüvelykes MacBook Proéval. Ez azt jelenti, hogy a kijelző valamivel kevésbé lenne éles, mint a 14 hüvelykes MacBook Pro esetében, mivel ugyanazt a felbontást nyújtják 15 hüvelykre. Ami a teljesítményt illeti, a 15 hüvelykes MacBook Air várhatóan az Apple M2 processzorát használja majd, és “egyenértékű” teljesítményt nyújt majd a jelenlegi M2-alapú Mac-ek teljesítményével.

Apple Reality Pro és xrOS

 

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban minden jel arra mutat, hogy az Apple a 2023-as WWDC-n bemutatja a régóta várt Reality Pro headsetet. Ez a headset vegyes valóság és kiterjesztett valóság képességeket is kínál majd, és ultra-csúcs specifikációkkal és hardverrel rendelkezik majd.

Az Apple első Reality Pro headsetje várhatóan egy ultraprémium termék lesz, amelynek ára 3000 dollár körül lesz. Csúcsminőségű specifikációkkal rendelkezik majd, többek között egy “innovatív három kijelzős konfigurációval”, két 4K Micro-LED panellel. Az Apple jelenleg is dolgozik egy megfizethetőbb árú headset terméken, de ez várhatóan legalább 2025-ig nem készül el a tömeggyártásra.

A headsetet a hírek szerint az xrOS fogja működtetni, ami az Apple-n belül állítólag a “kiterjesztett valóságot” jelenti. A szoftverplatform számos funkciót támogat majd, többek között a FaceTime-ot, a tartalomfogyasztást, a játékokat, a virtuális világok és szobák építésének lehetőségét és még sok mást.

A Reality Pro headset lehetővé teszi majd a felhasználók számára az AR és VR módok közötti váltást, ami az xrOS szoftver szerves része lesz. Az xrOS VR-módja alaposan magával ragadó élményt nyújt majd. Magán a headseten található Digital Crown-szerű kapcsoló elforgatásával az xrOS fokozatosan átvált AR módba, így a felhasználók láthatják a körülöttük lévő világot.

Az idei WWDC-n az Apple számos foglalkozást és workshopot tart majd a fejlesztőknek, hogy bővítsék az xrOS-sel kapcsolatos ismereteiket. Ezek között olyan témák szerepelnek, mint a headsetre szánt alkalmazások létrehozása, más platformokról származó alkalmazások headsetre történő portolásának stratégiái, a meggyőző virtuális valóság élményt nyújtó tervezési irányelvek és még sok más.

S bár az Apple a WWDC 2023 alkalmával bejelenti az új headsetet és az xrOS-t, az várhatóan csak valamikor az év folyamán lesz megvásárolható.

Összegzés

 

Mint láthatjuk a WWDC 2023 kivételesen nagy, mondhatni hatalmas eseménynek ígérkezik az Apple számára. Az esemény nem csak az Apple meglévő éves szoftverfrissítéseit fogja tartalmazni, hanem a 2014-es Apple Watch óta az Apple első új szoftverplatformját is be fogja mutatni, ami mindig hatalmas marketing értékkel bír és a cég részvényárfolyamára is rendre hatással van.

 

Te mit vársz a legjobban a WWDC 2023-on? Oszd meg velünk a hozzászólásokban.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva körülnézhetsz a webshopon és válogathatsz iPhone üvegfólia és más, prémium iPhone kiegészítőink között a biztonságos és stílusos iPhone-ozáshoz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük