iphone tok

Minden iPhone-os életét megváltoztathatja majd az iOS 18, itt van, hogyan

Mielőtt rátérnénk a nagy hírre, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone tok beszerzéséről, hogy még ezt a közelgő nagy dobást is a jelenlegi iPhone-odon próbálhasd ki:

 

Természetesen az iGlass-nél iPhone tok és Apple kiegészítők gyártóiként kiemelten nagy izgalommal figyelünk minden, az Apple terveivel kapcsolatos hírt és érdekességet, most pedig igazán érdemes is figyelni, ugyanis az iOS 18 körül egyre nagyobb a felhajtás (mondjuk ki, be lett harangozva az eddigi legnagyobb frissítésnek), és sokan kíváncsian várják, milyen új funkciókat hoz az Apple. A különböző kiszivárgások és jelentések szerint a következő iOS-verzió a generatív mesterséges intelligenciát (AI) fogja bevezetni az iPhone-okba, ami jelentős változást jelent majd az Apple készülékeinek működésében.

 

A Bloomberg által kiemelt egyik kiemelkedő funkció az Apple saját nagy nyelvi modellje (LLM), amely várhatóan forradalmasítja majd az iPhone-ok felhasználói élményét. Mark Gurman a Power On hírlevélben nemrég arról számolt be, hogy az Apple ezt a mesterséges intelligenciát a készülékek sebességének és hatékonyságának növelése érdekében fejleszti, még akkor is, ha ez nem biztos, hogy elérné a versenytársak meglévő AI-modelljeinek teljesítményét.

 

Jelenleg a Sirivel való interakciók alapvető válaszokat tartalmaznak, amelyek feldolgozása gyakran néhány másodpercet vesz igénybe. Az iOS 18 és a várható iPhone 16 segítségével azonban ezek az interakciók sokkal gyorsabbá és kifinomultabbá válhatnak. Az Apple generatív mesterséges intelligenciája, annak ellenére, hogy bizonyos területeken potenciálisan kevésbé erős és tudatos, a feladatok készülékben történő kezelésével gyorsabb válaszidőt kíván biztosítani. Ez azt jelenti, hogy az iPhone-nak nem kell majd adatokat küldenie az interneten keresztül, így javul a sebesség, az adatvédelem és a biztonság.

Az Apple nem egyedül indult el az AI felé vezető úton. Tavaly a vállalat felvásárolta a DarwinAI-t, egy kanadai céget, amely az AI rendszerfejlesztésekre specializálódott. Ez a felvásárlás táplálta az Apple azon törekvéseit, hogy saját AI nyelvi modelleket fejlesszen ki, amelyek a Google és az OpenAI modelljeivel vetekedhetnek. Tekintettel azonban arra, hogy az Apple viszonylag nemrég lépett be erre a területre, még mindig elmarad ezen iparági óriásoktól.

A pletykák szerint az Apple együttműködhet a már ismert AI-szolgáltatókkal, például a Google-lal vagy az OpenAI-val, hogy technológiáikat integrálják az iOS 18-ba. A spekulációk szerint az OpenAI ChatGPT-je erős jelölt lehet erre a partnerségre, ami az új iOS AI-képességeit fejleszti.

 

Milyen iPhone-okra jönnek az AI funckiók?

 

Kulcskérdés, hogy a régebbi iPhone-modellek képesek lesznek-e kezelni ezeket az új AI-funkciókat. A jelentések szerint a legfejlettebb AI-funkciókat kizárólag az iPhone 16-os modellcsalád tartalmazhatja, amely várhatóan az új A18-as chippel debütál, amely képes támogatni a készüléken belüli AI-technológiát. Ugyanakkor hihető, hogy az iOS 18 olyan alapvető AI funkciókat tartalmaz majd, amelyeket a régebbi modellek is kezelni tudnak, az iPhone 16 pedig fejlettebb képességeket kínál majd.

(Szóval, tartogasd még a meglévő iPhone-od és védd iPhone tok kiegészítővel, mert még arra is jöhetnek ilyen funkciók.)

Bár mindezek a részletek egyelőre spekulatívak, az iOS 18-ra már nem kell sokat várni. Az Apple várhatóan az idei Worldwide Developers Conference (WWDC) során mutatja be az új operációs rendszert és adja ki az első bétaverziót. Ez az évente megrendezésre kerülő esemény az, ahol az Apple bemutatja a közelgő funkciókat a felhasználóknak és a fejlesztőknek egyaránt. Az iOS 18 mellett a konferencián általában más fontos termékek, például az iPad, a Mac és az Apple Watch bétaverzióit is közzéteszik.

A WWDC 2024 a tervek szerint június 10. és 14. között kerül megrendezésre online, így a globális közönség is részt vehet rajta. Az időzítés miatt valószínű, hogy az iOS 18 és annak mesterséges intelligencia-integrációja az esemény egyik fő fókuszpontja lesz.

Az Apple mindig is módszeresen közelítette meg az AI-t, célja, hogy kifinomult és kiváló termékeket nyújtson. A generatív AI bevezetése az iOS 18-ban számos innovatív funkciót hozhat, de a felhasználóknak is alkalmazkodniuk kell majd ezekhez a jelentős változásokhoz. Mint minden nagyobb frissítés esetében, ezeknek a fejlesztéseknek a teljes terjedelme csak akkor válik világossá, amikor az Apple hivatalosan is bemutatja az iOS 18-at.

Összefoglalva, az iOS 18 “világmegváltó” frissítésnek ígérkezik az iPhone számára, amelyben a generatív AI központi szerepet játszik. Ez a fejlesztés az Apple-t a többi, mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiai óriáscéghez igazítja, miközben az eszközön történő feldolgozás révén biztosítja a sebesség, az adatvédelem és a biztonság egyedülálló előnyeit. A WWDC közeledtével egyre nagyobb várakozás előzi meg az Apple szoftveres fejlődésében mérföldkőnek számító eseményt, amit már mi is nagyon figyelünk, mint iPhone tok gyártók!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha igazi Apple rajongó és iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iPhone tok és egyéb prémium almás kiegészítőinket a webshopon készülékeid tökéletes és stílusos védelméhez, amíg az iOS 18-ra vársz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük