iphone üvegfólia

Fontos: Az Apple garancia ezentúl nem terjed ki a hajszálkarcokra (Igen, újabb indok az iPhone üvegfólia használatára)

Mielőtt ismertetnénk a részleteket, megelőlegeznénk, hogyha megelőzés és iPhone üvegfólia, akkor iGlass! Szerezd be ITT közönségkedvenc Pro iPhone üvegfólia kiegészítőnket, és tovább sem nagyon kell olvasnod, hiszen nem érheti baj az iPhone-odat (vagy ha igen, akkor mi álljuk a kijelzőcserét)…

 

Ha valaha is megkönnyebbültél, hogy egy kisebb hajszálrepedés az új iPhone vagy Apple Watch képernyőjén a garancia keretében, külön költség nélkül javítható, akkor készülj fel: ez a lehetőség hamarosan megszűnik. A 9to5Mac beszámolója szerint az Apple kiadott egy emlékeztetőt üzletei és az Apple Authorized Service Providers (AASP) számára, amelyben az áll, hogy az egyszeri hajszálrepedések többé nem tartoznak a standard garancia hatálya alá. Ehelyett ezek a repedések mostantól „véletlen sérülésnek” minősülnek majd. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak fizetniük kell a javításért, hacsak nem rendelkeznek AppleCare+ csomaggal. És persze azt is, hogy még fontosabb a megfelelő iPhone üvegfólia használata…

Korábban az Apple csendben fedezte az egyes hajszálrepedéseket a garancia keretében, valószínűleg azért, mert ezek a kisebb repedések a mindennapi kopásból vagy esetleges gyártási hibákból adódhattak. Az Apple megjavította vagy kicserélte az ilyen repedésekkel rendelkező iPhone-okat, amennyiben nem volt más látható jele a sérülésnek vagy egyértelmű ütközési pontnak.

Ez a közelgő szabályváltozás nem lesz jelentős probléma az AppleCare+ fedezettel rendelkezők számára. Az egyes hajszálrepedéseket ugyanúgy kezelik majd, mint bármely más véletlen képernyősérülést, a javítási költség pedig 12-15 ezer forint lesz, ami kezelhető. Ez a díj mindenképpen elfogadhatóbb, mint az minimum 140-150 ezer Ft, amit egy iPhone 15 Pro Max képernyőjének cseréjéért kell fizetni. De még az iPhone SE esetében is jelentős költségnek számít a képernyőcsere.

Ez a változás aláhúzza az AppleCare+ szolgáltatásba való befektetés értékét az új iPhone vagy Apple Watch esetében. Azonban még a korábbi irányelvek szerint is meglehetősen ritka volt, hogy egy leejtés vagy ütközés következtében csak egyetlen hajszálrepedés keletkezzen, és még kevésbé valószínű, hogy más látható sérülés nélkül. Ez a ritkaság az oka annak, hogy az Apple általában garanciában fedezte, feltételezve, hogy ez inkább képernyőhiba, mint felhasználó által okozott sérülés.

Ez az új irányelv egyelőre csak az iPhone-okat és az Apple Watch-okat érinti. Az iPadek és MacBookok esetében az egyes hajszálrepedések továbbra is garanciális fedezetet élvezhetnek, bár ez a szerviztechnikus belátásától függ, így a tapasztalatok eltérőek lehetnek.

Az Apple nem adott konkrét okot erre a politikaváltásra, de valószínűleg úgy véli, hogy az újabb üvegkészítmények elég robusztusak ahhoz, hogy megakadályozzák az egyetlen hajszálrepedés hiba miatti repedések kialakulását. (A tesztek erről másképp árulkodnak). Az iPhone-okra a szabványos garancia csak egy év, és 2020 óta az Apple az iPhone SE kivételével minden iPhone-on a Ceramic Shield üveget használja. Még a 2022-es iPhone SE is keményebb üveggel rendelkezik a korábbi modellekhez képest. Ugyanez vonatkozik az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 modellekben használt legújabb Ion-X és zafírüvegre is.

Összefoglalva, bár ez a szabályzatfrissítés csalódást okozhat, különösen azok számára, akik eddig a kisebb repedések ingyenes javítását élvezhették, hangsúlyozza annak fontosságát, hogy az átfogóbb lefedettség érdekében fontolóra vegyék az AppleCare+ szolgáltatást vagy a megelőzést egy iPhone üvegfólia kiegészítőbe való befektetéssel. Az üvegtechnológia fejlődésével úgy tűnik, az Apple bízik a képernyők tartósságában, csökkentve a gyártási problémákból eredő hajszálrepedések valószínűségét. Ennek ellenére mindig jó felkészültnek lenni.

Megbízható iPhone üvegfólia tipp…

 

Ha igazán megbízható, láthatatlan iPhone üvegfólia kiegészítőt keresel a hajszálkarcok és a nagyobb sérülések ellen is, akkor a válasz pedig az iGlass! iGlass Pro és Privacy Pro iPhone üvegfólia kiegészítőink nemcsak extra védelmet nyújtanak, hanem még kijelzőcsere garanciát is kapsz velük együtt, így ha ezekkel véded az iPhone-odat, akkor biztos, hogy nem kell kijelzőcserére költened.

És akkor a kérdés: Te használsz üvegfóliát az iPhone-odhoz, vagy zavarónak, feleslegesnek tartod? Milyen szempontokat veszel figyelembe a kiegészítő kiválasztásakor? Írd meg a véleményed, tapasztalataidat kommentben, kíváncsiak vagyunk!

 

A webshopunkon IDE kattintva megnézheted számos különböző típusból álló és különböző modellekhez készült iPhone üvegfólia választékunkat a legújabb szériákra is.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük