iphone 13 pro kameravédő

Végre az Apple új Napló alkalmazása is bemutatkozott az iOS 17.2 bétában

Egy népszerű iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón akarod majd kipróbálni? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy kívülről is biztosítva legyen a naplózás:

 

Sokáig váratott magára, de úgy tűnik, hogy az Apple új Napló alkalmazása minden eddiginél közelebb van. Miután az Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) előtti hetekben megbízható pletykák láttak napvilágot, a vállalat hivatalosan is bemutatta az új Journal alkalmazást, és mutatott egy kicsit abból, hogy mire lesz képes. Nem vártuk, hogy az iOS 17 első verziójával érkezik, de az Apple azt ígérte, hogy az app az év végére elérhető lesz. Úgy tűnik, az Apple betartja ezt az ígéretet, hiszen a Journal app már elérhető az iOS 17.2 első bétájában. Nézd meg, mit is tud – ha pedig például egy iPhone 13 Prón akarod őket kipróbálni, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkciós tokod beszerzéséről sem, hogy ne törött telefonon kelljen tenned.

 

Mire jó a Journal alkalmazás?

 

Az Apple új alkalmazást mutatott be az iPhone-hoz Napló néven. Ahogy az várható volt, ezzel az alkalmazással jegyzeteket készíthetsz és naplózhatod a gondolataidat.

Vezetheted majd a mindennapi gondolataidat, mint bármely más naplózó alkalmazásban. Ez az alkalmazás azonban kiemelkedő már csak azért is, mert az Apple ökoszisztémájának része.

Ez azt jelenti, hogy a Journal képes arra, amire egyik más alkalmazás sem. Ha például összekapcsolod az iPhone-od egyéb adataival, a Journal alkalmazás automatikusan képes lesz hozzáadni olyan adatokat, mint az edzéseid, az Apple Musicon, illetve az Apple Podcasts-on hallott dalok és podcastok, sőt, még a másoknak küldött üzeneteidet is. Ez minden eddiginél egyszerűbbé teszi majd a naplóírást, és sokunk számára valószínűleg ez lesz a legmegfelelőbb alkalmazás erre a célra.

Mielőtt azonban rohannál is letölteni az iOS 17.2 béta verzióját, érdemes észben tartanod, hogy az alkalmazásnak még akad néhány hibája, amit az Apple-nek ki kell javítania, ami nem meglepő, tekintve, hogy ez csupán az első béta verziója. Az eddigi kipróbálók arról számoltak be, hogy az alkalmazás most még néhány furcsaságot mutat. Például, ha az alkalmazás első megnyitásakor nem engedélyezzük a naplóírási javaslatokat, később már nem tudjuk majd aktiválni azokat. Emellett az alkalmazás jelenleg nem képes bizonyos adatok, például dalok és edzések behívására; jelenleg ez csak a fényképekre és videókra, hangfelvételekre és helyadatokra korlátozódik. Az alkalmazásból hiányzik még néhány funkció is, amiket az Apple később vezethet be, mint például az a naplózási lehetőség, amikor csak megkérjük Sirit, hogy írjon helyettünk egy új bejegyzést. A keresés és rendezés funkciói is jelenleg hiányoznak. Tehát, habár már izgatottak vagyunk, hogy kipróbálhassuk a Journalt, érdemes megvárni, amíg az Apple kiadja az iOS 17.2-t a nagyközönség számára, mielőtt belevágnánk az alkalmazásba.

A Journal olyan harmadik féltől származó naplózó alkalmazásokkal fog versenyezni, mint a Day One, amely kezdetben 2012-ben indult Mac és iOS rendszerekre, majd 2018-ban az Androidra is kiterjesztették. A The Wall Street Journal még áprilisban számolt be arról, hogy betekintett az Apple terveit részletező dokumentumokba a Journal – akkori kódnevén “Jurassic” – kapcsán, megjegyezve a meglévő naplóalkalmazásokkal való hasonlóságokat. “Mindig a legrosszabb dolog, amikor azt kell hallani, hogy hamarosan Sherlocked leszel” – mondta Paul Mayne, a Day One alapítója, amikor a The Wall Street Journal értesült a Jurassicról.

Amint telepíted a Journal alkalmazást az iPhone-odon, kedvedre írhatsz és be kell vallani, hogy az alkalmazás már most is ígéretesnek tűnik. Mindenesetre érdemes lesz figyelni, mikor lesz elérhető az iOS 17.2 a szélesebb közönség számára, hogy elkezdhess naplózni, úgy, ahogy még sosem tetted.

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük