iphone üvegfólia

A 2. generációs Apple Vision Pro fele annyiba kerülhet, mint az elődje

Mielőtt rátérnénk az Apple Vision Pro kilátásaira, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről, hogy még sok hasonlóan izgalmas újdonságot megtapasztalhass, tudván, hogy készüléked tökéletes biztonságban van:

 

A Bloomberg a múlt hónapban arról számolt be, hogy az Apple egy 2. generációs Vision Pro headseten dolgozik, amely körülbelül a felére csökkentheti az eredeti, igencsak borsos árat, és ezt most egy új beszállítói láncról szóló jelentés is alátámasztja. Ezen új jelentés szerint a vállalat jelenleg nem kevesebb, mint négy változaton dolgozik egy jövőbeli headsetből, és az Apple célja, hogy az egyik ilyen variánssal a gyártási költséget a felére csökkentse. Nézd meg, mik a kilátások, ha érdekelnek az Apple ilyen irányú újításai is és görgess lejjebb az iPhone üvegfólia tippünkért is, hogy szeretett telefonodon továbbra is nyugodt szívvel olvashass az ilyen újdonságokról.

 

Az 1. generációs Vision Pro 2024-ben érkezik

 

Az évek óta tartó pletykák után az Apple júniusban hivatalosan is megerősítette a Vision Pro létezését. A vállalat a vegyes valóság élményt “spatial computing”-nak nevezte el, és bemutatta a már teljesen késznek tűnő terméket. Ekkor azonban azt mondták, hogy még nem áll készen a bevezetésre, de néhány Apple-vel foglalkozó médiumnak adtak némi előzetes gyakorlati tesztelési időt az eszközzel.

Az Apple Parkban a bemutatáskor állítólag hallhatóan felhördült a közönség, amikor a 3499 dolláros induló árat felfedték, bár az Apple az első Macintoshhoz hasonlítja, amelyet a mai 7 ezer dollárnak megfelelő összegért adtak el. Ez egy kiindulópont, nem pedig valami olyasmi, amitől a vállalat azt várja, hogy kezdettől fogva tömegtermékké váljon.

 

A 2. generációs Vision Pro 2025-ben jöhet

 

Szóval, a Bloomberg a múlt hónapban arról számolt be, hogy az Apple 1500 és 2500 dollár közötti árat céloz meg a 2. generációs Vision Pro esetében, és hogy ennek elérése érdekében valószínűleg elhagyja az EyeSight funkciót. A Digitimes új beszállítói láncról szóló jelentése is alátámasztja ezt, amely szerint az Apple célja, hogy 50%-kal csökkentse az alkatrészek összköltségét leíró anyagköltséget.

 

Magától értetődő, hogy a megfizethető verzió anyagköltsége fele az első generációs Vision Pro […]

A Bloomberg jelentése szerint az Apple a Vision Pro egy 1500-2500 dolláros tartományba eső változatát tervezi kiadni, amit az ellátási láncoktól származó információk alátámasztanak.

 

Az alkatrészköltségek tbermészetesen csak egy részét képezik a teljes költségnek. Az Apple-nek hozzá kell számolnia az összeszerelés költségeit – ami kevesebb alkatrésszel szintén olcsóbb lenne -, valamint az olyan általános költségeket, mint a kutatás-fejlesztés, a marketing, a forgalmazás és az értékesítés. A jelentés azt állítja, hogy az Apple jelenleg a következő generációs térhatású számítógép négy különböző változatán dolgozik, de csak a közvetlen utód és egy féláras verzió van megerősítve.

 

A közelgő második generációs Apple Vision Pro headset négy változatot tartalmaz majd, amelyek közül az egyik árbarátabb lesz, iparági források szerint […]

Az Apple Vision Pro második generációjának négy pletykált változata közül kettő már megerősítést nyert: az egyik az első generációhoz hasonló high-end verzió lesz, a másik pedig egy kedvezőbb árú változat. Az Apple célja a BOM költségek felére csökkentése.

 

Mindenki számára egyértelmű, hogy egy vegyes valóságot használó headset, amely valószínűleg 4 000 dollárba kerül, és lencsékkel együtt hiánypótló termék. De, hogy az Apple-t is megemlítsük, pontosan ugyanez volt igaz a Macintosh-ra is, amikor először piacra került – és ma már nem lehet úgy bemenni egy kávézóba vagy egy diákszállóba, hogy ne látnánk faltól falig érő MacBookokat.

Egy 2 000 dolláros eszköznek még mindig korlátozott piaca lesz, de még egy második generációs headset is egy teljesen új termékkategória korai szakasza a vállalat számára. Valamikor az Apple valószínűleg egy olyan modellt fog piacra dobni, amely közelíti a Meta Quest Pro 1 000 dolláros árát – ekkor válik megvalósítható tömegpiaci eszközzé.

 

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük