iphone üvegfólia

Leáldozott az iPhone üvegfólia ideje?

Most megvitatjuk, vajon tényleg szükséges-e az iPhone üvegfólia, vagy csak egy idejét múlt trend, esetleg marketingfogás…

 

Az iPhone üvegfólia szükségességéről szóló vita a képernyőtechnológia fejlődésével egyre intenzívebbé vált. A legújabb iPhone-ok rendkívül ellenálló üveggel büszkélkedhetnek, amely a Corning által kifejezetten az Apple számára kifejlesztett Ceramic Shield nevű innovációnak köszönhetően ellenáll a leejtéseknek, karcolásoknak és a mindennapi kopásnak. A Ceramic Shield kerámia nanokristályokat épít be az üvegbe, ami növeli a tartósságot az ütésekkel és karcolásokkal szemben. Bár ez a beépített rugalmasság és az optikai fejlesztések nyilvánvalóak, a kérdés továbbra is fennáll: az iPhone üvegfólia felhelyezésének és cseréjének költségei és kényelmetlenségei indokolják-e az általuk nyújtott védelem szintjét?

Lényeges felismerni az okostelefonok képernyővédőinek globális piacának jelentős méretét, amely 2022-ben meghaladja az évi 50 milliárd dollárt. Csak az amerikai piac 9,9 milliárd dollárt tesz ki, ami aláhúzza a képernyővédők népszerűsítése iránti jelentős kereskedelmi érdeklődést. Ennek ellenére a használatra vonatkozó döntés szubjektív marad, és különböző tényezőktől függ.

A kaliforniai Santa Barbarában működő GadgetFix szerint a repedt képernyő a leggyakoribb okostelefon-károsodás, amelyet szorosan követ a vízkár. Tekintettel a repedt képernyők gyakoriságára, a felhasználók számára ésszerű, hogy fontolóra vegyék az iPhone üvegfólia kiegészítők és tokok alkalmazását az iPhone további védelme érdekében. A képernyővédőkkel gyakran együtt járó hátrány azonban az, hogy megváltoztathatják a képernyő rendeltetésszerű használatát. Befolyásolhatják a reakciókészséget és a tisztaságot, megnövekedett fényvisszaverő képességet vezetve be. Ennek ellensúlyozására a felhasználók hajlamosak növelni a képernyő fényerejét, ami idővel rövidebb akkumulátor-üzemidőt eredményez.

Két fő képernyővédő típus létezik: az edzett üveg és a folyékony üveg. Az edzett üveg, amely a képernyő fölé helyezett tömör lemez, erős védelmet nyújt, de vastagabb lehet. A folyékony üveg, amely vékonyabb alternatíva, egy folyadékot alkalmaz, amely a képernyőre szárad. A kritikusok gyakran elutasítják a folyékony üvegvédőket, mint potenciálisan károsakat, és “kígyóolajhoz” hasonlítják őket. Mindazonáltal egyes felhasználók sikeres tapasztalatokról számolnak be a folyékony üvegvédőkkel kapcsolatban, és hangsúlyozzák azok időtállósságát.

Arra a kérdésre, hogy egy képernyővédő valóban mennyi ütésvédelmet nyújt, nehéz végleges választ adni. Bár a Ceramic Shield kivételes szívósságot mutatott az ejtési teszteken, még a legjobb képernyővédők sem biztos, hogy elérik az ütésállóságot. A tesztek azt mutatták, hogy az iPhone kerámiapajzsának megrepesztéséhez elég erős ütések áthatolhatnak a képernyővédőn. Mégis van egy árnyalt megfontolás, miszerint egy jó képernyővédő éppen elég ütést nyelhet el ahhoz, hogy megakadályozza a sérülést, bár egy szűk határon belül.

A karcállóság egy másik mérlegelendő szempont. A Ceramic Shield a leejtésvédelem felé hajlik, ami potenciálisan érzékenyebbé teszi a karcolásokra. Az is számít, hogyan hordja valaki az iPhone-ját; azok, akik táskába vagy pénztárcába teszik a telefonjukat, értékesnek találhatják a képernyővédőket a közeli tárgyak okozta karcolások elleni védelem érdekében.

Egyes iPhone-rajongók ellenállnak a képernyővédőknek, sőt a tokoknak is, mivel az Apple által tervezett változatlan élményre vágynak. Tekintettel azonban az iPhone-ok jelentős kezdeti költségeire, valamint a biztosítási szempontokra, a képernyővédő választása sokak számára praktikus választás. Bár a jövőben a fejlesztések miatt a képernyővédők elavulttá válhatnak, a jelenlegi előnyök azt sugallják, hogy még mindig érdemes lehet használni őket. Ha frissítést fontolgatsz, egy rövid kísérlet a képernyővédő nélkül segíthet felmérni annak hatását az általános élményre, így a felhasználók megalapozott döntéseket hozhatnak az iPhone jövőbeli védelméről.

 

Megbízható iPhone üvegfólia tipp…

 

Ha igazán megbízható, láthatatlan iPhone üvegfólia kiegészítőt keresel, akkor a válasz pedig az iGlass! iGlass Pro és Privacy Pro iPhone üvegfólia kiegészítőink nemcsak extra védelmet nyújtanak, hanem még kijelzőcsere garanciát is kapsz velük együtt, így ha ezekkel véded az iPhone-odat, akkor biztos, hogy nem kell kijelzőcserére költened.

És akkor a kérdés: Te használsz üvegfóliát az iPhone-odhoz, vagy zavarónak, feleslegesnek tartod? Milyen szempontokat veszel figyelembe a kiegészítő kiválasztásakor? Írd meg a véleményed, tapasztalataidat kommentben, kíváncsiak vagyunk!

A webshopunkon IDE kattintva megnézheted számos különböző típusból álló és különböző modellekhez készült iPhone üvegfólia választékunkat a legújabb szériákra is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük