iphone üvegfólia

Újabb információk derültek ki az Apple Vision Próról, az Apple kevert valóság szemüvegéről

Mielőtt rátérnénk az Apple Vision Pro újdonságaira, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről, hogy még sok hasonlóan izgalmas újdonságot megtapasztalhass, tudván, hogy készüléked tökéletes biztonságban van:

 

Az Apple rajongói és a technológia szerelmesei már nagyon várták az Apple Vision Pro megjelenését, az előrendelések január 19-én, pénteken kezdődtek az Egyesült Államokban, a boltokban pedig február 2-án, pénteken lesz elérhető számukra. A hétvégén a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman további betekintést nyújtott a várva várt térbeli számítástechnikai headsetbe.  Ugyan nekünk, európai fogyasztóknak több türelemre lesz szükségünk: a Vision Pro várhatóan csak 2025 elején érkezik Európába, Franciaország és Németország valószínűleg az elsők között lesz. Ezt a késedelmet a headset összetett technológiájának, a visionOS különböző európai nyelvekhez való igazításának szükségességének és a sokszínű európai piacon való eligazodás bonyolultságának tulajdonítják. Mindenesetre érdekes az új fejleményekről olvasni – nézd meg, mit tudtunk meg és görgess lejjebb az iPhone üvegfólia tippünkért is, hogy szeretett telefonodon továbbra is nyugodt szívvel olvashass az ilyen újdonságokról.

 

Virtuális billentyűzet dilemma

 

A Vision Pro tavaly júniusi bemutatójának egyik kiemelkedő funkciója a virtuális billentyűzet volt, amely látszólag a levegőben lebegett, és a felhasználóknak egyedülálló beviteli élményt ígért a “térbeli számítástechnikai környezetben”. Gurman szerint azonban a visionOS 1.0 részét képező virtuális billentyűzet jelenleg “teljesen leírható”. A felhasználók – jegyzi meg – inkább maradnak a megbízható Bluetooth-billentyűzetüknél, ami azt jelzi, hogy az Apple-nek még több finomításra lehet szüksége, mielőtt a felhasználók számára mindennapossá válna.

Annak ellenére, hogy az Apple állítása szerint a virtuális billentyűzet gombjai a fizikai billentyűk tapintását utánozzák, és térbeli hanghatásokat biztosítanak a tapintási információk hiányának ellensúlyozására, Gurman visszajelzései azt jelzik, hogy van még hova fejlődni. Szerencsére a Mac-felhasználók számára a vészhelyzeti lehetőség a megszokott Magic Keyboard és Magic Trackpad, amelyek hagyományosabb tapintású bevitelt kínálnak.

 

Az “erőmű” M2 chip

 

Gurman meglátásai a Vision Pro belső erőművére – az M2 chipre – is fényt derítettek. A processzor tíz GPU-maggal és nyolc CPU-maggal büszkélkedhet, hasonlóan az Apple csúcskategóriás MacBook Air laptopjaiban található chiphez. Bár az Apple megerősítette az M2 processzor használatát a kevert valóság headsetben, a chipváltozat konkrétumai eddig nem kerültek nyilvánosságra.

Az 5 nanométeres technológiára épülő M2 chip az M1 architektúráját tükrözi, de nyolc vagy tíz GPU-mag támogatásával továbbfejlesztett grafikai élményt nyújt. Gurman tisztázza, hogy bár az M2 egy korábbi generációs chip, a Vision Pro nem fog egyedül dolgozni a feldolgozási feladatokban. Az M2 mellett egy dedikált, egyedi fejlesztésű R1 chip működik együtt, amely a beépített kamerák, érzékelők és mikrofonok információit kezeli.

 

Tárolási lehetőségek és fizetési tervek

 

A jelentések szerint a belépőszintű Vision Pro 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkezik majd, a spekulációk szerint a magasabb, akár 1 TB-os tárolókonfigurációkat is tartalmazhat. Gurman örvendetes híreket hoz a leendő vásárlók számára, megemlítve, hogy Apple Card részletfizetési lehetőség lesz, mind online, mind a kiskereskedelmi üzletekben. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készülék költségeit havi részletekben, kamatok nélkül fizessék ki.

 

Árképzés és elérhetőség

 

Az Apple Vision Pro az Egyesült Államokban a 256 GB-os változat 3499 dolláros induló árával debütál. Az előrendelések a tervek szerint január 19-én, pénteken, PST 5 órakor indulnak, a bolti elérhetőség pedig február 2-án, pénteken kezdődik. Az árképzés és a funkciók aláhúzzák az Apple elkötelezettségét a csúcstechnológiás térbeli számítástechnikai élmény nyújtása mellett, bár a felhasználói kényelem és rugalmasság érdekében a hagyományos bemenetekre bólintva. A technológia rajongói és a korai felhasználók már visszaszámolják a napokat, hogy elmerülhessenek az Apple térbeli számítástechnikai utazásának jövőjében.

 

Te fontolóra vennéd a Vision Pro vásárlását, esetleg akkor, ha megérkezne a pletykált pénztárcabarátabb változat? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük