iphone üvegfólia

2025 végéig megérkezhet az Apple Vision Pro szemüveg pénztárcabarát(abb) verziója

Mielőtt rátérnénk az Apple Vision Pro kilátásaira, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről, hogy még sok hasonlóan izgalmas újdonságot megtapasztalhass, tudván, hogy készüléked tökéletes biztonságban van:

 

Az Apple a múlt heti WWDC-n hivatalosan is bejelentette új Vision Pro szuperszemüveget, azaz az első térbeli számítógépét – beleértve a borsos 3500 dolláros árcédulát is. A Vision Pro a tervek szerint csak valamikor 2024 elején jelenik meg, de az Apple állítólag már keményen dolgozik a termék megfizethetőbb változatán is… Nézd meg, mikorra is várjuk és görgess lejjebb az iPhone üvegfólia tippünkért is, hogy szeretett telefonodon továbbra is nyugodt szívvel olvashass az ilyen újdonságokról.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman Power On hírlevelének legújabb kiadásában arról számolt be, hogy az Apple jelenleg egy megfizethetőbb AR/VR kevert valóság szemüveg 2025 végéig történő megjelenését tűzte ki célul. Ezzel párhuzamosan az Apple –  nem meglepő módon – a Vision Pro új verzióján is dolgozik, amelynek belsejében gyorsabb processzor található a még jobb teljesítmény érdekében. Most, hogy már tudjuk a Vision Pro nevet, Gurman azt találgatja, hogy a pénztárcabarátabb változat neve valamilyen egyszerűbb, “Apple Vision” vagy esetleg “Apple Vision One” lehet.

Oké, térjünk a lényegre – pontosan hogyan fogja az Apple csökkenteni az árat? Gurmannak erre is van néhány ötlete.

A Vision Pro kezdeti verziójában a legdrágább alkatrészek az M2 és R1 chipek, a két 4K mikro-LED kijelző, valamint a kamera és az érzékelő hardver. A költségek csökkentése érdekében az Apple “valószínűleg gyengébb minőségű képernyőket,” alacsonyabb specifikációjú processzort, valamint a kamerák és érzékelők kisebb sorát használhatná. A vállalat a térbeli hangszórókat is eltávolíthatná magából a headsetből, és ehelyett a felhasználókat a saját AirPods Pro hangszóróik használata felé terelhetné:

 

Az Apple valószínűleg megúszhatná egy egyszerűbb fejpánt-kialakítással is, a térbeli hangzáshoz AirPods-t kérhetne a Vision Pro hangszórókkal ellátott pántja helyett, áttérhetne a fizikai és nem az automatikus IPD – a szem pupillák közötti távolság – beállítására, és eltávolíthatna olyan funkciókat, mint a 3D kamera. Egy kifinomultabb gyártási folyamattal, méretgazdaságossági előnyökkel és olcsóbb kerettel kombinálva, úgy képzelem, hogy az Apple több száz dollárt le tudna csökkenteni az árból.

 

Azonban rámutatott arra is, hogy van néhány terület, ahol az Apple valószínűleg nem köt majd kompromisszumot:

 

De van néhány terület, ahol szerintem az Apple nem fog kompromisszumot kötni az olcsóbb Apple Visionben. Az EyeSight néven ismert külső képernyő, amely a viselő szemét mutatja, valamint a szem- és kézkövető rendszer ugyanolyan központi eleme az Apple Visionnek, mint az iPhone-nak az érintőképernyő. Azt várnám, hogy egy olcsóbb modell is megtartja ezeket a funkciókat.

 

Ha ezt az iPhone-odon olvasod, akkor most állj meg egy másodpercre, és nézd meg, van-e már iPhone üvegfólia kiegészítőd, hogy biztonságosan böngészhess tovább!

 

Ez az idővonal, hát, hogy is mondjuk – nagyon, nagyon ambiciózusnak tűnik. Maga a Vision Pro többször is késett, és egyáltalán nem lennénk meglepve, ha a készülék megfizethetőbb verziója is ugyanerre a sorsra jutna. Gurman már januárban is beszámolt arról, hogy az Apple tervezi a Vision Pro megfizethetőbb változatának kiadását, ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy az Apple AR-szemüveggel kapcsolatos tervei késnek. Ez az új jelentés megerősíti, hogy az Apple egy ideális világban még mindig ugyanezt a 2025-ös megjelenési ablakot célozza meg.

Milyen alacsonyra kellene levinnie az Apple-nek az AR/VR headset árát, hogy Te fontolóra vedd a vásárlást? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük