iphone üvegfólia

Az Apple Vision Pro üvege is nagyon érzékeny a karcolásokra (És tudod mi az még? Az iPhone-od, szóval az iPhone üvegfólia kiegészítődről sem)

Mielőtt rátérnénk az Apple Vision Pro karcolási és törési kilátásaira, ne feledkezzünk meg egy fontos dologról: ha ezt a hírt is épp az iPhone-odon olvasod, akkor először is gondoskodj egy iPhone üvegfólia beszerzéséről, mert ha valami, akkor az iPhone-od biztosan nem jól bírja a leejtést és a karcolásokat:

 

Az Apple Vision Pro az Egyesüt Államokban nemrég került a boltok polcaira, és számos vásárlót megörvendeztetett. Ahogy a rajongók lelkesen fedezik fel a készülék képességeit, különböző gyakorlati tesztek és tartóssági tesztek jelentek meg. Különösen a Vision Pro elülső üvege, amely a leejtési tesztek során ugyan ellenállónak bizonyult a véletlen sérülésekkel szemben, a karcolásokra való érzékenysége miatt aggodalmakat keltett. Nézd meg, mennyire is aggasztó mindez például az iPhone-hoz képest, és ha már kijelző-érzékenység, akkor ne feledkezz meg iPhone üvegfólia kiegészítődről sem.

A JerryRigEverything, amely az új termékek szigorú tartóssági vizsgálatoknak való alávetéséről híres, elvégezte az Apple Vision Pro szétszedését. Bár nem ez az Apple innovatív headsetjének első teardownja, a JerryRigEverything kifejezetten az EyeSight kameráit, érzékelőit és kijelzőjét borító üveget vette górcső alá.

A teszt eredménye egyesek számára elbizonytalanító. A laminált üvegek jellemzően műanyag közbülső réteget tartalmaznak, hogy növeljék az ellenállást és minimalizálják a törésre való hajlamot. Meglepő módon a Vision Pro laminált üvegén a műanyag réteg a tetején helyezkedik el.

Ez a különös konfiguráció a Vision Pro külső kijelzőjét rendkívül karcolódásra hajlamossá teszi. Az értékeléshez a Mohs-féle ásványi keménységi skálát alkalmazva a teszt kimutatta, hogy a Vision Pro elülső üvege a kettes szinten enyhe karcolásokat, a hármas szinten pedig mélyebb karcolásokat mutatott. Ezzel szemben a legtöbb okostelefon üvege a hatos és hetes szinten mutatja a karcállóságot.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy az olyan hétköznapi tárgyak, mint a kulcsok, érmék vagy akár a por is maradandó karcolásokat okozhatnak a Vision Pro üvegfelületén. Felismerve ezt a sebezhetőséget, a Vision Pro a külső kijelzőhöz külön védőburkolatot, valamint a csomagolásban található polírozó kendőt kapott. Érdemes megjegyezni, hogy az Apple 799 dolláros díjat szab ki a Vision Pro elülső üvegének cseréjéért.

Ezzel szemben úgy tűnik, hogy a műanyag borítás bizonyos fokú ellenálló képességet kölcsönöz a Vision Pro-nak a véletlen sérülésekkel szemben. Az AppleTrack által megosztott ejtési teszt során a Vision Pro többször is ellenállt a padlóra történő ütközésnek, mielőtt az üveg végül törésnek indult. A JerryRigEverything vizsgálata a látszólagos robusztusság ellenére kiemeli az üveg hajlamát arra, hogy viszonylag könnyen szerezzen karcolásokat.

E megállapítások fényében nyilvánvalóvá válik, hogy a Vision Pro óvatos kezelést igényel, különösen olyan tárgyakkal kapcsolatban, amelyek kopásokat okozhatnak. A felhasználóknak azt tanácsoljuk, hogy a karcolások kockázatának csökkentése érdekében körültekintően használják a mellékelt fedelet és polírozó kendőt.

De, ha nem épp a Vision Pro érdekel (az árcédula vagy más miatt), akkor figyelembe véve az iPhone képernyők törésre és karcolásokra való érzékenységét, amiről már oly sokszor beszámoltunk, a megbízható iPhone üvegfólia alkalmazása erősen ajánlott, hogy biztosítsa e nagy értékű készülékek tartós épségét: a modern iPhone-okban használt üveg kétségtelenül tartós. Azonban nem áthatolhatatlan a karcolásokkal szemben. A mindennapi tárgyak, például a kulcsok vagy az érmék csúnya nyomokat hagyhatnak az iPhone képernyőjén. Az iPhone üvegfólia további védőréteget biztosít, és áldozatos pajzsként működik a karcolások ellen. Balesetek előfordulnak, és egy hirtelen leejtés összetörheti iPhone képernyőjét. Az iPhone üvegfóliákat, különösen az olyan kiváló minőségűeket, mint az iGlass Pro, úgy tervezték, hogy elnyeljék és szétoszlassák az ütésekből származó ütéseket, csökkentve ezzel a képernyőrepedések kockázatát. Egy jó iPhone üvegfólia nem köt kompromisszumot a kijelző minőségével kapcsolatban. Úgy tervezték, hogy ultra-tiszta és vékony legyen, így biztosítva, hogy a képernyő éles és élénk maradjon, miközben védve van.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, akkor IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass iPhone üvegfólia és más Apple kiegészítő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük