iphone 15 pro tok

Egy korai iOS 18 kód szerint minden iPhone 16 modell megkapja a legújabb A18 chipet

Ha Te épp az idei szériát szerezted be, akkor lehet, hogy nem izgat a 16-os, inkább gondoskodj új telefonod védelméről egy iPhone 15 Pro tok kiegészítővel:

 

Miközben az iOS 17 frissítéseit várjuk az elkövetkező hónapokban, az iOS 18 közelgő megjelenése egyre nagyobb figyelmet kap, különösen az Apple júniusi Worldwide Developers Conference (WWDC) alkalmával várható bemutatója miatt. A MacRumors friss jelentése az iOS 18 “Crystal” kódnevű korai bétájára világít rá, és érdekes részleteket fed fel. Nézd meg, mit árulnak el ezek, ha pedig inkább az idei szériát védenéd meg, mert nemrég szerezted be, akkor egy iPhone 15 Pro tok kiegészítőt is mutatunk.

A kód konkrétan a következőkre vonatkozik:

D47 – iPhone 16
D48 – iPhone 16 Plus
D93 – iPhone 16 Pro
D94 – iPhone 16 Pro Max

Na de nézzük is pontosabban, mit is takarnak ezek…

A béta kód négy közelgő iPhone modellre utaló utalásokat tartalmaz, amelyek összhangban vannak az iPhone 16 és iPhone 16 Pro termékcsaláddal kapcsolatos várakozásokkal. A konkrét azonosítók a következők: D47 az iPhone 16, D48 az iPhone 16 Plus, D93 az iPhone 16 Pro és D94 az iPhone 16 Pro Max számára.

A korábbi találgatásokkal ellentétben a kód nem utal arra, hogy az iPhone 16 termékcsaládon belül lenne egy “iPhone Ultra”. Ha létezne ilyen készülék, akkor az a D94 azonosító alatt egy megkülönböztető becenevet viselhetne, hogy megkülönböztesse a többi iPhone 16 modelltől.

Az iPhone 15 Pro Max fejlesztésével kapcsolatos érdekes betekintést a MacRumors osztotta meg. Az iPhone 15 Pro Max fejlesztése során egy alternatív “D84S” készülékazonosítót használtak a saját 5G modem tesztjeihez. Ez arra utal, hogy az Apple egyedi készülékazonosítót alkalmazhat egyedi funkciókhoz vagy változatokhoz egy termékcsaládon belül.

Az iOS 18 kódjába mélyebben belemerülve az iPhone 16 termékcsaládot működtető chip részletei kerülnek nyilvánosságra. A “Tahiti” kódnevű és belsőleg t8140-es kódnevű system-on-a-chip a közelgő A18-as chip. Ez az információ összhangban van Jeff Pu iparági elemző korábbi állításaival, miszerint az iPhone 16 termékcsalád “A18” chippel, míg az iPhone 16 Pro termékcsalád “A18 Pro” chippel lesz felszerelve.

Ez jelentős elmozdulást jelent az Apple közelmúltbeli stratégiájához képest, amely szerint a legújabb chipeket kizárólag a magasabb kategóriás “Pro” modellekben vezették be. Az iPhone 15 például az A16-os chipet használja, amely először az iPhone 14 Pro modellcsaládban jelent meg, míg az iPhone 15 Pro és Pro Max az A17 Pro chipet használja, amely a TSMC fejlett 3 nm-es eljárásán alapul. Ez a tendencia 2022-ben kezdődött, amikor az Apple a standard iPhone 14 modellekben az iPhone 13 Pro A15-öt használta, míg az A16-os chipet kizárólag az iPhone 14 Pro-ban. Egyes 2022-es korai jelentések szerint az Apple A16 és A16 Pro megnevezést használt volna ezekre a chipekre, de a vállalat valamilyen okból kifolyólag az A15/A16-os felosztás mellett döntött.

Az iOS 18 kódja egy Broadcom WiFi/Bluetooth modulra is utal az iPhone 16 termékcsaládban, bár a modul részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra.

 

Mit tudunk még az iPhone 16 szériáról?

 

Az egyik legérdekesebbnek tűnő újítás még egy “új, dedikált gomb a videókészítéshez”. Ez a funkció várhatóan mind a négy iPhone 16 modellben jelen lesz, az alapváltozattól az iPhone 16 Pro Maxig. Ez a Capture gomb várhatóan kapacitív lesz, egy nyomásfelismerésre képes erőérzékelővel. A gomb megnyomása és nyomva tartása zökkenőmentesen elindíthatná a Kamera alkalmazást, ami automatikus felvételt indítana. A gomb reagálhatna a különböző szintű nyomásra is, így gyors hozzáférést biztosítana a fénykép- és videomódokhoz a Kamera alkalmazásban. Hivatalos megerősítés azonban még nem érkezett ezekkel a funkciókkal kapcsolatban.

Mivel az iOS 18 még korai fejlesztési szakaszban van, az új mobil operációs rendszerrel kapcsolatos munka előrehaladtával további felfedezések várhatók. Maradj velünk, hogy tutira naprakész maradj a fejleményekkel kapcsolatosan.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha épp idén váltottál iPhone-t, akkor nézz körül a webshopon iPhone 15 Pro tok és egyéb kiegészítőinkért jelenlegi készüléked védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük