AppleWatch szíj

Bemutatkozott az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2: Minden, amit tudni akarsz (és egy AppleWatch szíj tipp, stílusosan)

Ha iPhone, akkor iGlass, de ha Apple Watch, akkor is! Akár új órádhoz, akár meglévőhöz keresel stílusos AppleWatch szíj kiegészítőt, nálunk biztosan megtalálod hozzá:

 

Az Apple kedden az új iPhone-ok mellett (előtt) hivatalosan bejelentette az Apple Watch Series 9-et, az okosórájának következő generációját, valamint az Apple Watch Ultra 2-t a vállalat különleges “Wonderlust” rendezvényén. Az Apple Watch új verziója az előző generációval megegyező dizájnnal érkezik, de mostantól gyorsabb processzorral és továbbfejlesztett érzékelőkkel. Az Apple bejelentette továbbá az Apple Watch Ultra 2-t is, amely az egy évvel ezelőtt bemutatott csúcsmodell helyébe lép. Ami pedig az AppleWatch szíj jövőjét illeti: érkezett egy új textil, a “FineWoven”, amely 68%-ban a fogyasztás utáni anyagokból készül. Az új mágneses kötés finom csillogással és velúrszerű tapintással rendelkezik. A csatos pántot is helyettesíti. Na de nézzük is a legfontosabb infókat…

 

AppleWatch szíj

 

Apple Watch Series 9

 

Az Apple Watch processzora évekig ugyanaz maradt. Pontosabban, az Apple a 2020-as Series 6 óta nem vezetett be gyorsabb chipet. Idén azonban az Apple Watch Series 9-ben található SiP (system in a package) S9 gyorsabb GPU-t és GPU-t tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók rövidebb betöltési időket tapasztalnak majd az alkalmazások megnyitásakor vagy a rendszer újraindításakor.

Az S9 SiP az Apple ultraszéles sávú chipjének új verzióját is tartalmazza. Az U1 chiphez hasonlóan az új chip “térbeli tudatosságot” biztosít, így a készülék pontosan érzékeli a közelben lévő, ugyanezzel a technológiával felszerelt más készülékek helyét. Az ultra-széles sávú chip segítségével az Apple még pontosabbá teszi ezt a technológiát, ami új funkciókat tesz lehetővé a Find My.

Bár az Apple Watch Series 9 nem kapott új egészségügyi funkciókat, a pulzusmérő érzékelőt továbbfejlesztették, hogy pontosabb legyen. Az Apple egy új giroszkópot is hozzáadott, amely lehetővé teszi az ujjakkal végzett dupla érintéses gesztust az Apple Watch irányításához a képernyő érintése nélkül.

Egy másik újdonság a fényesebb kijelző, amely akár 2000 nit fényerőt is elér, vagy csak 1 nitet, amikor az Apple Watch nincs használatban.

Az új Apple Watch Series 9 ára 399 dollárnál kezdődik, és 41 mm-es és 45 mm-es változatban, alumínium és rozsdamentes acél kivitelben kapható. Az előrendelések ma kezdődnek, a hivatalos boltokba kerülés pedig jövő pénteken, szeptember 22-én lesz.

Apple Watch Ultra 2

 

applewatch szíj

 

Először egy kis történelem a korábbi Ultra-modellről: megjelenésekor egy ideje már pletykálták, hogy a cupertinói vállalat egy Apple Watch Pro készül, amelyről kiderült, hogy Apple Watch Ultra néven fut. Ez volt az eddigi legnagyobb, 49 mm-es Apple Watch-lap, a kijelző pedig 2000 nittel kétszer akkora fényerőt kínált, mint a normál modell. Ez volt az első termék, amely testreszabható Action gombot tartalmazott, még mielőtt ez a funkció bekerült volna az iPhone 15 Pro és Pro Max modellekbe.

Az akkumulátor élettartamát 36 órával reklámozták, egy alacsonyabb fogyasztású üzemmódban pedig 60 órára lehetett növelni. A hangszórót és a mikrofont a hangos környezethez erősítették, beleértve a 86 dB-es szirénát a segélyhíváshoz, valamint az ultrapontos GPS-t is. Az Apple Watch Ultra búvárkomputerként is funkcionált a búvárok számára, akár 40 méteres mélységben is működhet, ami mintegy tíz méterrel több, mint a szabadidős búvárok számára szokásos 30 méteres határérték.

A Series 9-hez hasonlóan az idei Apple Watch Ultra is ugyanazt az S9 processzort kapja a “szupersima animációk” érdekében; és az U2 ultraszéles sávú helymeghatározó chipet. A Siri feldolgozása mostantól az eszközön történik az S9 chipben található új neurális motornak köszönhetően. A Siri mostantól az egészségügyi adatokhoz is hozzáférést biztosít, ami “még idén” elérhető. Az új U2 chip ultrapontossággal képes megtalálni az iPhone-odat, valamint médiajavaslatokkal, ha közel kerülsz egy HomePodhoz – vagy a Now Playing vezérlőkkel, ha a hangszóró már játszik valamit.

A Watch emellett bevezet egy dupla koppintásos gesztust olyan dolgokhoz, mint a telefonhívások fogadása és befejezése, valamint az ébresztések szundiállítása, ami ismét közös az S9 modellel. Az akkumulátor élettartama alacsony fogyasztású üzemmódban mostantól akár 72 óra is lehet. Az Apple szerint az Apple Watch Ultra 2 gyártása 100%-ban szén-dioxid-semleges, amire idén különösen nagy hangsúlyt fektettek.

 

Köszönjük a figyelmed! Okosórád mellé ne felejts el szétnézni AppleWatch szíj kiegészítőink között sem a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük