iphone tok

Több mint 25 ezer dollárért kelhet el egy Steve Jobs által aláírt 4.01 dolláros csekk

Ha ezt is az iPhone-odon olvasod, akkor mielőtt tovább mennél, győződj meg róla, hogy mindezt biztonságban teszed egy iPhone tok és üvegfólia segítségével. Ha pedig Steve Jobs nem lett volna, akkor iPhone sem, és így iGlass sem, úgyhogy most térjünk is rá egy róla szóló érdekes hírre.

 

Az Apple Computer Company által kiállított és az Apple néhai társalapítója, Steve Jobs által aláírt, a Radio Shacknek 4,01 dollárról szóló csekk jelenleg egy aukción szerepel, és a várakozások szerint több mint 25 000 dollárt fog érni. Az 1976. július 23-i keltezésű és “Steven Jobs” aláírással ellátott csekken egy olyan postai kézbesítési pont és üzenetrögzítő szolgáltatás címe szerepel, amelyet Steve Jobs a szülei garázsában működő Apple kezdeti szakaszában üzleti címként használt. Hát, ha valami, akkor ez is Steve Jobs jelentőségét bizonyítja – olvass tovább az érdekességért, és ha mindezt az iPhone-odon teszed, akkor arről is győződj meg, hogy van rajta egy védelmező és stílusos iPhone tok.

Ezt a csekket körülbelül négy hónappal azután írták, hogy Jobs és Steve Wozniak megalapították az Apple Computer Company-t, és az Apple-1-en, az Apple első számítógépes ajánlatán végzett intenzív munkájuk során. Az eredetileg készletként tervezett Apple-1-et Paul Terrell, a kaliforniai Mountain View-ban található The Byte Shop – a világ egyik legkorábbi személyi számítógép boltja – tulajdonosa ajánlására úgy döntöttek, hogy az Apple-1-et teljesen összeszerelt termékként hozzák forgalomba.

Terrell vállalta, hogy 50 Apple-1 számítógépet vásárol 500 dolláros egységáron, és 666,66 dolláros kiskereskedelmi áron értékesíti őket. Ezzel az Apple-1 az egyik első teljesen összeszerelt személyi számítógép lett, amelyhez minimális kiegészítő tartozékra volt szükség, amely a helyi elektronikai kiskereskedőknél könnyen beszerezhető volt.

 

iphone tok

 

Jobs és Wozniak az ezt követő 10 hónap alatt körülbelül 200 Apple-1 számítógépet szereltek össze, amelyekből 175 darabot sikeresen értékesítettek. Terrell jelentős megrendelése a vállalat történetében kulcsfontosságú eseménynek számít.

Bár a csekkről hiányzik a megjegyzés mező, így nem tudjuk pontosan, hogy Jobs milyen tételekért fizetett, lehetséges, hogy a csekket a Radio Shacknek írták, hogy olyan alkatrészekért fizessen, amelyeket Wozniak a hírhedt “kék doboz” eszköz megépítéséhez használt, amelyet Woz az Apple-1 gyártásának finanszírozására épített. A blue box egy illegális eszköz volt, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy ingyenes távolsági telefonhívásokat kezdeményezzenek.

Wozniakról ismert volt, hogy a helyi Radio Shack üzletben vásárolt alkatrészeket. Az egykor népszerű, de mára már megszűnt elektronikai üzletlánc egykor az egész Egyesült Államokat lefedte, és az elektronikai hobbisták kedvelt helye volt a projektjeikhez szükséges alkatrészek beszerzéséhez. Wozniak állítólag tinédzserként órákat töltött a Radio Shack folyosóin barangolva.

A kék dobozos eszközök gyártása és értékesítése jelentette az első üzleti partnerséget Wozniak és Jobs között, akik mintegy kétszáz darabot gyártottak és adtak el a dobozokból, darabonként 150 dollárért. Jobs később azt mondta az életrajzírójának, hogy “nem lett volna Apple”, ha Wozniak nem készített volna kék dobozokat.

Mindezidáig az aukcióra 21 ajánlat érkezett, a vezető licit 22.444 dollár. A licit a tervek szerint ma, azaz 2023. december 6-án, szerdán zárul.

 

Miért van ekkora befolyása a mai napig Steve Jobsnak?

 

Steve Jobs ma is rendkívül befolyásos alak marad 2023-ban, és maradandó nyomot hagyott a technológiai iparágban és azon túl. Az általa tervezett és kifejlesztett termékek, mint például az iPhone és a MacBook, továbbra is az iparág mércéjét jelentik, és számtalan más termék (például az iGlass termékek, az iPhone tok és fólia) fejlődését is meghatározzák. Jobs nem pusztán a technológia terén tett forradalmi lépéseket, hanem az általa alapított Apple kultúrája is az élményközpontúság és esztétikum irányába terelte az ipart. Azt vallotta, hogy a termékek ne csak funkcionálisak legyenek, hanem szépen megmunkáltak is. Jobs öröksége nem csupán az Apple-hez kötődik; vállalkozói szellemisége és képessége, hogy előre lássa a fogyasztói igényeket, egy egész generációt inspirál. Alapvetően Steve Jobs aktuálissága abban rejlik, hogy átalakító hozzájárulásaival örökre beírta a nevét a technológiai paletta történetébe, és meghatározott egy innovációs korszakot.

 

Köszönjük a figyelmed! Az iPhone-od külső biztonságához megtalálod iPhone tok, üvegfólia és más kiegészítőinket a webshopon, melyek mind mind Steve Jobs filozófiáját követve készültek tökéletes odafigyeléssel és garanciával.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük