iphone tok

Ha a Te 6 jegyű jelkódod rajta van ezen a listán, akkor gyorsan változtasd meg

Ha épp egy iPhone-ról olvasod ezt, akkor mielőtt rátérnénk a cyberbiztonságra, szerezz be egy prémium iPhone tok kiegészítőt is, mert az iPhone-od külső védelme is épp ugyanannyira fontos:

 

Gyakori vagy könnyen kitalálható jelszót használsz az iPhone-odhoz való hozzáféréshez? Ha igen, akkor valóban érdemes megfontolnod, hogy megváltoztasd. A digitális biztonság alapkérdéseit korábban már megmutattuk, most pedig itt a LogMeOnce szerint a leggyakrabban használt hatjegyű jelszavak listája, amiket értelemszerűen jobb, ha nem használsz, már ha nem szeretnéd extra veszélynek kitenni szeretett telefonodat és a magánszférádat. Nézd meg a listát, és mutatunk egy iPhone tok javaslatot a tökéletes külső védelemhez is.

Térjünk is a lényegre, íme az ominózus fekete lista, ami talán annyira nem is meglepő:

 • 123456
 • 000000
 • 111111
 • 123123
 • 666666
 • 777777

 

Emeld a biztonságod a következő szintre

 

Javasoljuk továbbá, hogy menj egy lépéssel tovább, és állíts be egy alfanumerikus jelszót – vagy akár csak egy hosszabb numerikus jelszót. Vedd figyelembe, hogy egy hatjegyű jelszót átlagosan 11 óra alatt lehet feltörni csupán próbálkozással, míg egy 10 jegyű numerikus kód esetében ez az átlag 12,5 évre emelkedik. Ha azonban néhány betűt is hozzáadunk, akkor ezek az időkeretek egy hat karakteres jelszó esetében 72 évre, egy nyolc karakteres jelszó esetében pedig 288 000 évre nőnek.

Természetesen mindez feltételezi, hogy nem használsz olyan jelszót vagy jelszót, amelyet nagyon könnyű kitalálni.

Itt megtudhatod, hogyan frissítheted vagy változtathatod meg a jelszavadat, hogy más formátumot vagy hosszúságot használj:

 • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-odon.
 • Görgess lefelé, és válaszd a Face ID és jelszó (vagy a Touch ID és jelszó, ha iPhone SE-t vagy más Touch-ID-vel felszerelt készüléket használsz) lehetőséget.
 • Add meg az aktuális jelszavadat.
 • Görgess lefelé, és válaszd a Jelszó módosítása lehetőséget.
 • Add meg újra a meglévő jelszavadat.
 • Adj meg egy új jelszót, vagy válaszd a Jelszóbeállítások lehetőséget, hogy új formátumot válassz a jelszóhoz, például más hosszúságot vagy alfanumerikus jelszót.

Az Egyéni numerikus kód kiválasztásával tetszőleges hosszúságú numerikus jelszót adhatsz meg; az iPhone feloldásakor továbbra is csak a numerikus billentyűzetet látod, de a négy- és hatjegyű lehetőségekkel ellentétben itt a beírás befejezésekor egy OK gombra kell koppintanod. Egyéni alfanumerikus kód használatával a szokásos iPhone-billentyűzet jelenik meg.

Ha pedig eddig egyáltalán nem használtál jelszót, akkor kezdd el még ma, bár reméljük, hogy ezt mondanunk sem kell. A jelkód beállítása az iPhone-on nemcsak a kíváncsi szemeket tartja távol a telefonodtól, hanem lehetővé teszi az adatvédelmet is, amely minden személyes adatodat 256 bites AES hardveres titkosítással titkosítja – ez a kiváló adatbiztonság nemzetközi szabványa. Ráadásul a Face ID-nek és a Touch ID-nek köszönhetően amúgy is ritkán kell majd megadnod a jelszót iPhone-od feloldásához, így sokkal kevesebb kényelmetlenséggel használhatsz hosszabb és biztonságosabb jelszót.

Egy kis kitérő a külső biztonságra

 

Ha pedig már biztonság, akkor beszéljünk egy kicsit a külső védelemről is – itt jön képbe az iPhone tok. Hisz az iPhone-ok ugyan nagyszerű technológiai eszközök, de nem szabad elfelejtenünk, hogy az életünk részévé válnak, és ezekkel mindennap számos tevékenységet végzünk. Egy minőségi iPhone tok képes megvédeni az eszközt az esetleges ütések, leejtések és karcolások ellen. A tartós és strapabíró tok megóvja az iPhone kijelzőjét és hátlapját az elkerülhetetlen mindennapi kockázatoktól. Az iPhone-ok mindemellett lenyűgöző külsővel rendelkeznek, és természetesen azt szeretnénk, ha az eszközünk mindig ragyogóan festene. Egy vékony, ám strapabíró iPhone tok használata megőrzi az iPhone eredeti megjelenését, és véd az apró karcolásoktól, amelyek idővel jelentkezhetnek az eszköz használata során. A tokok széles választékából könnyen találhatsz olyat, ami teljesen illeszkedik a stílusodhoz és ízlésedhez. Egyedi színekkel és kialakításokkal rendelkező tokokkal kifejezheted a személyiséged és az ízlésedet.

 

Te mennyire ügyelsz a jelszavaid bonyolultságára és a kiber-biztonságodra? Az eddigi jelkódod rajta volt a listán?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megnézheted iPhone tok és egyéb iPhone kiegészítőinket is a webshopon, hogy a telefonod külső védelme is biztosítva legyen. Nemcsak iPhone tok, hanem AirPods tok kiegészítőket is találsz IDE kattintva.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük