iphone tok

Az iPhone-ozás főbűnei – Ezt a 6 dolgot NE tedd, ha iPhone-od van

A legalapvetőbb iPhone-os főbűn, ha megfeledkezel az iPhone tok használatáról – mielőtt tovább mész, nézz körül a webshopon és csapj le a készülékedhez megfelelő iPhone tok kiegészítőre:

 

Borítókép: Nick Ackerman

 

Az iPhone az egyik legnépszerűbb okostelefon a világon, és számos könnyen használható funkcióval rendelkezik – éppen ezért is imádjuk. Ám amennyire könnyű használni, sokan még mindig elkövetnek olyan hibákat, amelyek károsíthatják a készüléket és csökkenthetik az élettartamát. S mint tapasztalatainkból kiderült, van ebből van néhány nagyon gyakori, ami időnként mindannyiunkkal előfordul. Senki sem tehet róla, de ha azt szeretnéd, hogy az iPhone-od csúcsformában legyen, íme hat hiba, amit el kell kerülnöd. Ami pedig nem szerepel a leírásban, de tudjuk, mennyire fontos: ne feledkezz meg az iPhone tok használatáról sem, ami alapvető ahhoz, hogy egyáltalán… legyen egy ép iPhone-od. Most pedig irány a lista, és nézd meg, Te hányat követsz el a főbűnök közül!

 

Ne Használd Töltés Közben

Sokan hajlamosak használni az iPhone-jukat töltés közben. Persze, néha nehéz ellenállni annak, hogy ne nyúlj az iPhone-hoz, amikor éppen töltés alatt van, különösen, ha épp van némi szabadidőd. Azonban ez a hiba károsíthatja az iPhone akkumulátorát. Biztosan észrevetted, hogy az iPhone melegszik, amikor használod töltés közben. Ha folyamatosan használod, vagy olyan igényes alkalmazást futtatsz, mint például egy videójáték, az iPhone túlmelegedhet. Egy bizonyos hőmérséklet elérése után akár meg is állhat a töltés, amíg az iPhone hőmérséklete le nem csökken. Ráadásul, ha az iPhone hosszú ideig magas hőmérsékleten működik, az akkumulátor – és még néhány más alkatrész – akár tartósan is károsodhat.

 

Rendszeres Frissítés Kimaradása

Az iPhone rendszeres frissítése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a készülék egészséges maradjon és megfelelően működjön. Minden kisebb frissítéssel az Apple biztonsági javításokat és hibajavításokat ad ki, amelyek javítják az iPhone működését. Emellett a cég a nagyobb frissítések során új funkciókat is bevezet, amelyek friss érzést adnak az iPhone-nak.

 

Hagyományos Tisztítás Elhanyagolása

Az iPhone sok koszt gyűjt, és ha nem tisztítod meg rendszeresen, a telefonod lehet, hogy nagyon koszos lesz. Tisztítsd meg a készüléket rendszeresen, akár egy mikroszálas kendővel és enyhe szappanos vízzel. Ily módon mindig tiszta és higiénikus marad.

 

Felesleges Háttérben Futó Alkalmazások

Számos alkalmazás automatikusan fut a háttérben, még akkor is, ha nem használod őket. A háttérben futó alkalmazások az akkumulátor élettartamát csökkenthetik. Kezeld őket, és kapcsold ki azokat, amelyekre nincs szükséged.

 

Az AirDrop mindig bekapcsolva tartása

Az AirDrop egy olyan funkció, amely lehetővé teszi, hogy azonnal megossz fájlokat a barátaiddal, családtagjaiddal vagy akár magaddal. Azonban ha nem vagy résen, bárki használhatja az AirDrop-ot arra, hogy megoszthasson veled bizarr vagy illetlen tartalmat. Legyen szó akár otthoni, akár magánhelyiségről, mindig legyél óvatos az AirDrop-pal, és kapcsold ki, amikor nem használod. Az AirDrop kikapcsolásához csak az Irányítási Központot kell megnyitnod, amelyet a képernyő jobb felső sarkából lefelé vagy az aljáról felfelé húzva érhetsz el (attól függően, hogy Face ID-s vagy Touch ID-s iPhone-od van). Ezután nyomd meg és tartsd lenyomva a Hálózati beállítások lehetőséget a képernyő bal felső sarkában (ahol a Wi-Fi és a mobiladat ikonok találhatók), majd kapcsold ki az AirDrop-ot.

 

Nem tudatos iCloud Tárhelykezelés

Hacsak nem fizetsz az iCloud+ szolgáltatásért, akkor csak 5 GB tárhelyed van az iCloud-on. Valószínűleg csak a legolcsóbb iCloud+ csomagot fizeted, és ezért ki kell használnod a rendelkezésre álló tárhelyet. Sajnos sokan hajlamosak minden alkalmazást hozzáférést adni az iCloud tárhelyhez, még akkor is, ha nincs rá szükség. A legjobb megoldás az, ha kézzel kezeled a tárhelyet, és blokkolod azokat az alkalmazásokat vagy játékokat, amelyek feleslegesen foglalják a helyet.

 

Az iPhone-od és Te: A Tökéletes Párosítás

Az iPhone egy nagyszerű eszköz, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy maximálisan kihasználhasd az iPhone-odat, fontos, hogy helyesen használd. Kerüld el a fenti hibákat, és élvezd az iPhone nyújtotta előnyöket. Ne használd töltés közben, frissítsd rendszeresen, tisztítsd meg, kapcsold ki az AirDrop-ot, kezeld a háttérben futó alkalmazásokat és rendszeresen ellenőrizd az iCloud tárhelyedet. Ha ezekre az alapvető szabályokra odafigyelsz, biztos lehetsz benne, hogy az iPhone-od hosszú évekig kifogástalanul fog működni. Az iPhone tok és a helyes használat együttesen gondoskodnak a hosszú élettartamról.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha még nincs iPhone tok kiegészítőd vagy lecserelnéd, akkor nézz körül a webshopon választékunkért.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük