iphone 14 plus átlátszó tok

Belehúzott az Apple a generatív AI-ba, a funkciók már az iOS 18-cal jöhetnek

Ha a tavalyi, 14-es szériát választottad, akkor valószínűleg még az iOS 18-at is ezen a készüléken fogod kipróbálni – hogy ezt biztosan megtehesd, gondoskodj most egy iPhone 14 Plus átlátszó tok beszerzéséről:

 

Nem mondunk újat azzal, hogy a mesterséges intelligencia jelenleg mindenhol ott van. Olyannyira népszerűvé vált, hogy számos nagy vállalat kezdett már beruházni a technológiába. Figyelemmel kísérhettük, hogy a Microsoft és a Google hogyan kezdtek el dolgozni az AI-eszközeik fejlesztésén, na de mi a helyzet az Apple-lel? Bár egyelőre csak pletykákat hallottunk arról, hogy az Apple is belehúzott az AI-ba, most tényleg úgy tűnik, hogy a vállalat már 2024-ben komolyan ringbe száll. Igen, a legfrissebb híresztelések szerint az Apple első generatív AI-funkcióit már az iOS 18-cal láthatjuk. Olvass tovább, hogy megtudd, mik is lehetnek ezek és nézd meg az iPhone 14 Plus átlátszó tok tippünket is fentebb, ha a tavalyi iPhone-on szeretnéd majd kipróbálni őket.

Az olyan eszközöknek köszönhetően, mint a ChatGPT, a generatív mesterséges intelligencia egyre népszerűbbé vált. A generatív AI pedig a mesterséges intelligencia olyan típusára utal, amely könnyen képes új tartalmakat létrehozni, legyen szó írott tartalomról, hangokról vagy akár képekről.

Népszerűsége miatt a pletykák szerint az Apple már jövőre beleveti magát ebbe a trendbe. Ez a pletyka Jeff Pu, az Apple egyik koreai elemzőjétől származik. A MacRumors beszámolója szerint Pu azt állítja, hogy az Apple 2024-ben kezdi el az új AI-szolgáltatások kiépítését.

Nem csak ez, de Jeff Pu úgy véli, hogy az Apple “a felhőalapú AI és az úgynevezett “edge AI” kombinációját fogja kínálni, ami több, készüléken belüli adatfeldolgozást foglal magába”. Azt is mondja, hogy az Apple komolyan fogja venni ezt a generatív AI megközelítést, hogy összhangba hozza azt az adatvédelem iránti elkötelezettségével. Ha minden a tervek szerint alakul, 2024-ben láthatjuk az Apple első generatív AI szolgáltatását. Ezzel együtt persze még mindig lehet, hogy ez csak pletyka…

Egy másik népszerű Apple-elemző, Ming-Chi Kuo szerint például az Apple jelentősen le van maradva a konkurenciához képest, ha a mesterséges intelligenciáról van szó. Ennek ellenére a vállalat állítólag dolgozik azon, hogy fejlessze a Sirit, hogy az összetettebb feladatokon is tudjon dolgozni. Bár nem tudjuk, hogy ez feltétlenül generatív AI lenne-e, de az mindenesetre valószínű, hogy az iOS 18-ban végre láthatunk némi fejlesztést az Apple virtuális asszisztensén.

 

Apple GPT…?

 

Az, hogy az Apple mesterséges intelligencián dolgozik, nem újdonság. Hallottunk már korábban is az Apple GPT-ről, amely az Apple generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatos tesztjeire utal. A Pu új kiszivárgása azonban némi reményt ad arra, hogy ez a projekt közelebb lehet, mint gondolnánk. De: az Apple köztudottan nem arról híres, hogy nem az első, hanem arról, hogy igyekszik a legjobb lenni mindenben, amit kipróbál, így hát csak várni tudunk, amíg az Apple GPT-t a nyilvánosság elé nem tárják.

 

Milyen generatív AI-funkciók jöhetnek?

 

Az, hogy az Apple mit tervez mindezzel kapcsolatosan, egyelőre még kérdés, ám a generatív AI rohamosan fejlődik és ma már jóval több lehetőséget rejtenek, mint a szöveg-kreálás. Készíthetünk megadott beállítások alapján logót a vállalkozásunknak, egy helyen tárolhatjuk a linkjeinket és automatikus hírleveleket küldhetünk, többféle hangon is megszólaltathatjuk az általunk megadott szöveget, hogy podcastot, hirdetést vagy bármi mást készítsünk belőle, létrehozhatjuk a saját avatarunkat, amit szinte Sims-módjára szerkeszthetünk és kész videókat készíthetünk vele és még sok más. A lehetőségek száma szinte végtelen, és az ipar kétségtelen, hogy rohamosan fejlődik, az Instagramot és a közösségi platformokat például már az AI-által kreált influencerek is elárasztották.

 

Te milyen Apple AI funkciókra számítasz, vagy minek örülnél a legjobban, ha a vállalat versenybe szállna a területén?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone-os vagy, fedezd fel a webshopon iPhone 14 Plus átlátszó tok és további prémium iPhone kiegészítőinket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük