iphone 14 plus átlátszó tok

Az Apple leállt az iOS 18 fejlesztésével, hogy a hibajavításokra koncentrálhasson

Ha a tavalyi iPhone széria valamely tagját használod, akkor Te biztosan megkapod majd az iOS 18-at is – hogy addig a telefonod se menjen tönkre a leejtésnek vagy egyéb baleseteknek köszönhetően, mutatunk egy iPhone 14 plus átlátszó tok tippet Neked:

 

Az Apple határozott lépéseket tesz operációs rendszerei, köztük az iOS, a macOS és más operációs rendszerek általános minőségének javítása érdekében. A Bloomberg Mark Gurman új jelentéséből most kiderült, hogy az Apple ideiglenesen leállította az új funkciók fejlesztését a jövő évi nagy kiadások, a macOS 15, az iOS 18 és a watchOS 11 számára, hogy a fejlesztők a meglévő szoftverek hibáinak javítására koncentrálhassanak. A jelentés szerint ez a visionOS, az Apple hamarosan megjelenő Vision Pro headsetjének operációs rendszerén végzett munkát is érintette. Az Apple állítólag a múlt héten egyhetes szünetet rendelt el minden új funkció fejlesztésére, ami várhatóan ezen a héten ér véget. Betekintést nyerünk még az Apple általános szoftverfejlesztési folyamatába is, és ajánlunk egy iPhone 14 Plus átlátszó tok kiegészítőt, hogy az iPhone-od is biztosan túlélje az iOS 18 megjelenéséig. Érdemes tovább olvasni!

Gurman szerint az Apple októberben elkészítette a jövő évi szoftverkiadások első verzióit, köztük a macOS 15-öt, az iOS 18-at és a watchOS 11-et. A felülvizsgálati csapatok azonban szokatlanul sok hibát találtak ezekben a korai verziókban. Gurman szerint az Apple legutóbbi, 2024-es firmware-frissítésekkel kapcsolatos fejlesztési fordulója “nem ment olyan simán”, ahogyan azt a cupertinói cég szerette volna. Ennek eredményeképpen a vállalat szoftverfejlesztési erőfeszítéseiért felelős Apple-vezetők utasították a fejlesztőcsapatokat, hogy egy hétre állítsák le “az összes új funkció fejlesztését, hogy a hibák kijavításán dolgozhassanak”.

Általában az Apple mérnökei és fejlesztői az első “mérföldkő” befejezése után azonnal elkezdenek dolgozni az új szoftver “második mérföldkövén”. Idén azonban a vállalat “elhalasztotta a második mérföldkő kiadásán való munka megkezdését”, hogy a hibák kijavítására és az általános minőségen való munkára koncentrálhasson. Az Apple több ezer alkalmazottja dolgozik a vállalat készülékein, operációs rendszerein és szoftverén, amelyeknek mind zökkenőmentesen kell együtt működniük. Ha ennyien vannak egy csapatban, akkor pedig bizony könnyen előfordulhatnak hibák és minőségi problémák.

“Az a probléma, hogy 10 000 ember írja a kódot, és teljesen tönkreteszik az operációs rendszert” – mondta a Gurman-nak egy “a helyzetet ismerő személy”.

A Bloomberg jelentése bepillantást enged abba is, hogy Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezetője hogyan dolgozott az Apple szoftverminőségének javításán az általa vezetett évek alatt.

Federighi 2019-ben átalakította az Apple szoftverfejlesztésének módját annak az átfogó kísérletnek a részeként, hogy megelőzze a jövőbeli problémákat. A megközelítés megköveteli, hogy minden új funkciót manuálisan engedélyezzenek egy “feature flags” nevű folyamaton keresztül, ami lehetővé teszi az alkalmazott tesztelők számára, hogy elkülönítsék az adott funkciónak a teljes rendszerre gyakorolt esetleges hatását, mielőtt azt üzembe helyeznék.

2019-ben Federighi előállt azzal, amit az Apple-nél belsőleg “The Pact”, azaz a paktum néven emlegetnek. A paktum értelmében az Apple munkatársai soha nem engedhetik meg tudatosan a “regressziót”, vagyis azt, amikor egy korábban helyesen működő szoftver megszűnik. A regressziót okozó problémákat is kötelesek gyorsan kijavítani.

Úgy tűnik, Federighi új irányelvei segítettek, mivel az Apple szoftverkiadásai az utóbbi időben valamivel kevésbé voltak hibásak, és kevesebb funkció késik. Bár a fejlesztés során bármilyen típusú késedelem problémás lehet, ez az egyhetes késedelem a fejlesztés ilyen korai szakaszában kiváló módszernek tűnik arra, hogy megpróbálják kiirtani azokat a hibákat, amelyek egyébként a szoftver kiadási verziójába kerülhettek volna.

 

Késik emiatt az iOS 18 és a macOS 15?

Ez valószínűleg nem lesz jelentős hatással a jövő évi operációs rendszerek megjelenési ütemtervére. Az ilyen jellegű prioritás-eltolódások nem szokatlanok, és az Apple belső működéséről szóló bennfentes jelentés leginkább csak annyiban szokatlan, hogy tudunk róla.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a tavalyi szérián tervezel majd iOS 18-ozni is, nézd meg iPhone 14 plus átlátszó tok és egyéb kiegészítőinket is a wesbhopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük